Valtteri Bottas különleges sisakban fog versenyezni az Ausztrál Nagydíjon

Nem a megszokott sisakjában láthatjuk majd versenyezni Valtteri Bottast a hétvégi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon. Az Alfa Romeo finn pilótája ugyanis egy ausztrál bennszülött származású művész által megalkotott külsejű sisakot fog a fejére húzni, melyet a versenyhétvége után elárvereznek, hogy annak bevételéből két helyi civil szervezetet támogassanak.

Valtteri Bottas sisakja igencsak ki fog tűnni a piros-fekete Alfa Romeóból a hétvégi Ausztrál Nagydíjon. A finn versenyző ugyanis egy különleges, világoskék színvilágú sisakban fog szerepelni a szezon harmadik hétvégéjén. A sisakdizájnt Ricky Kildea bennszülött származású ausztrál művész tervezte. A sisak a hétvégét követően kalapács alá kerül egy árverésen.

A korábbi Mercedes-pilóta azért fog ebben a különleges sisakban versenyezni, mert ilyen módon szeretné megünnepelni a bennszülöttek kultúráját egy olyan ország nagydíján, ahol sok bennszülött él.

“Az ausztrál kultúra és történelem olyan témák, amelyek néhány éve igencsak foglalkoztatnak engem élettársamnak, Tiffanynak köszönhetően, aki a melbourne-i régióból származik. Éppen ezért szeretnénk megemlékezni a bennszülött kultúráról” – indokolta döntését Valtteri Bottas, akinek partnere, Tiffany Cromwell profi kerékpár-versenyző.

A Journey névre keresztelt sisakot a hétvégét követően árverésre bocsátják, melynek keretében már most is lehet licitálni ezen a honlapon. Az árverés április 11-én, magyar idő szerint 15 órakor zárul. A cikk megjelenésének pillanatában 10 000 fonton, azaz 4.3 millió forinton állt a licit, vagyis, aki szeretné megszerezni ezt a sisakot és ezzel civil szervezetek munkáját anyagilag támogatni, annak mélyen zsebébe kell nyúlnia.

Az árverésen befolyt összeget két olyan szervezet között fogják egyenlő arányban elosztani, melyek az ausztráliai bennszülött közösségek életét igyekeznek minél jobbá tenni. Az egyik kedvezményezett a Save The Children gyermekvédő szervezet, mely az Alfa Romeóval partneri viszonyban áll, a másik pedig a Koorie Academy Basketball, amely a bennszülött származású gyerekek sport-, s azon belül elsősorban kosárlabda-oktatását kívánja előmozdítani.

Azt hiszem, Valtteri Bottas kezdeményezése igen szépnek mondható, s remélhetőleg sikerül minél több pénzt összegyűjteni a civil szervezetek számára.

A kiemelt kép forrása: f1authentics.com

Leave a Reply