Kézilabda, birkózás, kamion, cselgáncs, triatlon és darts – Hétvégi Összefoglaló

Ahogy a címből is kiderül, igen sok sportág történéseiről fog szó esni a Hétvégi Összefoglalóban, hiszen rengeteg magyar érdekeltségű eseményre került sor. A sikerek szerencsére most sem maradtak el, de azért akadtak kudarcok is. Minderről szó lesz ebben a cikkben.

Kézilabda: Egy győzelem, kettő vereség

Nem érdemtelenül választotta az európai szövetség (EHF) a hét mérkőzésének a CSM Bucuresti és a Győri ETO összecsapását, hiszen amilyen simán kezdődött, legalább annyira izgalmas lett.

Ahogy az várható volt, döntő szerepet kaptak a védelmek és a kapusteljesítmény is – a győriek hátsó alakzatának hatékonyságáról már írtunk korábban, azonban ezúttal a gólvonalon is stabilabbak voltak a zöld-fehérek.

Az ETO keretében már ott volt a Debrecen ellen megsérült Ana Gros, aki ezúttal csak a hétméteresekhez állt be, így a korábban sokat kritizált dél-koreai jobbátlövő, Rju Un Hi vette át a szlovén helyét, s ezúttal kiemelkedően teljesített. Ő és a csapatkapitány, Kari Brattset az egész mérkőzésen vezére volt a kisalföldieknek, a belső posztokon kifejezetten tetszetősen működtek együtt a magyar bajnoki címvédő játékosai, nem érdemtelenül vezettek az első tizenöt perc végén 8:3-ra. Az ETO diktálta a tempót, a védelem rendkívül jól vette ki a játékból Cristina Neagut, a Bukarest csak követte az eseményeket a maga fásult ritmusában. Hétperces gólcsend után Vilde Ingstad fújt ébresztőt góljával, majd a győri technikai hibákat kihasználva már az egyenlítésért támadhatott a CSM, amely a 28. percben először vezethetett volna, a szünetre mégis kettőgólos hátránnyal ment.

Mindkét oldalon rengeteg hibát követtek el a játékosok, talán a nyomás miatt remegtek meg a kezek. A második félidő elején így ismét egál lett – ekkor érződött egyfajta lüktetés a pályán, igazi rangadó lett a meccsből – a román bajnok mégis úgy bukta el a találkozót, hogy egyszer sem vezetett. Az ETO átállt ugyan a három irányítós játékra, s ismét kezdett ellépni, a hajrá kezdetén még volt egy kisebb villanása Adrian Vasile együttesének. Sandra Toft fontos pillanatokban villant, a vége így nem lett annyira izgalmas, mint lehetett volna, de ezt talán a győriek bánják a legkevésbé, hiszen továbbra is hibátlan mérleggel állnak. A végeredmény 23:27.

Először találkozott a DVSC és a német SG BBM Bietigheim, de nem csak a két együttes Bajnokok Ligája-összecsapása miatt volt történelmi a 3. forduló zárónapja a Hódosban. A mérkőzést megelőzően avatták ugyanis a cívisvárosiak halhatatlanjainak emléket álltó dicsőségfalat a sportcsarnokban – a legendák örömmel fotózkodtak a nevüket megörökítő táblák előtt, majd a félidőben a pályán is köszöntötték őket a klub elöljárói.

S ha már a történelemóránál tartunk, a Loki a tizenhat között 21. Bajnokok Ligája (BEK)-mérkőzését játszotta, s miután egy hete az ETO ellen Szöllősi-Schatzl Nadine góljával (28–18) megkapta az 500., ezúttal Töpfner Alexandra révén megszerezte 500. gólját (amióta BL-nek hívják a sorozatot, a 200-at érte el Kácsor Gréta góljával, 2:2-nél).

