Miért játszott arcán két sebtapasszal Serena Williams Wimbledonban?

A hétfőn megkezdődött brit nyílt teniszbajnokság egyik legnagyobb szenzációja volt az elmúlt hetekben az a hír, hogy a szervezők szabadkártyát adtak Serena Williamsnek, aki egy év után ragadott ismét ütőt. A 23-szoros Grand Slam-győztes amerikai legenda a francia Harmony Tan ellen lépett pályára az 1. fordulóban. Végül vereséget szenvedett, ugyanakkor sokaknak föltűnt, hogy arcának jobb oldalán két, egymást keresztező fekete sebtapasz volt fölragasztva. Williams egyelőre nem vallott arról, miért is kellett ezt viselnie, úgyhogy az interneten és a sajtóban be is indultak a találgatások.

Nyári akció a Sportudvar Prémiumban – most kedvezményes áron válhatsz taggá. Ne hagyd ki!

Serena Williams egy év kihagyás után tegnap este lépett pályára ismét hivatalos egyéni mérkőzésen azután, hogy múlt héten az eastbourne-i tornán Onsz Dzsabur oldalán párosban már melegített a tornára, s meg sem álltak az elődöntőig. A mindkét nemet figyelembe véve a legtöbb, 23 egyéni Grand Slam-győzelemmel büszkélkedő, karrierjét több, mint 20 éve egyengető amerikai szabadkártyával indulhatott el a wimbledoni bajnokság főtábláján. A világranglistán az 1204. helyre visszacsúszott ifjabb Williams-nővér az 1. fordulóban a francia Harmony Tannal játszott a centerpályán. A mérkőzést végül Tan döntőszettben megnyerte, ezzel Williams számára igen hamar véget ért a londoni kaland.

Az általában rendhagyó ruházattal pályára lépő Serena Williams a hagyományokat és egyben a szabályokat tiszteletben tartva tiszta fehérben teniszezett, ugyanakkor kinézete így is igen feltűnő volt. Elsősorban a közeli képeken lehetett észrevenni a tévében, hogy Williams arcának jobb oldalán két fekete sebtapasz van elhelyezve. Előzetesen nem lehetett tudni sokat ennek okáról

Orrmelléküreg-probléma lépett volna fel?

Több lehetséges válasz is megfogalmazódott az emberekben a fekete tapaszokat látván. Volt, aki azt hitte, hogy a divatikonként is sikeres Williams egyik szponzora jelent meg ilyen extravagáns módon Wimbledonban. A 40 éves amerikai játékos Eastbourne-ben a múlt héten már viselte a tapaszokat, s akkor az újságírók meg is kérdezték tőle, mi ennek az oka, de nem kívánt válaszolni.

A Times című brit újság előásta a régmúltból Serena Williams egyik 2007-es nyilatkozatát, amelyben arról vallott, hogy pályafutásának eleje óta rendszeresen orrmelléküreg-problémákkal küzd. “Fölfedem a problémám: szinuszom van. Nem könnyű teniszezni, vagy bármi mást csinálni, ha minden nap ilyen problémák vannak”.

Serena Williams a versenyek során mindig orrsprayt használ, valamint gyakran vesz meleg fürdőt, hogy ezzel csökkentse a betegség nem kívánatos hatásait.

Serena Williams tegnap este is viselte a fekete sebtapaszokat (Forrás: GLYN KIRK / AFP)
Vagy netán műtétje volt?

A fönti magyarázat nem győzött meg mindenkit az interneten, hiszen a két sebtapaszt nem az orr közvetlen közelébe helyezték fel. Serena Williams egyébként a mérkőzés végén eltávolította az egyik tapaszt. A hitetlenek többsége egy másik, hitelesebbnek tűnő elmélettel álltak elő. Úgy gondolják, hogy az amerikai nemrég műtéten esett át, hogy orvosolni lehessen szinuszát. A fekete tapaszok ahhoz kelhettek, hogy minél gyorsabban regenerálódjon a műtéti terület, s hogy a Nap sugaraitól is védelmet nyújtson.

Serena Williams egyelőre nem mondta el, miért viselte a két tapaszt az arcán az utóbbi mérkőzésein. Meglátjuk, kiderül-e valaha is, miért volt ez az egész. Addig pedig maradnak a találgatások, nomeg a kérdőjelek.

Nyári akció a Sportudvar Prémiumban – most kedvezményes áron válhatsz taggá. Ne hagyd ki!

A kiemelt kép forrása: GLYN KIRK / AFP

Leave a Reply