Calhanoglu lett a hős, Lewandowski hiányzott – az Inter-Barcelona mérkőzés legfőbb tanulságai

Az ezer sebből vérző és nem túl jó formában lévő Inter némi meglepetésre 1:0-ra legyőzte a Barcelonát a labdarúgó Bajnokok Ligája tegnapi játéknapján. Az olaszok ezzel a sikerrel átvették a 2. helyet a csoportban a spanyoloktól. A Sportudvar értékelése a mérkőzésről.

POZITÍVUMOK
Calhanoglu lett a hős

Kétségtelen, hogy az Inter Barcelona fölött aratott szűkös győzelmét hozott mérkőzés hőse Hakan Calhanoglu volt. A török destabilizálta a barcelonai középpályát a milánói ellentámadások során gyakorlatilag az egész mérkőzésen. A középpályás mindig ott volt, ahol lennie kellett. Játék- és küzdeni tudása nagyon jó volt. Ez tette lehetővé számára, hogy egy remek lövéssel megszerezze a vezetést és mint utóbb kiderült, a győzelmet is csapatának. A gólban nagy szerepe volt Federico Dimarconak is, aki kiszolgálta az Inter támadó alakzatát remek indításával. Calhanoglu átlövése védhetetlen volt Ter Stegen kapus számára a 45. percben. Ez a gól még nagyon sokat érhet az Internazionale számára a végelszámolásnál.

A milánói védelem

Az Inter legalább annyira köszönheti győzelmét védelmének, mint középpályása remek góljának. Az előző mérkőzéshez képest Simone Inzaghi vezetőedző két változtatást eszközölt, hiszen Acerbi és Denzel Dumfries helyére Stefan de Vrijt és Matteo Darmiant tette be. Ez a változtatás kifizetődött a kék-feketéknek. Mindegyik hátvéd jól tette a dolgát és szinte hibátlan volt a csapatmunka. Robert Lewandowski gyakorlatilag teljesen ki lett kapcsolva a játékból a milánói védők által, miközben André Onana kapusnak nem sok védenivalója volt, mivel ott állt előtte a kék-fekete fal.

NEGATÍVUMOK
Lewandowski eltűnt

Hol volt Robert Lewandowski tegnap este? Testben a pályán, de fejben nem tudni, hol. A nyáron érkezett lengyel csatár volt eddig a szezonban a Barcelona gólzsákja, hiszen a Bajnokok Ligájában kettő forduló alatt három gólt szerzett. Milánóban azonban a 34 éves 9-es teljesen láthatatlan volt. Semmilyen lehetősége sem volt. Megpróbálta aláaknázni az ellenfél védelmét, de nem kapott labdákat. Ez egy felejtős mérkőzés számára.

A Barcelona steril labdabirtoklása

A Barcelona csak harminc percen keresztül játszott. Az első órában gyakorlatilag semmit sem csináltak a katalánok, pedig igen sokszor náluk volt a labda. Hiányzott a játékosokból a késztetés, az agresszivitás és rámenőség. Az átaludt első óra pedig a 45. percben meg is hozta rothadt gyümölcsét: hátrányba került a Barcelona. A vendégcsapat támadói teljesen passzívak maradtak, a kapu 10 méteres övezetébe egyszer sem jutottak el. Nem túl bíztató a Barcelonára nézve, hogy a Bayern München elleni 2:0-ás vereség után most az Inter ellen sem szerzett gólt. Bár most mindkét nagy ellenféllel hazai pályán fog játszani, de erős kérdés, mire lesz képes. Ha arra, amire tegnap, akkor idén sem lesz továbbjutás…

A kiemelt kép forrása:  AI / Reuters / Panoramic Inside / Panoramic

Leave a Reply