A találkozót egyébként a német bajnok kezdte jobban, amely már az első félidőben közel került hozzá, hogy 32. csapatként elérje az 1500 találatos bűvös számot az európai elitsorozatban, ettől mindössze két gól választotta el a szünetben (12:18), miután a góllövőlistán a legjobb tízben álló Xenia Smits öt perc után háromnál, a félidőben pedig már hatnál járt. A németek tudatosan lassították a játékot, ez nem is ízlett a piros-fehéreknek, akik gyors passzokkal és egy-egyekkel igyekeztek szétzilálni ellenfelük védőfalát, mégis minden gólért keményen meg kellett szenvedjenek. Szikora Melindán ezúttal is nehéz volt kifogni, a Bietigheim magyar válogatott hálóőre többször ziccerben mentett, míg a másik oldalon a kemény védőmunka ellenére sem jöttek a védések. A Loki két kapusa mindössze egy labdát fogott az első félidőben: Catherine Gabriel a 15. percben hárított, de csak rövid időre tudta elodázni, hogy öt gól legyen közte. A debreceni játékosok rengeteg technikai hibát követtek el, a vendégek pedig kíméletlenül kihasználták ezeket – gyors gólokkal növelték előnyüket, nem véletlen, hogy Szilágyi Zoltánnak kétszer is időt kellett kérnie.

A játék képe a szünet után sem lett jobb – Karolina Kudlacz-Gloc bevágta a németek számára mérföldkövet jelentő gólt (35. p: 14:20), csapata pedig átgázolt a Vasutason. A Loki teljesen összeomlott, négy perc alatt meglett a közte tíz, sőt, Faluvégi Dorottyáék 8:0-s sorozatot produkáltak, ezzel lezárva minden nyitott kérdést. A DVSC az utolsó negyedórában egy 4:0-s futással még megpróbált kozmetikázni az eredményen, azonban a hajrában Szikora üres kapus góllal, majd védett hetessel demoralizált, a Debrecen pedig ezúttal is harminc gól fölött kapott, így 36:26-os vereséget szenvedett.

A francia Metztől és a legutóbbi három kiírást megnyerő norvég Kristiansandtól kapott pofonok után a Ferencváros női kézilabdázóinak égető szükségük lett volna arra, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában megszerezzék első pontjaikat. Azonban a rutinos klasszisokkal teli szlovén Krim Ljubljana elleni szombat esti meccs sem alakult jól.

A legutóbb ezüstérmes FTC-nél visszatért vállsérülését követően a magyar válogatott Szöllősi-Zácsik Szandra és betegség után a balszélső Hársfalvi Júlia, míg a beálló Bordás Réka és a montenegrói átlövő, Jelena Deszpotovics kimaradt az utazó keretből. Mindkét oldalon több hibával indult a találkozó, sok volt a pontatlanság és az eladott labda. Védekezésben nagy volt az adok-kapok a kapuk előtt, de a hazaiak hatékonyabban találták meg a réseket a magyar falban, így a huszadik perchez közeledve a szlovénok egy 4:0-s sorozattal 9:5-re elléptek. Hiába kért megint viszonylag hamar időt a dán Martin Albertsen, sehogy sem akart összeállni az FTC támadójátéka és a védekezés is döcögött, szóval az első két csoportmeccshez hasonlóan szenvedős volt ez a csata is. És akkor még finoman fogalmaztunk…

A második játékrészben Böde-Bíró Blanka kezdett az ötgólos hátrányban lévő Ferencváros kapujában. A kilátástalan helyzet azonban semmit sem változott, ráadásul alig telt el két perc és újabb csapás érte a fővárosiakat: egy ártalmatlannak tűnő helyzetnél, egy rossz lépésnél Zácsik fájdalmasan esett össze, ápolni kellett a bal térdét, majd Márkus-Maszarek Dóra gyúró és a szerb beálló, Dragana Cvijics ölben vitte le a pályáról…

Nem tudott közelebb férkőzni riválisához a figyelmetlenségek sorát elkövető FTC, amely a 49. percben már nyolc találattal volt lemaradva. Hiányzott a koncentráció, a csapatmunka, a Ljubljana úgy vezetett simán, hogy egyáltalán nem kézilabdázott jól és precízen – bármilyen fájdalmasan is hangzik, de a teljesen csődöt mondó zöld-fehérekkel szemben a könnyelmű hibák is belefértek szlovén részről a hajrában. Ezúttal is sokatmondó volt a harmadik, utolsó ferencvárosi időkérésnél a metakommunikáció és a távolságtartás a játékosok és az edző között.

