Upamecano és Hernandez szikrázott, Dembélé megilletődött – a Bayern-Barcelona mérkőzés legfőbb tanulságai

A Bayern München 2:0-ra legyőzte a Barcelonát a labdarúgó Bajnokok Ligája tegnapi rangadóján. A német csapat sikerében fontos szerepet játszott Upamecano és Lucas Hernandez, miközben a másik oldalon Dembélé frusztrált volt az egész mérkőzésen. Azért a münchenieknél sem volt minden habostorta, ugyanis Benjamin Pavard megsérült, s lehet, hogy jó ideig nem számíthatnak rá.

Nyári akció a Sportudvar Prémiumban – most kedvezményes áron válhatsz taggá. Ne hagyd ki!

Upamecano és Hernandez vitték hátukon a Bayernt

A Bayern München két francia játékosnak, konkrétan két védőnek köszönheti a legnagyobb részben a Barcelona elleni győzelmet, ugyanis ők ketten állták leginkább a sarat, amikor a spanyol együttes nem gyenge iramban támadott. Dayot Upamecano fizikailag tökéletes állapotának köszönhetően végig agilisen focizott, s nagyon sokat segített csapatának a nehéz időszakokban. Ami Lucas Hernandezt illeti, ő ébresztette föl csapatát az 50. percben, egy szöglet után szerzett góljával, majd pedig csapattársa mellett ő is rengeteget tett azért, hogy a katalán akciók ne teremjenek gyümölcsöket.

Musiala és Sané jutalmat kapott

A Bayern München támadói a mérkőzés első harmadában igen gyengén teljesítettek, utána viszont összekapták magukat és a második félidőben jóval több teret tudtak létesíteni maguknak a támadásokhoz. A 26 éves Leroy Sané döntötte el a meccset az 54. percben, hiszen ő alakította ki a 2:0-ás végeredményt. Ez a 2. gólja volt a Bajnokok Ligájában. A gólpasszt jegyző, mindössze 19 esztendős Jamal Musiala meccsről meccsre egyre jobban játszik. Mané és Müller tegnap nem voltak túl jók, de Münchenben egyelőre nem kell tartani attól, hogy nem lesz jó utánpótlás, mert már most megvan.

Pedri lebegett

A fiatal spanyol az első félidőben jóval átlagon fölüli technikájával, nyugalmával, kilátásával és védekező visszahúzódásaival örvendeztette meg a Barcelona szurkolóit. Csapattársával, Gavival együtt ők ketten uralták a középpályát. Pedri a 9. és a 63. percben is elpuskázott egy-egy helyzetet, azonban jó teljesítményét a második félidőre is át tudta menteni annak dacára, hogy csapata visszaesett, s végül kikapott.

NEGATÍVUMOK
Pavard sérülten ment le a pályáról

Benjamin Pavard mindössze húsz percet töltött a pályán a tegnapi mérkőzésen. A meccs elején Marcos Alonso eltalálta a combját, s nem sokkal később fájdalomra panaszkodott az érintett testrésznél, így nem tudta folytatni a játékot, s helyére Mazraoui jött be, aki jól pótolta a francia válogatottat. Egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a jobbhátvéd sérülése, de Didier Deschamps francia szövetségi kapitány gondban lehet, mivel éppen holnap jelentené be a válogatott keretét a szeptemberi mérkőzésekre, s nem biztos, hogy számíthat Pavard-ra.

Dembélé megilletődött

A Barcelona pusztító horgokkal rendelkező szélsője tegnap nem volt olyan hatással a találkozóra, mint a szezon korábbi részében több mérkőzésre. Az 1. félidőben nem igazán vétette észre magát, helyette Robert Lewandowskira és Raphinhára hárult a feladat, hogy támadjon. A fordulás után abszolút nem tudott helyzeteket kialakítani, mivel sosem volt elég helye hozzá, mivel a müncheni védelem remekül kikapcsolta őt a játékból. Ez egy frusztráló este volt számára.

Sabitzer elrontotta

Marcel Sabitzer nevéhez fűződött az 1. félidőben a Bayern München egyetlen igazán veszélyes próbálkozása, ugyanis a 30. percben eleresztett lövése a jobb kapufán csattant. Az osztrák középpályás azonban fő feladatát, a középpálya irányítását nem tudta jól ellátni, mivel rendre elvesztette a párharcokat Pedrivel és Gavival szemben. Julian Nagelsmann vezetőedző nem habozott, s a szünetben Leon Goretzkát küldte be a helyére. Vele már stabilabb lett a bajor középpálya, s ennek is betudható, hogy a Barcelona nem talált fogást a fordulás után a hazaiakon.

Nyári akció a Sportudvar Prémiumban – most kedvezményes áron válhatsz taggá. Ne hagyd ki!

A kiemelt kép forrása: AFP

Leave a Reply