Barella és Lautaro legyőzhetetlen, Ramos megtalálhatatlan volt – az Inter-Benfica mérkőzés legfőbb tanulságai

3:3-as döntetlent hozott az Internazionale és a Benfica visszavágója a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, így az olasz csapat 5:3-as összesítéssel jutott tovább és az elődöntőben a Milannal csaphat össze. A tegnapi mérkőzésen az olaszoknál Nicolo Barella és Lautaro Martinez játszották a főszerepet, miközben a portugáloknál Goncalo Ramos teljesítménye nem kevés kívánnivalót hagyott maga után. A Sportudvar összefoglalja a mérkőzés legfőbb tanulságait.

POZITÍVUMOK
Nicolo Barella ismét jeleskedett

Az odavágó után a visszavágón is gólt szerzett az Inter középpályása, s ahogy egy hete Lisszabonban, most is az első találat fűződik nevéhez, amivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az olasz bajnokságban gyengélkedő csapata simán továbbjusson az előzetesen sokak által esélyesebbnek tartott Benfica ellen és létrejöjjön a milánói derbi az elődöntőben. Barella három gólnál tart a BL-ben, ebből kettőt a Benficának lőtt. A támadások mellett a védekezésből is alaposan kivette a részét, vagyis a pálya lényegében minden pontján veszélyes volt az ellenfélre és nagyszerűen játszott. Fáradhatatlanságára és technikai pontosságára – amelynek nagy szerepe volt a Nerazzurri 2021-es bajnoki címében – a Milan ellen is nagy szüksége lesz az Internek.

Lautaro Martinez visszatalált a kapuhoz

A mérkőzést megelőzően sokan nem bíztak abban, hogy Lautaro Martinez képes lesz hozzátenni az Inter játékához, ám végül nagyon szépen teljesített és ezt góllal koronázta meg. Csupán második találata volt ez az idei Bajnokok Ligájában és ezt megelőző utolsó gólját március 5-én a Leccének lőtte, azaz volt alapja a vele kapcsolatos aggodalomnak. Végül azonban rácáfolt a kétkedőkre és megérdemelten kapott vastapsot, amikor a 75. percben Lukaku állt be a helyére.

NEGATÍVUMOK
Gonçalo Ramos

A Benfica portugál csatára az első mérkőzéshez hasonlóan tegnap sem tudott azon a szinten teljesíteni, amit a szezon eddig eltelt részében megszokhattunk tőle és amelynek komoly szerepe volt abban, hogy a lisszaboni piros-fehérek eljutottak Európa nyolc legjobb csapata közé. Ugyan együttese tegnap este három gólt szerzett, ám Ramos egyikben sem vállalt szerepet. Ő lett a Benfica BL-gólkirálya hét találattal, ám sem egy hete, sem tegnap nem tudott semmi nyomást sem gyakorolni az Inter védelmére. Őt is a 75. percben cserélte le edzője, s miután ez megtörtént, csapata szerzett még két gólt. A továbbjutáshoz ez is kevés volt.

Chiquinho és Antonio Silva hibája az első Inter-gólnál

Mindketten hibáztathatók az Inter elsó góljáért, mivel Barella igen könnyedén bohócot csinált belőlük. Amellett, hogy ez a gól lényegében végleg megsemmisítette a portugál reményeket, azért is fájhatott a Benficának, mert mind a két védő bedőlt Barella első, még jobblábas lövési szándékának, aminek csupán annyi volt a célja, hogy átverje őket és utána másodjára, bal lábbal már tényleg kapura lőhessen, de úgy, hogy senki sem tudja blokkolni próbálkozását és Vlahodimosz, a lisszaboniak görög kapusa is verve legyen. Ez vezetett a vezető gólhoz. Bár akad rá példa, hogy egy védő eszén túl tud járni egy támadó, de azért az, hogy egyszerre ketten is megegyék egy csatár átverését, az nem túl gyakori.

Az Inter tehát ott van, mégpedig 2010 után először a Bajnokok Ligája elődöntőjében, ahol az ott 2007 után ismét szereplő városi rivális Milannal csap össze májusban. A Benficánál tovább tart a Guttmann-átok.

A kiemelt kép forrása: PANORAMIC

Leave a Reply