Az FTC tehát a 3. fordulóban is nagy különbséggel (az eredményt, játékot, gyakorlatilag mindent tekintve) és bántóan esélytelenül maradt alul és története során először kezdett három vereséggel egy nemzetközi kupasorozat csoportkörében. Nagy kérdés, ebből a mélységből képes-e kikecmeregni a társaság a román Rapid Bukarest elleni jövő szombati, érdi összecsapásig, miként az is, mindez Albertsennel a vezetőedzői poszton történik-e meg.

Birkózás: Fritsch Róbert és Losonczi Dávid ezüstérmes lett a világbajnokságon

A nem olimpiai súlycsoportban szereplő Fritsch Róbert pénteken az üzbég Dzsamol Dzsumabajev, a világbajnoki címvédő szerbiai Ali Arszalan és a japán Harada Singo legyőzésével jutott be a szombat esti döntőbe, amelyben a franciák Európa-bajnoki ezüstérmesével, a korábban egyiptomiként Afrika-bajnok Ibrahim Ghanemmel küzdött meg az aranyéremért.

Ghanem kezdett valamivel jobban, legalábbis a bírók őt látták aktívabbnak, így neki ítélték a passzivitási pontot (0:1), s lentről is próbálkozhatott – Fritsch Róbert remekül védekezett, nem jött össze a pörgetés.

A második felvonás elején Ghanem kibillentette az egyensúlyából a magyart, levitte kettőért (0:3). Láthattuk, hogy egy pillanatra fájdalmas arccal felnéz Fritsch Róbert, ám akkor még nem tudhattuk, mi történt. Ghanem többször is ráakaszkodott az ujjaira, ápolni kellett, kötözéssel rögzíteni. A BHSE Európa-bajnoka próbált eltekinteni a fájdalomtól, igyekezett ledolgozni a hátrányát, de mindhiába: 3:0-s vereséget szenvedett, ezzel világbajnoki ezüstérmet szerzett.

„Nem az volt a taktika, hogy engem küldenek le először, de onnantól számoltam azzal, hogy a második menetben én küldtem le őt a szőnyegre. Kellemetlen helyzetek adódtak azonban, kétszer is megroppant ugyanaz az ujjam, amelyikkel már tavaly is meggyűlt a bajom… Ghanem olyan irányba mozgott, amelyikre nem számítottam, és ez okozhatta a problémát. Azt éreztem, hogy pariban vagyok, nagyon csalódottnak érzem magam az ezüstéremmel, borzalmasan fáj, de bízom benne, hogy megszépül” – fogalmazott Fritsch Róbert az elveszített döntőt követően.

Nehezen találjuk a szavakat. Losonczi Dávid jól ismert riválissal találkozott a világbajnoki döntőben. Az a török Ali Cengiz állt vele szemben, akit Takács István áprilisban legyőzött a zágrábi Európa-bajnokság döntőjében a kötöttfogásúak 87 kg-os súlycsoportjában. Sejteni lehetett, hogy jó formában van, hiszen mások mellett az olimpiai, kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok ukrán Zsan Belenyukot legyőzve menetelt az aranycsatába. De ettől függetlenül erősen bízhattunk abban, hogy a hétközben szabadfogásban diadalmaskodó Muszkajev Iszmail után a második magyar világbajnoki címet is megünnepelhetjük a Stark Arénában, hiszen Losonczi Dávid világklasszisokon gyakorlatilag átgázolva szerezte meg a magyar birkózósport második olimpiai kvótáját, és jutott a fináléba.

