Vívósikerek, ferencvárosi továbbjutás és ferencvárosi előnyszerzés – Hétvégi Összefoglaló

Ismét igen zsúfolt hétvégén van túl a magyar sport, hiszen számos sportágban rendeztek hazai szempontból nagy fontossággal bíró versenyeket, mérkőzéseket. A vívók szakági világkupa-versenyeken voltak érdekeltek és két viadal is magyar győzelemmel zárult. A Ferencváros női sportolói is kitettek magukért, hiszen a kézilabdázók továbbjutottak a Bajnokok Ligájában, míg a vízilabdázók előnybe kerültek az Eurokupa döntőjének első mérkőzésén. Ezen kívül még szó fog esni a különböző hazai bajnokságok történéseiről is, úgyhogy tartsatok velünk!

Vívás: Szilágyi Áron és Kun Anna is világkupa-fordulót nyert!

Világkupa-fordulókkal telt március utolsó hétvégéje a vívók számára. A férfi kardozók Budapesten gyűltek össze, ahol tavaly Szilágyi Áron tudta megnyerni a versenyt. A háromszoros olimpiai bajnok természetesen idén is pástra lépett a BOK-csarnokban, s ha már így tett, akkor gyorsan meg is védte címét.

A BOK-csarnok szép számú közönsége szombaton délelőtt a férfi kardozók vk-viadalának első körében azt rögzíthette, hogy a pástra lépő öt magyarból kettő búcsúzott – hogy egy fog, azt már a rajt előtt is tudtuk, hiszen Szatmári András és Gémesi Csanád egymás ellen kötött be.

Az asszó éppen úgy alakult, ahogyan a decemberi országos bajnokság fináléja, ezúttal is Gémesi Csanád volt a jobb.

Szatmári András mellett Galgóczy Tamás búcsúzott.

Gémesi Csanád mellett pedig Szilágyi Áron és Iliász Nikolász is győzelemmel kezdett.

És ez a trió a következő körben is a győztesek oldalán állt, így a 16 közé három magyar jutott be a hazai vk-viadalon.

A továbblépés viszont már csak egyiküknek sikerült – Szilágyi Áron magabiztosan nyert az amerikai Mitchell Saron ellen, Iliász Nikolász egyetlen tussal kapott ki az egyiptomi Ziad Elszisszitől, Gémesi Csanád meg nagyon a francia Maxime Pianfettitől.

A negyeddöntőben aztán Szilágyi Áron megmutatta Elszisszinek, milyen is a magyar virtus, úgyhogy olimpiai bajnokunk rövid időre pihenőre vonulhatott, merthogy a vívóversenyeken a négyes döntő előtt mindig rövidebb-hosszabb szünetet iktatnak be.

A másfél órányi leállás nem vetette vissza Szilágyi Áront, mi több, olyan elődöntőt produkált a dél-koreai Ku Bon Gillel, hogy arra kevés a fantasztikus, de a káprázatos jelző is.

A fináléban következett Szandro Bazadze – a grúz kardozó az évek során egyre inkább a fegyvernem meghatározó alakjává nőtte ki magát, s bár Szilágyi Áron nyomába nem érhet, sokat elmond arról, milyen jó vívó is, hogy a budapesti vk-viadalnak világranglista-vezetőként vághatott neki.

Hogy tényleg jó vívó Bazadze, azt a döntő is megmutatta, hiszen a szünetben 8:4-re vezetett Szilágyi Áron ellen, majd 14:10-nél már csak az utolsó tusra várt.

Csakhogy a mi klasszisunk nem akarta odaadni neki az aranyérmet, sorozatban ötször talált, így – akárcsak tavaly – idén is megnyerte a hazai világkupa-viadalt.

„Nagyon kemény ellenfél Szandro Bazadze, de ezt eddig is tudtam – nyilatkozta Szilágyi Áron a Nemzeti Sportnak. – Tudtam, mire számíthatok ellene, mégis ellépett tőlem. A szünetben viszont arra gondoltam, ha már ennyien kijöttek szurkolni nekem a BOK-csarnokba, nem hagyhatom cserben őket. Úgy vágtam neki az asszó második részének, hogy nincs veszítenivalóm. Örülök, hogy nyertem.”

