Hope Solo küzd az alkoholizmus ellen

Nagy port kavart néhány hete az a hír, miszerint letartóztatták Hope Solót, az amerikai női labdarúgó-válogatott volt kapusát, amiért ittas állapotban vezetett, miközben vele utaztak ikergyermekei is. Az egykori focista most bejelentette, hogy csatlakozik egy programhoz, amellyel szeretne leszokni az ivásról, emellett pedig azt a kérést is megfogalmazta, hogy a Hírességek Csarnokába történő, idénre tervezett beiktatását halasszák el 2023-ra.

Most ingyen regisztrálhatsz a Sportudvar Prémiumra – élj a lehetőséggel!

Öt karika – 53 olimpia története: Az első kötet már kapható a Google Play Könyvek felületén!

Hope Solo az amerikai, sőt, az egyetemes női labdarúgás egyik legismertebb és talán kimondhatjuk, hogy legjobb kapusa. 202-szer védett az amerikai válogatottban és a nemzeti csapattal, valamint klubjaival is trófeák sokaságát nyerte meg. Emellett szépsége miatt is nagy sztárnak számított. Solo manapság azonban nehéz időket él át, ugyanis jelenleg egy, az alkoholról való leszokást segítő terápiában vesz részt.

A kesztyűit 2016-ban szögre akasztó 40 éves exkapus néhány héttel ezelőtt azzal került be a hírekbe, hogy ittas állapotban történő vezetésért letartóztatták az Egyesült Államokban. Solót egy autópálya melletti parkolóban kapták el a hatóságok, miután egy járókelő észrevette, hogy alszik a volán mögött, miközben a hátsó üléseken mindössze 2 éves ikergyermekei ültek, az autó motorja pedig járt. Ez közel egy órán keresztül így ment, mire az illető hívta a hatóságokat.

Hope Solo ellen eljárás indult, ami nem az első a korábbi kiváló kapuslány életében. 2014-ben azért kellett letartóztatni, mert egy családi összejövetelen bántalmazta féltestvérét és akkor 17 éves unokaöccsét is. Solo önvédelemmel magyarázta tettét, s ügyét végül ítélethozatal nélkül lezárták.

A Washington állambeli Richlandből származó Hope Solo most a büntetés elkerülése érdekében vállalta, hogy résztvesz a leszoktató programban, de nem csupán ennyit tesz azért, hogy megtépázott renoméját helyreállítsa. A korábbi kapust idén szerették volna beiktatni az amerikai női labdarúgás Hírességek Csarnokába, azonban most maga a kétszeres olimpiai- (2008, 2012) és egyszeres világbajnok (2015) Solo kérte a szervezőket, hogy júniusra tervezett beiktatását halasszák el 2023-ig.

“Kapcsolatban léptem a Hírességek Csarnokával és tisztelettel megkértem őket, hogy beiktatási ceremóniámat halasszák el 2023-ra. Önként jelentkeztem egy alkoholizmus kezelésére létrejött programba abból a célból, hogy megoldjam problémáimat. Ebben a pillanatban minden energiámat és koncentrációmat egészségemre, gyógyulásomra és családom szükségleteire fordítom. Szeretném megköszönni a Hírességek Csarnokának támogatását és azt, hogy megértéssel fogadta döntésemet” – írta Hope Solo a Twitteren.

Őszintén remélem, hogy Hope Solónak sikerült lejönnie az alkoholról, mert rengeteg probléma forrása és veszélyes is lehet, ahogy a volt kapus példájából is láthatjuk.

Most ingyen regisztrálhatsz a Sportudvar Prémiumra – élj a lehetőséggel!

Öt karika – 53 olimpia története: Az első kötet már kapható a Google Play Könyvek felületén!

A kiemelt kép forrása: kxly.com

Leave a Reply