Az ESMTK-KIMBA sportolója kékben, nagy lendülettel szaladt a szőnyegre, a közel százfős magyar szurkolótábor tapsviharral kísérte. Cengiz Losonczi Dávid eddigi ellenfeleinél láthatóan stabilabban állt a lábán, ám a mi szempontunkból jól indult a mérkőzés: a bírók a törököt látták passzívabbnak, járt érte az egy pont (1:0), ezzel együtt lenti helyzetből próbálkozhatott a magyar – sikertelenül, nem jött össze az emelés. Losonczi Dávid nagyobb gőzerőre kapcsolt, ki szerette volna tolni a törököt, de ő fejlefogásból nagyot kontrázott, négypontos dobást hajtott végre (1:4), s ha ez nem lenne elég, mezhúzásért kétpontos intést ítéltek ellene (1:6).

A második menetben kiegyenlítetten alakult az állóhelyzet, érthető, hogy a passzivitást „visszaadták” a töröknek (1:7), lentről jöhetett. Pörgetni próbált, Losonczi Dávid fantasztikus ütemben kontrázott, és a karját behúzva kétszer is bebillentette (5:7), majd tusolta, mintegy 45 másodpercig. Forgolódott a török, a mérkőzésvezető megemelte a kezét, megadta volna – két társa nem értett egyet vele. Cengiz majdnem kifordult, de Losonczi Dávid átlépve őt nyílegyenesen a hátán tartotta a szőnyegen, közel öt másodpercig, teljesen egyértelmű tushelyzet; a mérkőzésvezető ismét megemelte a kezét, de társai továbbra sem értettek egyet vele. Cengiz kifordult, de szabálytalanság miatt kétpontos intéssel szankcionálták – az így kialakult 7:7-es állás neki kedvezett, a nagyobb értékű akció miatt. Lenti helyzet következett, Losonczi Dávid ismét nem tudott emelni. Nagyon elfáradt. Tizenöt másodperc maradt hátra, megindult, levitte. Két pont járt volna érte, de nem adták meg – jogos volt az ítélet, Losonczi Dávid lábra nyúlt. Módos Péter szövetségi kapitány challenge-et kért, elveszítette, és ezzel együtt a mérkőzést is, 8:7-re. Losonczi Dávid karrierje legnagyobb sikerét elérve, a tavalyi világbajnoki bronzérme után ezúttal a dobogó második fokára állhatott fel.

„Büszke vagyok magamra, mert elértem álmomat a kvótaszerzéssel – értékelt a döntőt követően Losonczi Dávid. – Szerintem az egész világbajnokságon jól birkóztam, és úgy érzem, többet tettem a töröknél a győzelemért. Betusoltam, de a bírók nem így látták, a Jóisten ezt valamiért most nem akarta.”

Módos Péter kevésbé volt visszafogott: „Felfoghatatlan, hogy világbajnoki döntőben betusolnak valakit, de nem ütik le. Egyszerűen nem értem…”

A magyar válogatott a szabadfogású Muszukajev Iszmail (65 kg) teljesítményének hála egy arany-, míg a kötöttfogású Losonczi Dávid, valamint Fritsch Róbert (72 kg) révén két ezüstéremmel, valamint két olimpiai kvótával zárta a belgrádi világbajnokságot.

Autósport: Kiss Norbert ismét Európa-bajnok!

Megnyerte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság Le Mans-i hétvégéjének vasárnapi első futamát Kiss Norbert, a Révész-istálló versenyzője, ezzel címét megvédve ötödször lett a kategória kontinensbajnoka.

