A hiperaktív Grealish és a láthatatlan Haaland – a Lipcse-Man. City mérkőzés legfőbb tanulságai

Egyik csapat sem tudott előnyhöz jutni a Lipcse és a Manchester City nyolcaddöntős párharcának első mérkőzésén a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Az 1:1-gyel záruló összecsapáson Jack Grealish és Josko Gvardiol alkotott maradandót, eközben viszont Erling Haalandot teljesen kikapcsolták a hazai védők. A Sportudvar összefoglalja a mérkőzés legfőbb tanulságait.

POZITÍVUMOK
A nagyon aktív Grealish

Jack Grealish a bal szélen kapott lehetőséget a tegnapi mérkőzésen, s mindenképpen ő volt a Manchester City legjobbja ezen az estén. Az első félidőben csapata minden támadásából kivette a részét, több jó lövése is volt, s ő adott gólpasszt Rijád Mahreznek, amiből vezetéshez jutott az angol együttes. A fordulás után már kevésbé volt aktív, viszont csapatának gyenge periódusaiban jól tudta jegelni a labdát, ami nagy segítség volt.

Gvardiol ismét remekelt

Josko Gvardiol a világbajnokságon a horvát válogatott egyik legjobbja volt és klubcsapatában sem teljesít gyengébben, hiszen tegnap este ő szerezte a Lipcse gólját, amikor Halstenberg beadását fejelte a kapuba, emellett pedig remekül kapcsolta ki a játékból Erling Haalandot, akinek mindössze egy lövése volt a mérkőzésen. A mindig remekül helyezkedő középhátvédnek összesen 11 labdaszerzése volt és többször ő rúgta el a labdát, amikor a City már közel került a hazai 16-oshoz. Védekezésben és támadásban is nagyon jól teljesített, ezzel pedig életben tartotta csapata továbbjutási esélyeit.

NEGATÍVUMOK
A láthatatlan Haaland

Egy lövés, huszonkettő labdaérintés 92 perc alatt – ez Erling Haaland tegnapi mérlege. A norvég gólzsák, akinek az angol bajnokságban nem egy csapatnál is több gólja van már, Lipcsében nem remekelt, ami nagyban köszönhető a már említett Gvardiol remek védekezésének. Egyetlen lövése egy, a kaput nagyon elkerülő jobblábas kísérlet volt, azaz tényleg semmi veszélyt nem jelentett a hazai kapura. A visszavágón mindenképpen több fog kelleni tőle, amennyiben azt szeretné, hogy továbbra is tartsanak tőle az ellenfelek.

Guardiola nem cserélt

Julián Alvárez, Phil Foden, Kalvin Phillips, Cole Palmer – nem mondhatjuk, hogy ne ücsörögtek volna minőségi labdarúgók a Manchester City kispadján, azonban az ücsörgésen kívül legfeljebb némi kocogás fért bele tegnapi időtöltésükbe, ugyanis Guardiola egyetlen cserét sem hajtott végre az egész mérkőzésen! Még akkor sem, amikor a 2. félidőben szenvedett a City. Elképesztő, hogy a 92 percet ugyanaz a 11 ember játszotta végig, mert erre nagyon ritkán van példa. A BL-ben például utoljára a másik manchesteri csapat, a United produkált hasonlót 2018 októberében egy Juventus elleni csoportmérkőzésen. Bár Guardioláról lehet tudni, hogy nem szeret nagyon belenyúlni a csapatba, de egy ilyen erős kispadról egy nehéz mérkőzésen senkit sem beküldeni, azért igen furcsának hangzik. Persze lehet, hogy a hazai visszavágó járt a fejében, s nem akart túl nagy erőket mozgósítani tegnap este. Meglátjuk, mennyire lesz kifizetődő ez a hozzáállás.

Tehát 1:1-gyel ért véget a Lipcse és Manchester City mérkőzése. A visszavágóra március 14-én kerül sor Manchesterben.

A kiemelt kép forrása: AFP / ODD ANDERSEN / REUTERS / ANNEGRET HILSE

Leave a Reply