Barella volt a felszabadító, Grimaldo szenvedett – a Benfica-Inter mérkőzés legfőbb tanulságai

Bár a mérkőzés előtt sokan voltak, akik inkább a Benficát tartották esélyesnek az Internazionale elleni BL-negyeddöntős párharc első összecsapásának megnyerésére, ám végül a mostanában gyengén muzsikáló olasz együttes 2:0-ra nyert Lisszabonban, így nagyon úgy tűnik, hogy a Guttmann-átok továbbra sem szakad meg. Hogy mi minden vezetett ehhez a végeredményhez, ebből a cikkből kiderül.

POZITÍVUMOK
Barella gólja fölkeltette az Intert

Az Inter mindhárom középpályása remekül játszott, de közülük is kiemelkedik Nicolo Barella, aki Mhitarjannal és Brozoviccsal ellentétben a támadásokból is alaposan kivette a részét. Barella nem először teljesített nagyon jól a Bajnokok Ligájában, azonban a mérkőzés előtt már öt hónapja nem tudott a kapuba találni, azaz nagy volt rajta a nyomás, hogy végre ismét gólt szerezzen. Ez végül sikerült, hiszen Bastoni passzából vezetéshez juttatta az Intert. Nagyon aktív volt támadásban és több párharcot is megnyert, azaz mindenképpen őt lehet a milánóiak legjobbjának tekinteni ezen a mérkőzésen.

Onana az utolsó bástya

Mivel a védelem tette a dolgát, ezért Onanának, az Inter kapusának kevés munkája akadt, de azért két esetben is nagyot kellett védenie. Előbb Rafa Silva próbálkozását hárította, aki Dimarco könnyelműen eladott labdáját küldte kapura, utóbb pedig már a hosszabbításban Ramos sarokra tartó kísérletét védte remek nyújtózkodásának köszönhetően. A kevés munka tehát tökéletesen el lett végezve.

NEGATÍVUMOK
Grimaldo nehézségei

Támadóprofilját mindenki ismeri, ugyanakkor védekezési hiányosságait is. Dumfries nagyon megnehezítette a Benfica balhátvédjének életét a sok háta mögé irányuló indítással, amelyek miatt nehezen bírt az Inter jobb oldalával. Alex Grimaldo benne volt az első gólban, hiszen Barella őt hagyta faképnél. Négy lövése volt, tehát próbált támadni is, de sikertelen maradt.

Rafa Silva inspirálatlansága

Többet vártunk a Benfica 29 éves labdarúgójától, aki eddig rendre erős méreg volt az ellenfelek védői számára. Rafa Silva, aki visszatolt csatárként szerepelt tegnap, egész egyszerűen nem bírt az Inter védelmével, különösen Brozoviccsal nem, akinek a vele szemben való föllépés volt a feladata. Rafa Silva végül csupán 43-szor ért labdába 90 perc alatt és két kicsi lövése volt. Nagyon karcsú mérleg ez a kiváló játékostól, aki öt góljával a Benfica házi gólkirálya a Bajnokok Ligájában.

Az Inter tehát megérdemelten győzött 2:0-ra Lisszabonban és így jó eséllyel tovább fog jutni, a Benficánál pedig folytatódhat a Guttmann-átok.

A kiemelt kép forrása: Panoramic

Leave a Reply