Szilágyi Áron tehát ismét győzött, de nem ez volt a hétvége egyetlen magyar sikere. Az időeltolódás miatt a délelőtti órákban zajlott szombaton a női párbajtőrözők vk-versenye a kínai Nankingban.

Amikor március elején a budapesti BOK-csarnokban – akárcsak tavaly – ezüstérmet szerzett Kun Anna a Grand Prix-viadalon, csak rövid ideig bosszantotta, hogy nem nyert. Már nem sokkal az egyetlen tussal elveszített döntő után képes volt örülni az ezüstnek: „Nagyon értékes eredmény ez a második hely.”

A nankingi világkupa-viadalon Kun Anna magabiztos és remek vívással újfent a döntőig menetelt, ott pedig ezúttal már nem engedte, hogy ellenfele, a francia Louis Marie örüljön: az OMS-Tata párbajtőrözője pályafutása eddigi legnagyobb sikerét jelenti ez a nankingi vk-aranyérem.

Mindkettejüknek gratulálunk a nagyszerű eredményhez!

Női kézilabda: Továbbjutott a Ferencváros

Telt ház és remek hangulat várta a csapatokat az Érd Arénában, ahol a Ferencváros négygólos előnyről kezdte a nyolc közé jutásért zajló párharc visszavágóját a montenegrói Buducsnoszt Podgorica ellen a Bajnokok Ligájában. A vendégeket irányító Bojana Popovics előzetesen fogadkozott, hogy igyekeznek jobban megnehezíteni a magyar csapat feladatát. Hazai oldalon nagy kérdés volt, a közelmúltban betegséggel küzdők (például a balátlövő páros, Emily Bölk és a Moracsában egy héttel ezelőtt csak a kispadon ülő Szöllősi-Zácsik Szandra) milyen formában lesznek, mindez már csak a Győri ETO elleni, április 1-jei bajnoki „aranycsata” miatt is foglalkoztathatta a zöld-fehér szurkolókat.

Bíró Blanka védései adták meg az alaphangot a találkozóhoz, ezekből indulva gyorsan végigvitte a támadásait az FTC, és hamar kétgólos előnybe került. A Podgoricának azonban sikerült megtörnie a zöld-fehér csapat lendületét, és 5:5-nél utolérte ellenfelét. Nikolina Vukcsevics lépett ki a montenegrói falból, a nyitottabb védekezéssel pedig már az első meccs utolsó negyedében is alaposan meggyűlt a Ferencváros baja. A korábbi fehérvári Armelle Attingré is belelendült a Buducsnoszt kapujában, de több esetben a ferencvárosi befejezések nem voltak kellően pontosak. Angela Malestein góljaival a túloldalon is egy szélső, Ivona Pavicsevics tartotta a lépést, mint ahogy a két csapat sem tudott elszakadni egymástól.

Elek Gábor a kispad előtt próbálta nyugtatni a ferencvárosi játékosokat, mert több támadást is elkapkodott a csapat. Ezzel együtt a közte kettő gólt többször vissza tudta állítani az FTC, biztos előnyről azonban nem beszélhettünk. Mindezt alátámasztandó a szünet előtt sokadszorra egyenlített a Milena Raicsevics vezette Buducsnoszt, a slusszpoén azonban Klujber Katrin nevéhez fűződött, aki időn túli szabaddobásból egy blokkon megpattanó lövésből talált be (14:13).

A második játékrészre friss emberek, Janurik Kinga, Alicia Stolle és Hársfalvi Júlia érkeztek az FTC-be, a meccs azonban hasonló forgatókönyv szerint folytatódott. A német átlövők, Bölk és Stolle találataira jöttek a válaszok Raicsevicséktól. Stolle révén a 42. percben először tudott három góllal elmenni a Ferencváros, miközben Januriktól is jöttek a védések, ráadásul a vendégektől kivált Raicsevics, aki a kispadnál egy nagy fáslit és borogatást kapott a jobb combjára. A klasszis irányító hiányában sem szakadt le a Podgorica, a találkozóból azonban hiányzott a feszültség, nem volt benne a játék képében az ellenfél fordítása. A lefújásra alakult ki a legnagyobb különbség (27:22), az FTC két győzelemmel lépett tovább a legjobb nyolc közé, ahol legutóbb 2019-ben járt.

