Antony nagyon jó csere volt, Raphinha pedig átlátszó – a Man. United-Barcelona mérkőzés legfőbb tanulságai

A Manchester United a csereként beállt Antony góljával 2:1-re legyőzte a Barcelonát a labdarúgó Európa Liga legjobb 16 közé jutásért rendezett párharcának visszavágóján, ezzel 4:3-as összesítéssel továbbjutott a nyolcaddöntőbe. A Sportudvar összefoglalja a mérkőzés pozitívumait és negatívumait.

POZITÍVUMOK
Antony beállása

Antony becserélése egyértelműen megváltoztatta a mérkőzés dinamikáját. A Wout Weghorst helyére a szünetben behozott brazilnak egészen más feladata volt, mint a hollandnak, ám ezzel életet vitt a Manchester United játékába. Sok labdát szerzett, ellentmondást nem tűrően hatolt át a barcelonai középpályán és védelmen és a 73. percben megeresztett ballábas lövésével megnyerte a mérkőzést csapata számára, amely ezzel továbbjutott.

Casemiro egyedül is remekelt

Casemiro volt a középpálya királya tegnap este, amiben nagy szerepe volt annak, hogy Pedri és Gavi hiányában a Barcelona nem tudott olyan embert mellé állítani, aki hatékonyan tudott volna föllépni vele szemben. Ez persze nem von le semmit a brazil érdemeiből, hiszen szokásához híven remekül kezelte a labdát és a játék szervezésében is brillírozott. Nagy estéje volt a korábbi Real Madrid-focistának.

A mérkőzés irama

Nagyon gyorsan kiderült, hogy a két csapat közül a Manchesternek semmi dolga nem volna az Európa Ligában, de talán a Barcelona is inkább a Bajnokok Ligájában kéne, hogy szerepeljen. A két csapat bajnoki helyezése alapján minden bizonnyal jövőre ismét a legrangosabb sorozatban indulhat, s alighanem ott is igen jó lenne az egymás elleni mérkőzésük. Mindezt az alapján írom, hogy tegnap nagyon jó iramú volt a mérkőzés. Mind a középpályán, mind a támadások során arra törekedett mindkét együttes, hogy a lehető leggyorsabban és legjobban kivitelezve valósítsa meg taktikai elképzeléseit. A párharcok az esetek többségében kemények voltak és nem igazán tudunk olyan időszakot mondani, amikor nagyon visszaesett volna a színvonal.

NEGATÍVUMOK
Az átlátszó Raphinha

A brazil szélsők párharcának egyértelműen Raphinha volt a vesztese. Amikor Antonyo beállt és új életet vitt a Vörös Ördögök támadójátékába, a Barcelona játékosa nem tudott ezzel mit kezdeni. Bizonyos mértékben őt lehet hibáztatni a mindent eldöntő gólért, mivel fizikailag teljesen elbukott Bruno Fernandessel szemben. Minden bizonnyal neki különösen nem volt jó éjszakája.

A Barcelona szenvedett Pedri és Gavi nélkül

A Barcelona tavaly október 26. óta veretlen volt. Azóta a katalánok 18 mérkőzést játszottak és 16 győzelem mellett csupán 2 döntetlent produkáltak. Ebben a szériában Pedri három mérkőzésről hiányzott, Gavi egyről sem. Tegnap este mindketten hiányoztak és a Barcelona ki is esett az Európa Ligából. Persze igazságtalanok lennénk, ha azt állítanánk, hogy csak és kizárólag eme két játékossal a soraiban tudott volna továbbjutni a spanyol együttes, hiszen tegnap Kessie remek teljesítményt nyújtott a középpályán, Sergi Roberto pedig szokatlan szerepkörében is helytállt. Ennek ellenére másképp alakulhatott volna a forgatókönyv, ha Pedri és Gavi is játékra alkalmas állapotban lett volna. Most már mindegy…

A Manchester United tehát 2:1-re nyert és 4:3-as összesítéssel bejutott a legjobb 16 közé, amelynek sorsolására ma délben kerül sor.

A kiemelt kép forrása: Panoramic

Leave a Reply