Lukaku csereként beállva döntött, Otávio nehéz helyzetbe hozta csapatát – az Inter-Porto mérkőzés legfőbb tanulságai

Az Internazionale 1:0-ra legyőzte a Portót a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Az olaszok gólját a csereként beállt Romelu Lukaku szerezte. A portugál együttes tíz emberrel fejezte be a találkozót, mivel Otávio a kiállítás sorsára jutott, amivel nehéz helyzetbe hozta csapatát a visszavágó kapcsán. Az Interből még Hakan Calhanoglu játéka emelhető ki pozitívumként. A Sportudvar összefoglalja, mi volt jó és rossz a tegnapi meccsben.

POZITÍVUMOK
Lukaku remek csere volt

Simone Inzaghinak, az Inter edzőjének egy nehéz kérdésre kellett választ adnia a mérkőzés előtt: Edin Dzekót vagy Romelu Lukakut tegye oda Lautaro Martinez mellé a Nerazzurri csatársorába. Végül a bosnyák mellett tette le voksát, így a belga a kispadra kényszerült. Dzeko nem tudott gólt szerezni, a 69. percben csereként beállt Lukaku viszont a 86. minutumban ballábas lövésével megszerezte a vezetést és a győzelmet az akkor már emberelőnyben focizó hazaiaknak, vagyis beállítása remek döntésnek bizonyult.

Calhanoglu nagyon jó játéka

Nagyon nagy örömet okozhatott az Inter szurkolóinak, hogy Hakan Calhanoglu igen jó formában focizott tegnap este. A török válogatott középpályás nagyon komoly szerepet játszott együttese győzelmében. A milánói kék-feketék 20-asa rendre könnyedén tudta kihozni a labdát a saját térfeléről és számos támadást indított, de többször maga is veszélyeztette a Porto kapuját. Ami szintén nem mellékes, hogy a 78. percben róla állították ki Otáviót második sárga lappal.

Brillírozó kapusok

Az, hogy csupán egy gól született a mérkőzésen, a kapusok érdeme elsősorban. Bár egyikőjük sem parádézott, de az esetek többségében biztosan hárította a próbálkozásokat. Onana, az Inter portása először a 37. percben Grujics lövésénél kellett, hogy nagyot védjen, majd az 57. minutumban előbb Zaidu, majd Taremi kísérletét hárította bravúrral. A másik oldalon Diogo Costa a 45+2. percben szintén komoly erőkifejtés árán tudta védeni Bastoni fejesét. Lukaku góljánál tehetetlen volt, viszont kettő perccel ezt követően védte a belga újabb helyzetét, ezzel életben tartotta csapata továbbjutási reményeit.

A Porto jól helyezkedő védelme

A Porto játékosai tegnap megmutatták, hogy csapatuk nem véletlenül nyerte meg csoportját többek között az Atlético Madridot is megelőzve. Mindenek előtt remekül helyezkedett a védelem minden tagja, s a portói falat nehezen tudták áttörni az Inter támadói. A portugál csapat ennek köszönhetően igen jól menedzselte az első félidőt. A fordulás után annyiban változott a helyzet, hogy már többször tudott labdát tartani a vendég együttes, s ezekből támadásokat tudott vezetni. Végül elvesztették a mérkőzést, de a hazai visszavágón minden esélyük meglesz a fordításra.

NEGATÍVUMOK
Otávio piros lapja

A portugál játékos a mérkőzés folyamán többször is a bosszúvágy és az idegesség jeleit mutatta. Nagy kár ezért, mert amúgy technikai kvalitásai magas szintűek. Első sárga lapját a 41. percben kapta, amikor a Porto nem akarta odaadni a labdát az Internek egy bedobás előtt, s igen durván viselkedett. Második sárga lapját és az ezért automatikusan járó pirosat a 78. percben ugyancsak egy buta szabálytalanság miatt kapta, mivel Calhanogluval szembeni faultja teljesen fölösleges volt. Ekkor még 0:0 volt az állás, ám nem sokkal később megtört a Porto, s 1:0-ra kikapott. Ebben Otáviónak igen nagy bűnrészessége van.

Az Inter majdnem láthatatlan támadópárosa

De hol volt Edin Dzeko? Jogosan tehetjük föl ez a kérdést azután, hogy Simone Inzaghi őt részesítette előnyben Lukakuval szemben a kezdőcsapat összeállításakor. A bosnyák nagyon kevésszer ért labdához és támadásban ritkán csinált jó dolgokat. Ami még rosszabb, hogy a pályán eltöltött 58 perce alatt egyetlen egy kapuralövése sem volt. Lautaro Martinezzel szinte egyáltalán nem működött együtt. Az argentin végig játszotta a meccset, de nem volt sokkal jobb Dzekónál.

Az Inter tehát 1:0-ra győzött a Porto ellen, ám a március 14-i portói visszavágó teljesen nyíltnak ígérkezik.

A kiemelt kép forrása: Panoramic

Leave a Reply