A Ferencváros 2002 után nyert ismét párharcot a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, még ha – a Podgorica harciasságát elismerve – az igazi erőfelmérő a negyeddöntőben következik, a francia Metz ellen.

Az első meccsre az április 29-30-i hétvégén kerül sor, a visszavágót egy héttel később rendezik.

Női kézilabda: Nyert a Győr az NB I-ben

A háromgólos hazai előnyt hozó első játékrész után alaposan bekezdett a Dunaújváros, amely egy adott pillanatban kilenc góllal is vezetett. A hajrában összekapta magát a Simics Judit-féle Érd, de az egyenlítésre már nem nyílt esélye, így négygólos vereséget szenvedett. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a dunaújvárosi Farkas Johanna volt, kilenc góllal.

A Győr erődemonstrációt tartott Békéscsabán: a zöld-fehér együttest két százszázalékos pontossággal célzó játékos, az egyaránt 6 gólt szerző Ana Gros és Rju Un Hi vezette sikerre a viharsarkiak ellen.

Rendkívül szoros meccsen tartotta otthon a két pontot a Kisvárda a Vác ellen. A hazai együttes győztes találatát Sápi Gréta szerezte bő két perccel a meccs vége előtt – a Kisvárda győzelmével megelőzte a három mérkőzéssel kevesebbet játszó Siófokot és feljött a 8. helyre.

Eredmények:

Dunaújváros – Érd 30:26

Békéscsaba – Győri ETO 22:33

Kisvárda – Vác 25:24

Alba Fehérvár – Budaörs 25:20

Mosonmagyaróvár – MTK 23:19

Ferencváros – NEKA 40:20 (szerdán játszották)

A bajnokság állása:

  1. Győr2120  1684–480+20440
  2. FTC19172  –634–449+18536
  3. Debrecen18122  4533–458  +7526
  4. Mosonmagyaróvár18112  5541–481  +6024
  5. Vác18  92  7482–474    +820
  6. Fehérvár18  82  8453–490  –3718
  7. MTK19  7210510–506    +416
  8. Kisvárda19  811449–491  –4216
  9. Siófok16  71  8433–433      015
10. Dunaújváros19  6310467–543  –7615
11. Budaörs19  5311457–535  –7813
12. Békéscsaba19  613478–551  –7312
13. Érd19  316463–589–126  6
14. NEKA18  1116414–518–104  3
Férfi kézilabda: Pontot vesztett a Veszprém!

A Telekom Veszprém az első félidőben kétgólos hátrányba került a NEKA ellen a férfi kézilabda-bajnokság hétvégi fordulójában. Ilics Zoran hét, Manuel Strlek öt, Rasmus Lauge négy találatig jutott, összességében ez azonban kevésnek bizonyult a fordításhoz – az egyenlítéshez viszont elegendő volt, 29:29 lett a vége. A NEKA legeredményesebb játékosa a 19 éves Sztraka Dániel volt, aki hatszor talált be a Veszprém kapujába – a listavezető, mely hétközben kiütötte a Szegedet a Bajnokok Ligája rájátszásának első mérkőzésén, először vesztett pontot ebben a szezonban.

Nagyot küzdött a harmadik helyen álló Tatabánya a Szegeddel, az első félidőt három góllal elveszítette, a másodikat eggyel megnyerte, így összességében két góllal, 33:31-re kapott ki. A szegedi sikerhez nagyban hozzájárult a 12/12-es mérleggel záró Bogdan Radivojevics.

Hetvenkét gólos összecsapáson győzte le 37:35-re a Ferencváros a Budai Farkasokat. Az FTC-ben Nagy Bence nyolcszor talált be, Csörgő Kristóf és Bujdosó Bendegúz egyaránt 6/6-os mutatóval zárt.

