Valentino Rossi 17. lett első GT-versenyén

Valentino Rossi tavaly befejezte motoros pályafutását, azonban nem szakadt el az aszfalttól, ugyanis a múlt hétvégén teljesítette élete első autóversenyét az olaszországi Imolában. A sokszoros gyorsaságimotoros világbajnok egy GT-viadalon állt rajthoz, melyet végül a 17. helyen fejezett be.

Öt karika – 53 olimpia története: Az első kötet már kapható a Google Play Könyvek felületén!

Szeretnéd, hogy teret nyerjen a bulvármentes sportújságírás? Támogasd a Sportudvart!

Valentino Rossi 2021 végén több, mint 25 évnyi karrier végére pontot téve szögre akasztotta motoros sisakját és visszavonult a gyorsasági motorozástól. Az olasz fenomén azonban csapattulajdonosként továbbra is ott van a világbajnokságban, s a versenyzéssel sem hagyott fel teljesen, csak éppen kétszer annyi kerék van új járművén, mint eddig.

A Doktor egy GT-bajnokságba szerződött, ahol a belga WRT csapatának egyik Audi R8-asát vezetheti. A múlt hétvégén került sor élete első autóversenyére, amelyet Imolában rendeztek. Rossi egy megmosolyogtató bakival kezdte szereplését, ugyanis nem találta csapata garázsát a bokszutcában, pedig szerelői jelezték neki, hol vannak. Emiatt még egy kört kellett mennie, mielőtt átadta volna autóját pilótatársának a többórás versenyen. Rossi a svájci Nico Müllerrel és a belga, általunk a Túraautó Világkupából ismert Frédéric Vervischhel szerepelt egy csapatban.

A garázsban mindenki jót mosolygott a történteken, hiszen Rossi nyilván nem volt hozzászokva ahhoz, hogy át kell adnia a járgányt, hiszen a MotoGP-ben ilyesmire nem került sor. Az olasz legenda többek között erről is nyilatkozott a Sky Sportnak:

“Nem tudtuk pontosan, mire számíthatunk. Optimistán azt hittük, hogy bekerülhetünk a legjobb tízbe, és ez majdnem sikerült is. Sajnos hibáztam a bokszba hajtva, csinálhattuk volna jobban is, de erősen mentünk”.

A minden géposztályt figyelembe véve kilencszeres gyorsaságimotoros világbajnok Valentino Rossi egyébként nagy hatással van új csapatára, hiszen a kocsi zöldes sárgában, azaz kedvenc színében tündökölt és a 46-os rajtszámot viselte, amely a Doktor védjegyévé vált a hosszú évek alatt. Vale jelenléte sok nézőt vonzott Imolába, hiszen mindmáig hatalmas szurkolótábora van világszerte, hazájában pedig különösen.

“Gyönyörű volt. Sok minden történik, a versenyek kissé kaotikusak a sok, pályán lévő autóval, de ez így gyönyörű” – mondta el Rossi első benyomásairól.

A GT Endurance Kupa névre hallgató bajnokság nyitófutamára került sor Imolában, ahol egy 3 órás versenyt rendeztek. Rossiék az időmérésen a 15. időt autózták, a futamot viszont – részben Rossi hibájának köszönhetően – a 17. helyen fejezték be. A viadalt végül a WRT egy másik egysége: Kelvin van der Linde, Dries Vanthoor és Charles Weerts nyerte meg.

Öt karika – 53 olimpia története: Az első kötet már kapható a Google Play Könyvek felületén!

Szeretnéd, hogy teret nyerjen a bulvármentes sportújságírás? Támogasd a Sportudvart!

A kiemelt kép forrása: ANDREA SCIARRA / AFP

Leave a Reply