Rodrygo fesztiválja volt a válasz a Chelsea kihagyott helyzeteire – a Chelsea-Real Madrid mérkőzés legfőbb tanulságai

A Real Madrid a hazai pályán aratott 2:0-ás siker után Londonban is ennyire nyert, azaz a várakozásoknak megfelelően simán kiejtette a Chelsea-t a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A Sportudvar összefoglalja, hogy semleges szemmel nézve mi volt pozitív és mi volt negatív ebben a mérkőzésben.

POZITÍVUMOK
Rodrygo, a karmester

Micsoda meccse volt a brazilnak! Azután, hogy már az odavágón is remekelt, Rodrygo a tegnap esti visszavágón is a legnagyobb veszélyt jelentette a Chelsea-re. Jóval azelőtt, hogy az 58. percben megszerezte volna a vezetést a Real Madridnak, majd a 80. minutumban Valverde mesteri tálalása után újból mattolta Kepát, a brazil már főszerepet vállalt magára, hiszen a 19. percben egy szemet gyönyörködtető támadás végén életerős lövést küldött Kepa kapujára, s a spanyol kapusnak nagy védést kellett bemutatnia. Rodrygo több mint 50 labdaérintést produkált és passzainak több mint 90%-a pontos volt. Igen jó számok ezek, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy most már ő is a Real Madrid azon játékosai közé tartozik, akikre nem árt külön fölkészülniük az ellenfeleknek.

A Chelsea erős nyomása

A vereség és a kiesés ellenére a Chelsea taktikailag korántsem érdektelen arcát mutatta, mi több, ha figyelembe vesszük a londoni Kékek hónapok óta tartó egzisztenciális válságát, akkor egészen tetszetős volt, amit a játékosoktól láthattunk a pályán. A Chelsea támadóvonalai igen nagymértékű nyomást fejtettek ki, ami valósággal lefagyasztotta a Real Madrid labdarúgóit az első félidőben, merthogy több szabálytalanságot követtek el és számos labdát elvesztettek. A spanyolok hosszú időn keresztül nem tudtak kellően felpörögni és veszélyt jelenteni a hazai kapura, miközben hátul is bőven akadtak gondjaik. A tegnap látottakból kiindulva a Chelsea már megkezdheti az újjáépítést, ami nyilvánvalóan a következő szezonra szól.

NEGATÍVUMOK
A rengeteg kimaradt Chelsea-helyzet

Igen frusztráló volt a tegnapi mérkőzés londoni szempontból. A Chelsea egyetlen lehetőségét sem tudta gólra váltani, pedig akadt ezekből bőven. Ehhez persze kellett az ismét szenzációs napot kifogó Thibault Courtois, aki nem kevesebb mint nyolc védést mutatott be, de egy Bajnokok Ligája-negyeddöntőben egyetlen csapat sem engedheti meg magának, hogy ennyi lehetőséget kihagyjon, miközben legalább kettő gólra lenne szükség a hosszabbítás kiharcolásához. N’Golo Kanténak a 10. és az 53. percben is komoly gólhelyzete volt, Mihajlo Mudrik pedig a 88. minutumban veszélyeztetett. Nem szabad elfeledkezni Reece James számtalan centerezéséről vagy Enzo Fernandez és Kai Havertz több gyenge lövéséről sem. A rengeteg kihagyott helyzetnek és a hatékonyság teljes hiányának természetes következménye a Chelsea kiesése.

Cucurella hibái

Marc Cucurella főszerepet játszhatott volna ezen a mérkőzésen, hiszen az első félidő hosszabbításában nagyon komoly gólhelyzet adódott előtte, ám sokáig kezelgette a labdát, így közeli lövését Courtois viszonylag könnyedén tudta blokkolni. Szerintem kapásból is lőhetett volna jobb lábbal, akkor is nagyobb eséllyel került volna a labda a hálóba még akkor is, ha több madridi védő is az akkor még vert helyzetben lévő kapus segítségére siethetett volna. Ő azonban ragaszkodott bal lábához, de mire idáig eljutott, Courtois már talpon volt. Ellentétben a másik oldalon szereplő Reece Jamesszel, a spanyol egyébként nem volt annyira vállalkozó szellemű a támadásokban, hiszen tizenkettő labdát veszített, két szabálytalanságot követett el és kétszer futott lesre. Rodrygóval szemben nem volt ellenszere, képtelen volt őt megállítani, s az első gól előtt Cucurella rossz helyezkedése nagy szerepet játszott abban, hogy ez a támadás találattal végződött.

A Real Madrid tehát 2:0-ra nyert és 4:0-ás összesítéssel ott van az elődöntőben, ahol a Bayern München – Manchester City mérkőzés továbbjutója, jó eséllyel az angol csapat vár rá egy amolyan előrehozott döntő keretében.

A kiemelt kép forrása: PANORAMIC

Leave a Reply