Louis van Gaal kezdi maga mögött tudni a prosztatarákot

Louis van Gaal mindenkit sokkolt április 3-án, amikor bejelentette, hogy prosztatarákkal küzd. A holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hétfőn már részletesebben beszélt betegségéről, s igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy a legkeményebb időszakon már túl van, mivel jól sikerült a gyógykezelés. A szakember ismét kijelentette, kész irányítani a nemzeti csapatot a világbajnokságon.

Öt karika – 53 olimpia története: Az első kötet már kapható a Google Play Könyvek felületén!

Szeretnéd, hogy teret nyerjen a bulvármentes sportújságírás? Támogasd a Sportudvart!

Louis van Gaal, a holland válogatott szövetségi kapitánya április 3-án teljesen váratlanul bejelentette, hogy 2020 óta prosztatarákkal küzd. A szakember már akkor leszögezte, hogy állapota nem akadályozza munkájában, s ő fogja vezetni a csapatot a november-decemberi katari világbajnokságon.

Van Gaal hétfőn interjút adott a holland közszolgálati médiatársaságnak abból az alkalomból, hogy bemutatták az életéről készült filmet. Az interjúban a mester részletesen beszélt betegségéről és azt a jó hírt is elmondhatta, hogy a sugárterápiás kezelésnek köszönhetően jelentősen javult az állapota, s úgy érzi, a nehezén már túl van, mivel a műtét jól sikerült.

“25 sugárkezelésen estem át. Utána még öt vagy hat hónapot kellett várnom, hogy kiderüljön, mennyire hatott a kezelés. Szerencsére hatott. Idén februárban került sor a műtétre, s azóta már az a fő kérdés, hogy mindent jól tudjak kezelni. Egy kis időnek ugyanakkor még el kell telnie, mire kijelenthetjük, hogy túl vagyok rajta, de bizakodó vagyok” – hangoztatta Louis van Gaal.

A szakvezető kijelentette, hogy egészségügyi problémái mellett is tud dolgozni, így föl sem merült az, hogy ne tudja vezetni a holland válogatottat a világbajnokságon. Van Gaal tavaly vette át ismét a nemzeti csapatot, miután néhány évre visszavonult az edzősködéstől.

“A sugárkezelés még azelőtt kezdődött meg, hogy aláírtam volna a szerződést a holland szövetséggel tavaly augusztusban” – jelentette ki ezzel kapcsolatban a 70 éves szakember.

Miután a korábban többek között az Ajaxot, a Barcelonát, a Bayern Münchent és a Manchester Unitedet is irányító van Gaal bejelentette betegségét, a labdarúgás világából rengeteg együttérző, támogató üzenetet kapott.

“Sosem hittem volna, hogy ennyire nagy hatással lesz bejelentésem a világra. Ez hihetetlen! Érzelmessé tett a rengeteg üzenet, sírtam is miattuk, de éppen ez adott energiát ahhoz, hogy erősebb legyek” – mondta, megköszönve mindenkinek a támogatást.

Remélhetőleg Louis van Gaallal minden rendben lesz, mert a holland válogatottra egy nehéznek ígérkező világbajnokság vár. A torna nyitómérkőzését éppen az Oranje fogja játszani november 21-én Szenegál ellen, majd Ecuador és a házigazda Katar lesznek az ellenfelek. A csoportból a papírforma alapján tovább kell jutnia a csapatnak, de az egyenes kieséses szakaszban már tényleg bármi megtörténhet. Amennyiben van Gaal ott lesz, akkor sok sikert érhetnek el a hollandok, akik 2014-ben vb-bronzérmesek voltak vele.

Öt karika – 53 olimpia története: Az első kötet már kapható a Google Play Könyvek felületén!

Szeretnéd, hogy teret nyerjen a bulvármentes sportújságírás? Támogasd a Sportudvart!

A kiemelt kép forrása: STRINGER / REUTERS

Leave a Reply