“Azt hittem, Arsenal-szurkoló” – Verstappen kiakadt a Chelsea-vel szóba hozott Hamiltonra

Még mindig nem kelt el a Chelsea labdarúgócsapata, s a múlt héten egy igen meglepő név merült föl, mint lehetséges tulajdonos. Hamilton ugyanis bejelentette, hogy egy konzorcium tagjaként szeretné megvásárolni a londoni klubot úgy, hogy közben gyermekkora óta Arsenal-szurkoló. A témában többeket is megszólaltattak a Forma-1-es Emilia-Romagnai Nagydíj helyszínén, köztük a világbajnoki címvédő Max Verstappent is, aki keményen elmondta a véleményét brit riválisa terveivel kapcsolatban.

Most ingyen regisztrálhatsz a Sportudvar Prémiumra – élj a lehetőséggel!

Öt karika – 53 olimpia története: Az első kötet már kapható a Google Play Könyvek felületén!

Hamilton szeretné megvenni a Chelsea-t. A múlt héten derült ki, hogy a hétszeres Forma-1-es világbajnok brit autóversenyző is tagja annak a Sir Martin Broughton, a Liverpool és a British Airways korábbi elnöke által vezetett konzorciumnak, amely vételi ajánlatot óhajt tenni Roman Abramovicsnak, a nyugat-londoni labdarúgóklub emblematikus orosz tulajdonosának. A konzorciumnak tagja többek között a sokszoros Grand Slam-győztes, korábbi világelső női teniszező, Serena Williams is.

Hamilton pénteken Imolában, az Emilia-Romagnai Nagydíj első napján megerősítette az újságíróknak, hogy tényleg tagja a befektetői társaságnak, ugyanakkor mindenekelőtt leszögezte, hogy továbbra is Arsenal-szurkoló, hiszen gyermekkora óta az Ágyúsoknak drukkol: “Amikor fiatal voltam, sokszor fociztam a környékbeli gyerekekkel és a barátaimmal. Abban az időszakban igazán szerettem volna integrálódni, mivel én voltam az egyetlen színesbőrű fiú a környéken. Mindenki szurkolt valamelyik csapatnak: akadtak, akik a Tottenhamnek és akadtak, akik a Manchester Unitednek. Én egyik csapatnak sem tudtam drukkolni. Egy nap hazamentem és a nővérem megragadta a vállam, hogy elmondja: ‘neked az Arsenalnak kell szurkolnod’. 5 vagy 6 éves lehettem. Az Ágyúsok szurkolójává váltam”.

Az Arsenalhoz való kötődés azonban nem akadályozza meg Hamiltont abban, hogy részesedést szerezzen a London egyik felkapott külvárosi negyedében székelő Chelsea-ben, az Ágyúsok ősi riválisában. A pilóta számára egyébként nem ismeretlen a környék, hiszen nagybátyja akkor, amikor nem a Highburyben, az Arsenal legendás stadionjában volt mérkőzés, elvitte őt a Stamford Bridge-re, a Chelsea otthonába meccsnézés végett. Hamilton a Kékekkel kapcsolatos tervei indokául azt hozta föl, hogy mindezt a sport és a labdarúgás szeretete miatt teszi:

“Alapvetően sportrajongó vagyok és a labdarúgás a legnépszerűbb sportág a világon. A Chelsea az egyik legnagyobb és legsikeresebb klub. Így, amikor meghallottam, hogy lehetőség nyílik befektetni a klubba, azonnal részt akartam venni ebben”.

Természetesen az Arsenal szurkolói között sokan fanyalognak Hamilton döntése miatt, s valószínűleg a Chelsea-nél is többen furcsa szemekkel néznék, ha egy olyan társtulajdonosa lenne a klubnak, aki közben egy városi riválisnak szurkol évtizedek óta. Persze az is igaz, hogy a Chelsea-nek gyorsan meg kellene találnia új tulajdonosát vagy tulajdonosait, mert el kell kezdeni a felkészülést a következő bajnokságra, s ha nincsenek meg a pénzügyi alapok ehhez, akkor bizonytalanná válhat a helyzet.

Az újságírók a Forma-1-es paddockban más pilótákat is megkérdeztek, mit gondolnak Hamilton befektetéséről, de közülük a legfrappánsabb választ mindenképpen Max Verstappen adta, aki tavaly az utolsó futam utolsó körében tudta elcsenni a világbajnoki címet Hamilton elől. A Red Bull hollandja, aki megnyerte a vasárnapi futamot, jót mosolygott korábbi riválisa elképzelésein: “Azt hittem, Arsenal-szurkoló… Érdekes, hogy te egy Arsenal-szurkoló vagy és mégis a Chelsea-be akarsz befektetni”.

“Én egy PSV-szurkoló vagyok és sosem vásárolnám meg az Ajaxot!”

Ezt mondta tehát Max Verstappen és azt gondolom, egyet lehet vele érteni, azonban azt is látni kell, hogy az üzletben nincs helye sok érzelemnek. A Chelsea azonban még nem kelt el, úgyhogy nem biztos, hogy Hamilton végül tulajdonrészt szerez a kék-fehér klubban.

Most ingyen regisztrálhatsz a Sportudvar Prémiumra – élj a lehetőséggel!

Öt karika – 53 olimpia története: Az első kötet már kapható a Google Play Könyvek felületén!

A kiemelt kép forrása: Mark Sutton / PANORAMIC

Leave a Reply