“Egyszer valaki meg fog halni” – pokoli hőségben zajlik a US Open

Érdekes jelenetre került sor az amerikai nyílt teniszbajnokság egyik férfi negyeddöntőjében, Danyiil Medvegyev és Andrej Rubljov összecsapásán. Medvegyev a mérkőzés során az egyik szünetben, megtörülközése során tett igen hangzatos kijelentést, amellyel a tornán uralkodó állapotokat minősítette.

Már megszokhatták a teniszt követők, hogy Danyiil Medvegyev, a világranglista 3. helyezettje gyakran kimondja azt, amit gondol, bármiféle kertelés nélkül. Így tett most is. Az orosz játékos honfitársa, Andrej Rubljov ellen megnyert negyeddöntő során az egyik rövid szünetben, amikor megtörölte magát, az ott elhelyezett kamerába mondta teljesen jól hallhatóan, hogy “Meglátják, egy játékos meg fog halni”.

New York-ban nagyon meleg és párás az időjárás a US Open nagy részében, s ez már több játékosnak, például Hubert Hurkacznak és Dominic Thiemnek okozott már problémát. Medvegyev az ominózus mérkőzésen kétszer is orvosi szünetet kért minden bizonnyal a hőség miatt előállt problémák miatt, így ez, a szervezőknek címzett kijelentése valahol érthető.

Az elmúlt napokban olyan pletykák is szárnyra kaptak, melyek szerint a nagy meleg hatására egy vírus ütötte föl a fejét a játékosok között, s ez okozta többek gyengélkedését is, de eddig semmi bizonyíték nem került elő erre vonatkozólag. Ettől függetlenül kétségtelenül igaz, hogy a már-már fojtogató légkör sok játékos szervezetét teszi próbára.

A kiemelt kép forrása: KENA BETANCUR / AFP

Leave a Reply