Cristiano Ronaldo borítja a bilit

Alighanem nagy vihart kavaró interjút adott Cristiano Ronaldo egy brit újságírónak. A szerdán és csütörtökön megjelenő beszélgetés előzeteséből kiderül, hogy a Manchester United sztárja arról beszélt, elárulva érzi magát az angol klub részéről, mert egyes vezetők és Erik ten Hag menedzser sem szívesen látják ott. A portugál nyilatkozata pár nappal a világbajnokság rajtja előtt jelenik meg, úgyhogy érdekes lesz megfigyelni, ez a helyzet milyen hatással lehet majd katari teljesítményére, mert bár klubjában valóban alig játszik, a válogatottban bizonyára még mindig ő az atyaúristen.

Cristiano Ronaldo mélyinterjút adott Piers Morgannek, a neves brit újságírónak. Az összesen 90 perces beszélgetést szerdán és csütörtökön este, két részben fogja leadni a Talk TV brit csatorna, de a műsorszám előzetesét már tegnap közzétette Morgan Twitter-oldalán.

Az interjúban a 37 éves, ötszörös aranylabdás portugál csatár finoman szólva komplikált idényéről vall. Mint köztudott, amióta Erik ten Hag a Manchester United menedzsere, Ronaldo kevés játéklehetőséget kap, jellemzően a kispadot koptatja, de pár héttel ezelőtt az egyik mérkőzés végét meg sem várva, idő előtt levonult a pálya mellől és elhagyta az Old Traffordot. A portugál tegnap, a Manchester United által a Fulham ellen 2:1-re megnyert bajnoki mérkőzésen nem szerepelt a Vörös Ördögök keretében. Szerződése az idény végén járna le Manchesterben.

Ronaldo igen keményen fogalmaz edzőjével, ten Haggal kapcsolatban, ugyanis azt mondja, hogy “Nem tudom tisztelni őt, mert ő semmi tiszteletet nem mutatott felém”.

CR7 hozzátette, hogy nem csak ten Haggal van baja, mert meglátása szerint a klub kettő-három vezetője sem tiszteli őt, lényegében nem szívesen látják az Old Traffordon. Ronaldo emiatt elárulva érzi magát a Manchester United által.

A műsorvezető azon kérdésére, hogy az angol klub vezetése megpróbált-e megválni tőle, a vasárnap rajtoló katari világbajnokságra készülő portugál így felelt: Igen, elárulva érzem magam és az a benyomásom, hogy bizonyos személyek nem akarnak engem itt látni, s ez nem csak ebben a szezonban van így, már az előző idényben is így volt”.

Cristiano Ronaldo azután, hogy közel tíz éven át sikert sikerre halmozott a Real Madridnál, majd három évet a Juventusnál húzott le, tavaly nyáron tért vissza a Manchester Unitedhez, amellyel első nagy győzelmeit aratta, hiszen a 2003 és 2009 közötti időszakban három angol bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját nyert a Vörös Ördögökkel, s első Aranylabdáját is ebben a korszakában kapta.

A Manchester United tavaly mindössze a 6. helyen zárta a Premier League küzdelmeit, így lemaradt a BL-indulásról. A sajtó lényegében egész nyáron arról cikkezett, hogy Ronaldo mindenképpen a Bajnokok Ligájában akar játszani, ezért egy olyan csapathoz kerülhet, amely a legrangosabb sorozatban indulhat ebben az idényben. CR7 végül maradt, de ezt a döntését mostanra megbánta.

Az MU utoljára 2013-ban, Sir Alex Ferguson búcsúévében tudott bajnokságot nyerni. Ronaldo szerint amióta a legendás skót menedzser nyugdíjba vonult, semmi sem változott Manchester piros-fehér felén.

Amióta Sir Alex elment, semmi fejlődést sem láttam a klubnál. Semmi sem változott. A legjobbat akarom ennek a klubnak, ezért tértem vissza a Manchester Unitedhez. Vannak azonban olyan belső elemek, akik nem segítenek minket abban, hogy magasabb szintre jussunk, s harcba szállhassunk a Manchester Cityvel, a Liverpoollal vagy éppen az Arsenallal. Egy ekkora klubnak a hierarchia tetején kellene lennie, de sajnos nincs ott”.

A Manchester United jelenleg az 5. helyet foglalja el az angol bajnokságban, hátránya azonban már most 11 pont a listavezető Arsenallal szemben, amelyet pedig hazai pályán legyőzött a katasztrofális szezonkezdet után. A csapat az Európa Ligában csupán 2. lett csoportjában a Real Sociedad mögött, s jövő februárban, a legjobb 16 közé jutásért a Barcelonával kell megküzdenie.

A Sky Sports szerint a csapat öltözőjében igen rossz hangulat uralkodik azóta, hogy napvilágot látott a Ronaldo-interjú előzetese. A játékosok többsége nagyon sajnálja, hogy a portugál ilyen nyilatkozattal állt elő a szezon kellős közepén, ráadásul éppen a világbajnokság előtt, amelyen az MU több labdarúgója is szerepelni fog valamelyik válogatott mezében.

Cristiano Ronaldo tehát borítani fogja a bilit szerdán és csütörtökön, s biztos, hogy az interjúban még sok érdekes kijelentés fog elhangzani, ami az előzetesből kimaradt. Mint tudjuk, vasárnap kezdődik a világbajnokság Katarban. Portugália Ghánával, Dél-Koreával és Uruguayjal fog játszani a csoportfázis során. A papírforma alapján tovább kellene jutnia a luzitán csapatnak, de nagy kérdés, a sajtót érdekelni fogja-e a portugálok játéka, vagy ezek után mindenki csak azt fogja figyelni, hogy Ronaldo mire lesz képes, miközben vitathatatlanul nem játszik annyit, mint korábban. Az az igazság, hogy CR7-en kívül nincs a portugáloknak igazán nagy játékosuk. Persze sok jó focista van a keretben, de még mindig Ronaldo a vezéregyéniség. Amennyiben azonban neki nem megy, jó eséllyel csapatának sem fog menni, s akkor megismétlődhet a 2014-es blama, amikor egy nem éppen a legnehezebb csoportból estek ki simán a portugálok.

A kiemelt kép forrása: Panoramic

Leave a Reply