A Balatonfüred nagyon simán nyert Komlón, a Dabas ellenben nagyon kiélezett csatában győzte le a Csurgót. A Gyöngyös és a Budakalász egyaránt hatgólos győzelmet aratott.

Eredmények:

NEKA – Veszprém 29:29

Tatabánya – Szeged 31:33

Budai Farkasok – Ferencváros 35:37

Komló – Balatonfüred 19:32

Csurgó – Dabas 25:26

Fejér-B.Á.L. Veszprém – Gyöngyös 24:30

Budakalász – Cegléd 26:20

A bajnokság állása:

  1. Szeged2019  1725–558+167 38
  2. Veszprém19181  –744–539+205 37
  3. Tatabánya19121  6589–533  +56 25
  4. FTC19111  7638–600  +38 23
  5. Balatonfüred19102  7538–517  +21 22
  6. Csurgó19102  7526–523    +3 22
  7. NEKA19  83  8510–518    –8 19
  8. Budakalász19  83  8516–560  –44 19
  9. Gyöngyös19  82  9528–543  –15 18
10. Dabas19  7111533–592  –59 15
11. Komló19  6211512–559  –47 14
12. Veszprémi KKFT19  415528–627  –99   8
13. Cegléd19  316471–566  –95   6
14. Budai Farkasok20  119571–694–123   2
Női vízilabda: Ferencvárosi siker a magyar házidöntő első mérkőzésén az EK-ban

A női vízilabda Eurokupa döntőjének első mérkőzésén a Ferencváros 9:8-ra legyőzte az UVSE-t.

Ötödször találkozott egymással a szezon során az UVSE és az FTC-Telekom, és ötödik nekifutásra játszották a legjobb és a legszorosabb mérkőzést. A két csapat játékosai az Eurokupa-trófea mellett a válogatott meghívóért is játszottak, Bíró Attila szövetségi kapitány ugyanis előre kijelentette, hiába ért véget az alapszakasz, addig nem hirdet keretet a világkupa közelgő selejtezőjére, amíg nem játszották le a finálé két mérkőzését – ugyanis kíváncsi rá, ki hogy teljesít nyomás alatt.

Az UVSE sokkal jobban teljesített, mint az idényben bármikor a Ferencváros ellen, valószínűleg ezzel összefügg, hogy a zöld-fehérek ugyanakkor nem tudták hozni a valós tudásukat. Legalábbis támadásban, mert védekezésben mindkét csapat elképesztően magas szinten játszott.

Az UVSE lőtte az első gólt, aztán legközelebb két és fél perccel a vége előtt került előnybe, a lila-sárgák azonban végig ott loholtak az irányítást közben átvevő FTC nyomában. A zöld-fehérek többször is megléptek két góllal, de a harmadik szakaszban annak ellenére is egyenlített a hazai csapat, hogy Faragó Kamilla ötméteresét Neszmély Boglárka védte. Kellettek a felzárkózáshoz a csapat rutinos játékosai is, Szücs Gabriella és a visszatérése után első gólját lövő Rybanska Natasa talált a kapuba.


A záró negyedben még feljebb kapcsoltak a csapatok, gyakorlatilag forrt a víz, azonban a küzdelem nem lépte át a durvaság határát. Pőcze Panna emberelőnyös góljára Tiba Panna válaszolt hasonlóképp, majd eljutottunk a már említett ponthoz, amikor Szegedi Panni ötméteresével hosszú idő után újra vezetett az UVSE. Simon-Illés Anna azonnal válaszolt, majd mindkét csapat eldönthette volna a mérkőzést.

Ez végül a Ferencvárosnak sikerült, időkérés utáni emberelőnyből a teljesen üresen hagyott Dömsödi Dalma lőtte be a vendégek kilencedik gólját, de hogy ténylegesen előnybe kerüljenek a zöld-fehérek a szerdai visszavágó előtt, ahhoz az is kellett, hogy Hajdú Kata lövése a léc éléről a gólvonalra pattanjon.


