Osimhen ismét lecsapott, Kolo Muani pirosban látta a világot – a Frankfurt-Napoli mérkőzés legfőbb tanulságai

Az olasz bajnokságot utcahosszal vezető Napoli 2:0-ra győzött a Frankfurt otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, ezzel jó eséllyel tovább fog jutni a negyeddöntőbe. Az olaszoknál Victor Osimhen remekelt, de a középpályát uraló Anguissa is sokat tett a siker érdekében. A német oldalon Kolo Muani csalódást okozott, ráadásul kiállíttatta magát. A Sportudvar összefoglalja a mérkőzés pozitív és negatív tanulságait.

POZITÍVUMOK
Osimhen, a méreg

Ismét remek mérkőzésen van túl a Napoli nigériai támadója. Victor Osimhen technikailag nem volt mindig pontos, de a támadófronton végzett tevékenysége fenomenális volt. Nagy sebességével rengeteg kálváriát okozott a frankfurti védelemnek, de ami ennél is fontosabb, hogy eldöntötte a mérkőzés és alighanem a párharc kimenetelét. Ő harcolt ki egy 11-est csapatának, ám Kvaracskelia kihagyta. A 40. percben Osimhen már nem hibázott, majd két percre rá duplázhatott volna, amennyiben nincs lesen. Ő juttatta tehát vezetéshez a Napolit, s onnantól fogva elég egyértelművé vált, hogy a Frankfurt nem tud fordítani, mivel annyival jobb volt az olasz bajnokságot szinte már megnyerő együttes a folytatásban.

A Napoli fantasztikus második gólja

A Napoli ellentmondást nem tűrően játszott tegnap este. Ez megmutatkozott abban a gyönyörűen kivitelezett kollektív támadásban is, amely a csapat második gólját eredményezte. A 65. percben mindenek előtt Zambo Anguissa indította remekül Kvaracskeliát. A grúz remek sarkazással hozta gólhelyzetbe Di Lorenzót, aki nem is hibázott, hiszen a gyengébb lábával nagyon jól célozva juttatta a labdát Trapp kapujába, amivel eldőlt a mérkőzés.

Zambo Anguissa volt a középpálya ura

A szokásoknak megfelelően Zambo Anguissa volt a Napoli középpályájának motorja. A kameruni 77-szer ért a labdához és döntő szerepet játszott a mérkőzés kulcspillanataiban. Először ő provokálta ki Kolo Muani kiállítását az 58. percben, majd ő indította el a 65. minutumban a föntebb említett remek támadást, amiből megszületett a második nápolyi gól. A 72. percben ő maga is gólt szerezhetett volna, ám távoli lövése centiméterekkel szállt el Trapp kapuja fölött. Zambo Anguissa játéka azért is volt nagyon jó a Napoli szempontjából, mert az olasz együttes az esetek többségében zavartalanul hozhatta ki a labdát saját térfeléről és a középpályán sem sokszor tudták megzavarni a frankfurtiak megindulásaikat.

NEGATÍVUMOK
Kolo Muani piros lapja

Kolo Muani teljesen nyilvánvalóan elvesztette az Osimhennel szembeni párharcot. A nigériai csatár gólt lőtt, a francia támadót pedig kiállították. Teljesen jogos volt az azonnali piros lap, hiszen nagyon csúnyán letalpalta Zambo Anguissát. Óriási csapás ez a Frankfurtnak, hiszen a március 15-i visszavágón egyik legjobb emberét kell nélkülöznie.

Forrás: KAI PFAFFENBACH / PANORAMIC
Buta buta hibája

Buta, a Frankfurt játékosa a mérkőzés elejétől kezdve nem volt nyugodt, stílszerűen úgy is fogalmazhatnék, hogy bután játszott. A 20. percben a portugál szögletre rúgta ki a labdát, holott teljesen egyértelmű volt, hogy nem állt nyomás alatt a nápolyiak részéről. Ez majdnem nagyon sokba került a Frankfurtnak, mivel Trapp kapusnak nagyon ébernek kellett lennie annak érdekében, hogy ne szülessen gól ebből a szituációból. Ami még ennél is rosszabb, hogy Buta egy meglehetősen ostoba szabálytalanságot hozott össze, amiért a Napoli 11-est kapott. Nem figyelt arra, hogy Osimhen támadja őt, s amikor ezt észlelte, csúnyán buktatta a 16-oson belül. Nagy szerencséje, hogy Trapp kivédte a büntetőt. Ettől függetlenül nem lepődnék meg, ha Buta Nápolyban a kispadon kezdene.

A Napoli tehát 2:0-ra győzött Frankfurtban, ezzel jó eséllyel továbbjut a legjobb nyolc közé. A visszavágó március 15-én lesz Nápolyban.

A kiemelt kép forrása: Panoramic

Leave a Reply