Driftelve érkezett a kanyarokba. Így ünnepelte ötödik Európa-bajnoki címét Kiss Norbert, aki az idény eddigi összes versenyéhez hasonlóan ezúttal is elképesztő profizmussal kontrollálta azt a drámai futamot, amely a végső sikeréhez vezetett. Nem véletlen, hogy a boxutcába érve mindkét nagy riválisa, Jochen Hahn és Sascha Lenz is fejet hajtott előtte. Nem csak képletesen, tényleg odamentek, és meghajoltak a magyar pilóta előtt, aki az idén egyszerűen megállíthatatlan volt, vitán felül megérdemelte a címvédést. De lássuk, hogyan sikerült!

Kiss Norbi az első rajtkockából indult, ahogy az idén mindig, úgy tűnt, újabb rajt-cél győzelem van kilátásban, csakhogy André Kursim technikai hibája miatt piros zászlóval félbe kellett szakítani, majd újraindítani a futamot. Az új rajtot Sascha Lenz kapta el jobban, és egy körön keresztül meg is tartotta a vezetést, igaz, nem lehetett nagy élmény számára, mert a magyar versenyző végig ott autózott a hátsó lökhárítóján. Lenz utóbb elmondta, nem akarta feltartóztatni Kiss Norbit, aki érezhetően gyorsabb volt, ráadásul az ötödik bajnoki címe felé száguldott.

„Különös pillanat ez, nagyon boldog vagyok   – nyilatkozta Kiss Norbert a célban. – Szinte tökéletes szezonunk volt, és bár a harmadik futam elején elveszítettem a vezetést, jó tempónknak köszönhetően vissza tudtam szerezni, így győzelemmel ünnepelhetem az újabb bajnoki címet, amelyért nagy köszönet jár a csapatnak. A Révész-csapat és a Révész család nagyon sok időt és energiát fektetett ebbe a szezonba, ebbe a bajnoki címbe, én pedig igyekeztem meghálálni a bizalmat. Mert hiába vagy bajnok, azért van rajtad nyomás, hiszen nem akarsz veszíteni. Én sem akartam, és igyekeztem a lehető legtöbb győzelmet aratni az idén is, ráadásul az utóbbi futamokon úgy kellett összehozni, hogy ne vállaljak fölösleges kockázatot. Egy szó, mint száz, sikerült, és én nagyon boldog vagyok!”

Antonio Albacete negyedik helye ráadásul azt is jelentette, hogy öt futammal a sorozat vége előtt a csapatbajnoki cím is az övék lett, ami szintén megér majd egy külön ünneplést. Azt már csak a történeti hűség kedvéért jegyezzük meg:, hogy Kiss Norbert a negyedik, a fordított rajtrácsos versenyen is beleadott apait-anyait, és egy negyedik hellyel zárta a hétvégét. A legfontosabb azonban nyilván a bajnoki cím! Gratulálunk!

Cselgáncs: Egy ezüst- és kettő bronzérem a bakui GS-viadalról

Özbas Szofi ezüstérmet nyert szombaton a 63 kilogrammosok között a Bakuban rendezett olimpiai kvalifikációs cselgáncs Grand Slam-viadalon.

A nemzetközi szövetség (IJF) eredményközlő oldala szerint a BHSE 21 éves magyar dzsúdósa német, olasz, izraeli és ausztrál ellenfelet legyőzve jutott el a fináléig, ahol a lengyel Angelika Szymanskától kapott ki.

Ungvári Attila az első körben nem lépett tatamira a 81 kilogrammos mezőnyben, a következőben pedig kikapott osztrák riválisától.

Az 52 kilogrammos Pupp Réka bronzérmet nyert pénteken az azeri fővárosban.

A 27 éves magyar versenyző spanyol és horvát ellenfeleit felülmúlva jutott az elődöntőbe, ahol kikapott japán vetélytársától.

A tokiói játékok ötödik helyezettje a bronzcsatában az üzbég Zita Kadambojeva ellen lépett tatamira, és vazaarival győzte le az Ázsia- és Óceánia-bajnokság bronzérmesét.