A Ferencváros így 9:8-ra győzött idegenben, de a Népligetben szerdán 20 órakor esedékes visszavágó teljesen nyílt.

Jégkorong: Egy győzelemre van a bajnoki címtől a Ferencváros

Szinte teljes teltház várta a csapatokat a Tüskecsarnokban a jégkorong Erste Liga döntőjének ötödik mérkőzésén, ugyanis a hivatalos statisztika szerint csupán kilenc darab jegy nem talált gazdára a kezdő sípszó előtt.

Nem csoda, hogy alig lehetett elférni a Ferencváros otthonában, hiszen a zöld-fehérek győzelem esetén karnyújtásnyira kerülhettek a bajnoki címtől, melyet tavaly a Csíkszereda ellen nem sikerült megszerezni.

Idén a Gyergyói HK az FTC ellenfele, s 2:2-es összesített állással érkeztek a csapatok erre az összecsapásra.

A házigazda FTC-Telekom kényszerű változtatással lépett jégre, ugyanis Tóth Gergőt egy meccsre eltiltották, miután a Gyergyói HK „kemény legényét”, Devin DiDiometét túlzott vehemenciával letarolta a pénteki találkozón.

Az első ígéretes lehetőségek a vendégek előtt adódtak, akik ettől talán túl nagy önbizalommal rontottak rá az FTC-re, s egyetlen elrontott passzuk után Jari Sailio roboghatott végig a pályán, s megszerezte a vezetést a Ferencvárosnak. Öt perccel később pedig a szintén finn Matias Sointu meg is duplázta az előnyt. A pénteki meccs ugyanígy kezdődött, a Gyergyó mégis fordított, és 5:3-ra nyert – ezúttal viszont amikor egy emberelőny révén lehetősége nyílt volna felzárkózni, az FTC csapatkapitánya, Nagy Gergő volt szemfüles, s villámgyors kontra végén emberhátrányban lőtt gólt.

Mint ismert, jégkorongban a 3:0 a „legveszélyesebb” előny, ekkor már (mint labdarúgásban 2:0-nál) a vezető csapat elhiheti, innen nincs visszaút ellenfelének, s elkényelmesedhet – erre emlékeztetett Silló Arnold, aki még az első harmadban szépített. A másodikban aztán a székely csapat szinte odaszögezte a Ferencvárost a kapujához, óriási nyomás alatt tartotta a hazaiakat, ám a rájátszásban parádésan védő Arany Gergely és az előtte korcsolyázó védők állták a sarat. Így újabb gól nem esett a játékrészben, s a nyomás egyre inkább áthelyeződött az erdélyiekre, akik szép lassan „lépéskényszerbe” kerültek.

Ehhez képest a harmadik harmadban egyre hitehagyottabb próbálkozásokra futotta csak tőlük, mígnem a rájátszás első számú gyergyói sztárja, Sébastien Sylvestre hat és fél perccel a vége előtt még közelebb hozta együttesét.

Szilassy Zoltán két perccel az utolsó dudaszó előtt még időt kért, s a Gyergyó az üres kapuzást is bevállalta. Mindhiába, újabb gól nem esett, így a Ferencváros harmadszor is nyert (a Tüskecsarnokban február 27. óta először), s egyetlen győzelemre került az Erste Liga bajnoki címétől.

A döntő 6. mérkőzését ma este rendezik Gyergyószentmiklóson.

Férfi kosárlabda: A Falco és a Szolnok is kikapott az NB I-ben

Az Alba Fehérvár 85:79-re legyőzte vendégét, a Szolnoki Olajbányászt a férfi kosárlabda NB I szombat kora esti rangadóján. A fehérváriak sorozatban a hatodik győzelmüket aratták. A 25. forduló további programjában a Körmend tetemes hátrányból talpra állva győzött a már biztos alapszakaszelső Falco elleni vasi derbin, míg az Atomerőmű, az Oroszlány és a Kaposvár hazai győzelemmel örvendeztette meg közönségét.

