Casemiro és Fred remekelt, Kane és Szon szenvedett – a Manchester United-Tottenham mérkőzés legfőbb tanulságai

Fontos győzelmet aratott a Manchester United saját közönsége előtt a Tottenham ellen az angol labdarúgó-bajnokság hétközi fordulójában. A Vörös Ördögök 2:0-ra győztek, ezzel közelebb kerültek az első négyhez. A Sportudvar összefoglalja a mérkőzés legfőbb tanulságait.

POZITÍVUMOK
Casemiro és Fred, a középpálya urai

Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere a szezon kezdete óta többfelé kombinációval is kísérletezett a középpályán, de alighanem tegnap esti választása sikerült eddig a legjobbra. A két brazil, Fred és Casemiro rengeteg labdát szerzett, több remek indítása volt és nagyon agilisen játszott végig. Fred szerzett vezetést a Manchesternek a 47. percben egy lapos ballábas lövéssel. Casemiro nem szerzett gólt, de alighanem most már végleg befogadják őt a manchesteri szurkolók, miután a nyár végén érkezett a Real Madridtól.

Hugo Lloris megakadályozta a katasztrófát

A francia válogatott szakmai stábját egy jó és egy rossz hír érte tegnap. A rossz hír az, hogy Mike Maignan, a Milan kapusa egy edzésen újra megsérült, miközben visszatérésére készülődött. A jó hír, hogy Hugo Lloris remek formában van. A Tottenham portása sokat tett azért, hogy csak 2:0-ra kapjon ki csapata, mert ha ő nincs, akár komoly kiütés is lehetett volna ebből a meccsből. Több parádés védést is bemutatott – erre alighanem a francia válogatottnak is nagy szüksége lesz az egy hónap múlva kezdődő világbajnokságon.

NEGATÍVUMOK
Yves Bissouma többé nem Yves Bissouma

Remekül kezdte a szezont a Brighton mezében a 26 éves mali középpályás, ám amióta a Tottenhamhez igazolt, nem igazán találja a helyét. Tegnap is ez volt a helyzet, ugyanis a Fred-Casemiro páros alaposan megkeserítette életét. Gyakran elkésett, a labdabirtoklás és a passzolás során is sok hibát vétett, s ezzel nem igazán tudott csapattársai segítségére lenni, sőt, inkább halmozta a Spurs problémáit. Igen frusztráló lehet számára ez, miközben nagy tehetségnek tartják és volt már ennél jobb időszaka is.

Kane és Szon nem volt sehol

Harry Kane és Szon Hjung Min két briliáns játékos, de az egyik függ a másiktól. Amikor az egyik gólt szerez, általában a másik adja a gólpasszt és fordítva. A Tottenham sokszor ennek a párosnak köszönhette győzelmeit. Olyan mérkőzéseken azonban, ahol kevés alkalommal játszik össze egymással az angol és a dél-koreai, akkor kis esélye van a Spursnek a győzelemre – ez történt tegnap este az Old Traffordon is. A Tottenham félénken játszott, s így teljesen megérdemelten szenvedett vereséget a Manchester Unitedtől.

A kiemelt kép forrása: AFP

Leave a Reply