Az Atomerőmű SE versenyzője ezzel a sikerrel idén ötödik alkalommal állhatott dobogóra Grand Slam-viadalon.

A férfi 90 kilogrammos kategóriában Tóth Krisztián bronzérmet szerzett. A Tokióban olimpiai harmadik, emellett vb-ezüst- és bronzérmes magyar dzsúdós brazil, dél-koreai és azeri ellenfélen keresztül jutott el az elődöntőbe, ahol kikapott a későbbi ezüstérmes bolgár Ivajlo Ivanovtól. Végül a bronzmeccsen az osztrák Thomas Scharfettert iponnal múlta felül.

Triatlon: Magyar 6. hely a világbajnoki sorozat szezonzáróján

A három magyar induló közül Lehmann Csongor érte el a legjobb eredményt a triatlonosok világbajnoki sorozatának idei utolsó versenyén, a spanyolországi Pontevedrán, ahol hatodik lett.

A viadal eredményközlő oldala szerint a tiszaújvárosiak világkupa-győztes versenyzője 1:42:54 óra alatt teljesítette a 1.5 kilométer úszásból, 40 kilométer kerékpározásból, majd zárásként 10 kilométer futásból álló távot.

Győzött nagy hajrában a francia Dorian Coninx 1:42:22 órás idővel. Másodikként a német Tim Hellwig ért célba egy másodperccel elmaradva a győztestől, míg a szintén francia Pierre Le Corre harmadik lett.

A hatvanfős mezőny másik két magyar tagja közül a tokiói olimpián hetedik Bicsák Bence 19. lett 1:43:57 órás idővel, Faldum Gábor pedig a 32. pozícióban zárt, ideje 1:45:23 óra volt.

A szombati napon rendezték meg az U23-asok világbajnoki viadalát négy magyarral az 54 fős mezőnyben. A legelőkelőbb helyen, tizedikként Kiss Gergely végzett (1:46:50 óra), Dobi Gergő 20. (1:48:16), Dévay Zsombor 29. (1:49:41), Sinkó-Uribe Ábel pedig 30. (1:50:01 ó) lett.

Darts: Megszületett az első magyar győzelem a hazai ET-versenyen

Ezen a hétvégén Magyarországra figyelt a darts világa, hiszen a főváros adott otthont a profik szervezete, a PDC European Tour névre keresztelt sorozata idei 12. állomásának. Szerencsére ezúttal nem voltak visszalépések a viadaltól, vagyis szinte minden nagy név tiszteletét tette hazánkban. Nem csoda persze, hogy az idén ET-versenyek egész sorától visszalépő Gerwyn Price és Michael van Gerwen is eljött ide, hiszen egy hét múlva startol a World Grand Prix, s az arra való felkészülés egyik állomása volt a magyar verseny.

Ami a hazai dartsosokat illeti, ezúttal is négyen vehettek részt a tornán. A péntek délutáni programban egyedüli magyarként Vida Mihály állhatott tábla elé. Az élete első PDC-tornáján szereplő kecskeméti játékos ellenfele a lengyel Sebastian Bialecki volt. Bravúr kellett volna a győzelemhez, hiszen a lengyel ugyan évekkel fiatalabb a magyarnál, de több PDC-rutinnal rendelkezik, hiszen már kétszer volt nyolcaddöntős a UK Openen. Vida Mihály nem is tudta igazán megszorongatni ellenfelét, de azért a torna egyik legmagasabb kiszállóját megdobta, hiszen egyetlen legjét 161-gyel fejezte be. Bialecki megérdemelten győzött 6:1-re, Vida Mihály azonban nem vallott szégyent, úgyhogy lehet, hogy találkozunk még vele PDC-eseményen.