Nem érezhették magukat komfortosan a védekezés szerelmesei az Alba Fehérvár–Szolnoki Olajbányász rangadó első negyedében, ugyanis tíz perc alatt 12-re (az NBA-ben hosszabbak a periódusok) is elegendő pontmennyiség született, a házigazda 28:22-re vezetett. Takács Milán sportszerűtlen hibája zárta a játékrészt, Jabril Durhamet lökte ki a pályáról a fiatal fehérvári.

A folytatásban a Tisza-partiak is összeszedtek egy sportszerűtlen faultot, Sebők András rántotta vissza Vojvoda Dávidot, miután elment mellette egy csellel. A magyar válogatott hátvéd két sikeres büntetőjével 36:24-es Alba-előnyt mutatott az eredményjelző, ami megfelelt annak az alapfeltevésnek, hogy a hazaiaknak jóval fontosabb volt a győzelem, mint az alapszakaszt biztosan a második helyen záró Olajnak. A 17. percben a székesfehérvári mester, Alejandro Zubillaga kikérte a challenge-ét, azt szerette volna, ha sportszerűtlen hibává súlyosítják Pongó Máté szabálytalanságát, aki ráütött az indítani szándékozó Quincy Ford kezére, de a spanyol mester próbálkozása nem jött be, a játékvezetők a videofelvétel ellenőrzése után helybenhagyták az eredeti ítéletet, így az Alba elveszítette az egyik időkérését. A második felvonás már csak 35 pontot hozott, ám a vendéglátó előnye ettől függetlenül növekedett, a nagyszünetben kilenccel állt jobban a fehér mezes gárda.

Térfélcserét követően a Szolnokot irányító szlovén Gasper Potocnik nagyon leteremtette övéit egy időkérésnél, noha nem sokkal korábban zárkóztak fel a vendégek négy pontra. A rossz ütemű faultok sora nem ért véget, az Olajbányász montenegrói csapatkapitánya, Bojan Szubotics is tulajdonosa lett egy sportszerűtlen hibának, miközben továbbra is az Albánál volt az előny, Ford büntetői után éppen nyolcpontos (60:52). A változatosság kedvéért a korábbi albás Lukács Norbert is kapott egy sportszerűtlent – teljes joggal –, majd kisvártatva páros technikaival „díjazták” a sporik Cheikh Mbacke Diong és Andre Williamson kakaskodását.

Paprikás volt tehát a hangulat, hiába, két olyan együttes csapott össze, amely nagy küzdelembe bonyolódhat egymással a bajnokság rájátszásában is. A hajrához közeledve látótávolságon belül volt a Szolnok, 67:64-nél Durham triplával egyenlíthetett volna, de alaposan eltévesztette az irányzékot, majd Rudner Gábor is rontott kintről. A Fehérvár fokozatosan ismét ellépett riválisától, az utolsó percek igazi izgalmat nem is tartogattak, végül 85:79-re nyertek a hazaiak, ennek köszönhetően továbbra is lépéselőnyben vannak a harmadik helyért zajló versenyfutásban a Zalakerámia ZTE KK-val szemben.

Eredmények:

Alba Fehérvár – Szolnok 85:79

Falco – Körmend 80:87

Oroszlány – Zalaegerszeg 88:74

Atomerőmű – Szedeák 86:72

Kaposvár – Nyíregyháza 86:70

Kecskemét – Sopron 86:91

Honvéd – DEAC 77:83

A bajnokság állása:

  1. Falco2521  42201–18740.92046
  2. Szolnok2519  62102–18610.88044
  3. Fehérvár2517  82280–20070.84042
  4. Zalaegerszeg2516  92128–20300.82041
  5. Sopron2514112026–19190.78039
  6. Atomerőmű2514112014–19920.78039
  7. Kecskemét2514111923–19700.78039
  8. Körmend2514112067–21210.78039
  9. DEAC2513121983–19860.76038
10. Kaposvár2510152048–21480.70035
11. Oroszlány25  9161915–20880.68034
12. Bp. Honvéd25  6191798–20170.62031
13. Szedeák25  6191970–20820.62031
14. Nyíregyháza25  2231856–22160.54027
Női kosárlabda: Véget ért az alapszakasz

