Nem volt hajlandó szivárványszínű szerelésben játszani öt amerikai baseballos

Jelenleg is zajlik az Egyesült Államokban a Büszkeség Hónapjának csúfolt akció, aminek keretében megpróbálják érzékenyebbé és toleránsabbá tenni a társadalmat a homoszexualitással szemben. A kezdeményezéshez sajnos a különböző sportligák is előszeretettel csatlakoznak, azonban nem minden sportembernek tetszik ez. Közéjük tartozik a Tampa Bay Rays öt baseballosa is, akik nem voltak hajlandók mezükön szivárványszínű részt viselni csapatuk egyik, a napokban lejátszott bajnoki mérkőzésén. Az érintettek vallási okokkal magyarázták távolmaradásukat az akciótól, de persze sokan fölháborodtak rajtuk.

Szeretnéd, hogy teret nyerjen a bulvármentes sportújságírás? Támogasd a Sportudvart!

Újabb botrány van érőben az amerikai sport egészségtelen légkörében. A Tampa Bay Rays baseballcsapatának öt játékosa ugyanis nem volt hajlandó mezén és sisakján szivárványszínű motívumokkal pályára lépni az együttes szombati, Chicago White Sox ellen 6:3-ra megnyert mérkőzésén.

Jason Adam, Jalen Beeks, Brooks Raley, Jeffrey Springs és Ryan Thompson egy közös nyilatkozatban reagáltak az internetes felhasználók és melegjogi aktivisták fölháborodására. Ebben mindannyian vallási okokkal magyarázták döntésüket, de igyekeztek gyorsan leszögezni, mindenkit szívesen látnak és szeretnek.

“Ez egy nehéz döntés volt” – mondta el Ryan Adam, majd hozzátette: “Sok srác úgy gondolja, hogy ez csak egy életstílus – nem mintha lenéznének bárkit vagy mást gondolnának. Nem kívánjuk bátorítani az embereket arra, hogy ezt az életstílust kövessék, hiszen mi hiszünk Jézusban, aki olyan életmódra késztetett bennünket, amely tartózkodik ettől a viselkedéstől”.

Az észak-amerikai baseball-bajnokság, az MLB idén sokadjára csatlakozott a Büszkeség Hónapja néven illetett akcióhoz, amelynek keretében az Egyesült Államokban négy héten keresztül irányítják rá a figyelmet a homofóbia elleni küzdelemre és a mindenki közötti egyenlőségre. A nagyobb sportligák rendre résztvesznek ebben a kezdeményezésben, ami elsősorban abban nyilvánul meg, hogy a különböző franchise-ok kommunikációjukban utalnak a másság elfogadásának szükségességére.

Jómagam ezen az oldalon már többször kifejtettem véleményem a homoszexualitással kapcsolatban. Rendkívül károsnak tartom, hogy a sporton keresztül is ezeket a káros eszméket igyekeznek terjeszteni, s nagyon örülök az öt baseballjátékos mostani kiállásának, s bízom benne, megússzák szankció nélkül tettüket.

Szeretnéd, hogy teret nyerjen a bulvármentes sportújságírás? Támogasd a Sportudvart!

A kiemelt kép forrása: Nathan Ray Seebeck / PANORAMIC

Leave a Reply