Veszteséges Ryan Reynolds wrexhami szerepvállalása

Ryan Reynolds és Rob McElhenney eddig több mint tízmillió fontot veszített a Wrexham AFC megvásárlásán. A színészpáros még 2020-ban vásárolta meg a walesi focicsapatot kettőmillió fontért. Azóta hatalmas változásokat vittek véghez a klubnál, aminek a csúcsa az volt, hogy a második teljes szezonjukban feljutottak az angol ötödik osztályból a negyedik divízióba. A veszteségeket realizálva Reynolds és McElhenney fontolgatja a klub eladását.

Nemrég elstartolt a Welcome to Wrexham című dokumentumsorozat második évadja. A rendkívül népszerű sportsorozat rengeteg rajongót szerzett az első évaddal, különösen az Egyesült Államokban, ahol a labdarúgás egyelőre kevésbé népszerű sportág a futball és a baseball mellett.

A sorozat népszerűségét egyértelműen az adja, hogy két hollywoodi sztár, Ryan Reynolds és Rob McElhenney van a sorozat középpontjában, hiszen a színészpáros 2020-ban megvásárolta az akkor az angol ötödik osztályban szereplő, jobb napokat is megélt csapatot, a Wrexhamet. Reynolds és McElhenney minden követ megmozgatott, hogy médiafigyelmet és befektetőket szerezzen a csapatnak, amiért kétmillió fontot fizettek. Ennek keretében készült el a Welcome to Wrexham sorozat, amely a két humorista közreműködésével mutatja be a focicsapatot, az európai labdarúgást, valamint Walest.

Az új tulajdonosok megjelenése teljesen felforgatta a kis klub életét. Több új igazolást sikerült a sztártulajoknak a csapathoz csábítani, elkezdődött a stadion felújítása, illetve a második teljes idényükben még az angol negyedik osztályba is sikerült feljutniuk.

A siker tehát egyértelmű, a csapat jelenleg 16 mérkőzés után a League 2 harmadik helyén áll nyolc győzelemmel, hat döntetlennel és mindössze két vereséggel. A dobogó harmadik foka ismét feljutást jelenthet a Wrexhamnek, amennyiben sikerrel megvívná a rájátszást.

Üzleti szempontból nem nagy a siker

Ezek alapján Reynolds és McElhenney walesi befektetése egy igazi sikertörténetnek tűnhet, de a valóság az, hogy üzletileg egyelőre igazi bukásnak számít a wrexhami kaland.

A második évad harmadik részében Rob McElhenney és Ryan Reynolds átnézték az eddigi kiadásokat és bevételeket. A Wrexham AFC ügyvezető igazgatója, Humphrey Ker eddig nem osztotta meg a sztárokkal a klub pénzügyi helyzetét, de most felfedte, hogy a csapat megvásárlása óta több mint tízmillió fontos veszteséget termeltek – írta meg a Wrexham Insider.

“Most kimegyek és hányok” – válaszolta Reynolds az epizódban, miután meghallotta ezt a számot.

Kiderült, hogy a színészpáros már most bőven több pénzt kaphatna a csapatért, ha eladnák. Tekintve, hogy kettőmillió fontot fizettek érte három éve, ez még akár egy jó megtérülés is lehetne számukra, de a tanácsadóik türelmet kérnek.

Shaun Harvey, a páros fő tanácsadója szerint a színészek már pénzt is láthatnának a befektetésükből, ha kicsit várnak, és a Wrexham feljut a harmadik osztályba. Mint magyarázta, a League 1-ban már jobb pénz jutna a klubnak, ráadásul a marketingértéke is nőhetne. A Wrexham reklám szempontjából így is kedvező márkává vált, hiszen a sorozat és a Ryan Reynolds egyéb cégeivel összekötött szponzorációk, valamint a TikTok támogatása nagy marketingtőkét jelent a csapatnak.

Így a tanácsadó azt javasolta a két sztárnak, hogy várjanak még, ne adják el a Wrexhamet, hanem tegyenek meg mindent azért, hogy a csapat feljusson a következő ligába.

“Amennyiben ez sikerül, akkor végre Reynolds és McElhenney is kaphat majd fizetést” – mondta Shaun Harvey.

A kiemelt kép forrása: skynews.com

Leave a Reply