A „NEM EZ VOLT A TERV” – táblát tehette volna ki az öltözőajtóra a női bajnokság alapszakasza utolsó fordulójának rangadóján mindkét együttes. Az ezúttal „csak” a negyedik helyért küzdő házigazda Szekszárd menet közben két amerikai légiósától, Victoria Vivianstől és Ruthy Hebardtól is elköszönt és Nikola Dudásovát szerződtette, majd egy háromhetes, úgymond minialapozást követően érkezett meg a szombati találkozóra, s mindeközben két felkészülési meccse közül a Csatát tíz ponttal legyőzte, de a Vasastól 26 ponttal kikapott, azaz még valóban tart az átalakulás az együttesnél. Előzetesen a Győr sem éppen úgy képzelte el a helyzetét, hogy egyik kulcsembere, az amerikai Beatrice Mompremier nélkül kell befejeznie az idényt. A bajnokság legjobb lepattanózója (10.5/mérkőzés) az MK-elődöntőben olyan súlyos vállsérülést szenvedett, hogy hazautazott Miamiba, ahol megoperálták és az idényben már nem játszhat.

Nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe a csapatok, főleg támadásban, a második hely megtartása érdekében győzelmi kényszerben játszó zöld-fehérek első hét pontját Dubei Debóra dobta, hazai oldalon pedig Goree Cyesha járt hatnál három perc után. A 7. percig a tolnaiak vezettek, ekkor Bach Boglárka duplájával fordított a Győr, időt is kért Djokics Zseljko. Hiába, továbbra is záporoztak a vendégtriplák a női szinten pontgazdag (54 az első negyedben) meccsen. Aztán 36-nál ismét vezetett a Szekszárd, ellenfele pedig gödörbe került, s egy két perc alatt futott 11:0-s hazai etapnak köszönhetően négypontos Atomerőmű-előnyt regisztrálhattunk a nagyszünetre.

A fordulás után Goree és Krnjics Szara révén fölénybe került a vendéglátó a palánkok alatt és nyolcpontos előnyben is volt a 27. percben, de az utolsó negyed elején már ismét a zöld mezesek álltak jobban. Megjósolhatatlannak tűnt, ki nyeri a hullámvasutazást, de mégsem lett szoros a vége, ugyanis időközben a Szekszárdnak „mindegy” lett az eredmény, mert a PEAC óriási meglepetésre megverte a Sopront, azaz a tolnaiak így is, úgyis az ötödik helyen végeztek. A Győrnek volt fontosabb ezután, s ennek, no meg az összességében látottaknak megfelelően meg is nyerte a meccset a 11 triplát jegyző vendégcsapat, és a jobb egymás elleni mutatónak köszönhetően a második lett a DVTK előtt az alapszakaszban.

A bajnokság az első nyolc csapat számára keddtől az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntővel folytatódik, míg a maradék négy együttes körmérkőzéseket vív az alsóházban a bennmaradásért.

A legjobb nyolc között a Sopron a Vasassal, a Győr a TFSE-MTK-val, a DVTK a BEAC-cal, a PEAC a Szekszárddal csap össze.

Eredmények:

Szekszárd – Győr 75:83

PEAC – Sopron 66:61

BEAC – Cegléd 94:65

Ludovika – Diósgyőr 45:76

TFSE-MTK – PINKK 95:43

Vasas – Szigetszentmiklós 60:53

Az alapszakasz végeredménye:

  1. Sopron222021715–1171420.955
  2. Győr221931943–1467410.932
  3. Diósgyőr221931674–1321410.932
  4. PEAC221661638–1482380.864
  5. Szekszárd221481724–1454360.818
  6. BEAC2210121599–1711320.727
  7. TFSE-MTK229131557–1597310.705
  8. Vasas229131485–1562310.705
  9. Ludovika228141514–1549300.682
10. Szigetszentmiklós225171354–1690270.614
11. Cegléd223191474–1832250.568
12. PINKK22221190–2031220.500

A kiemelt kép forrása: 24.hu

Leave a Reply