Péntek este került sor a másik három magyar játékos mérkőzésére. A tornán másodszor résztvevő Jagicza Gábor a világranglista-44. angol Luke Woodhouse ellen lépett színpadra. Nagy önbizalommal, felszabadultan kezdte az összecsapást, aminek eredményeképpen 3:3-ig tartani is tudta a lépést ellenfelével, s többször is vezetett. Utána azonban kijött a két dartsos közötti rutinbeli különbség, hiszen Woodhouse átvette az irányítást, Jagicza Gábor pedig elkezdett idegeskedni a rontott dobásoknál. Végül 6:3-ra nyert az angol, de Gábor is jól teljesített a körülményekhez képest.

Kovács Patrik idén már az ötödik European Tour-versenyére kvalifikálta magát, így előzetesen tőle remélhettük, hogy esetleg sikerül mérkőzést nyernie itthon. Neki sem jutott könnyebb ellenfél, hiszen az osztrák Rowby-John Rodriguez ellen kellett volna bravúrt bemutatnia. Az ózdi játékos azonban végig vezette a mérkőzést hol egy, hol kettő leggel, s ugyan Rodriguez ki tudta harcolni a döntő leget, de Patriknak meccsnyilai voltak a történelmi sikerhez. Sajnos egyiket sem tudta a duplába bedobni, pedig 102-nél a sima 20-as után bullal kerekített 32-re, ám a dupla 16-os szektorra irányuló dobását elkapkodta, így végül az osztrák zárta le a mérkőzést. A 6:5-ös vereség fájó volt, de ahogy Kovács Patrik a mérkőzés után a Network4-nek adott interjújában elmondta, minden okkal történik, bizonyára ennek az eredménynek is megvan a maga oka. A magyar dartsos idén még fog European Tour-on szerepelni, hiszen a sorozat októberi németországi záróviadalára is kijutott, úgyhogy ott még meglehet az első győzelme.

Amennyiben meg is lesz, az nem az első magyar ET-siker lesz. Az utolsó hazai érdekeltségű mérkőzésen Major Nándor (a kiemelt képen) a német Ricardo Pietreczko ellen küzdött meg. Remekül kezdett, ő is végig vezette a mérkőzést, s végül a tizedik legben le is zárta a találkozót. 6:4-es győzelmével tehát ő lett az első magyar, aki mérkőzést tudott nyerni a European Tour-on, s mindezt hazai közönség előtt tette meg.

Ennek eredményeképpen Nándor szombaton délután a 2. kiemelt ausztrál Damon Hetával csaphatott össze. Hetának néhány hónapja van egy olyan szokása, hogy minden versenyen különleges bevonulást hajt végre, s mindenhol egy-egy helyi népszerű dalra vonul be. Nálunk Korda György: Reptér című számára esett a választása, s ehhez mérten egy pilótasapkát húzott a fejére, de nem maradhatott el a magyar válogatott focimez sem, melyen persze Szoboszlai neve szerepelt. Sajnos maga a mérkőzés nem sok okot adott az örömre magyar részről, hiszen végig kijött a két játékos közötti osztálykülönbség. Major Nándor igyekezett tisztesen helytállni, ami úgy, ahogy sikerült is, ám ez a leggyőzelemhez nem volt elég, hiszen Heta 6:0-ra diadalmaskodott.

Ettől függetlenül történelmi eredménynek számít az, amit Major Nándor elért ezen a versenyen, s Kovács Patrik esetében is csak hajszálon múlott a szombati folytatás. Arról már nem is írok, hogy alighanem minden idők legnézettebb European Tour-versenye volt a mostani, mivel közel húszezren váltottak jegyet a három nap programjára.

Ami a végkifejletet illeti, az angol Dave Chisnall idei harmadik ET-sikerét aratva megnyerte a magyarországi tornát, miután a döntőben 8:7-re megverte a kisebb vállfájdalommal küzdő Luke Humphriest.

A European Tour-ból tehát még egy verseny van hátra, melyen Kovács Patriknak szurkolhatunk majd október 13-án, pénteken.

A kiemelt kép forrása: PDC

Leave a Reply