Kyrgiosnak nem tetszik Roddick tanácsa

VIDEÓVAL – Ismét cirkusszal hívta föl magára a figyelmet a közösségi médiában Nick Kyrgios. Az ausztrál teniszező alaposan kiakadt az amerikai Andy Roddickra, a korábbi kiváló játékosra, aki egy Twitter-videóban megmutatta neki, hogyan vágjon a földhöz úgy egy ütőt, hogy azzal ne veszélyeztesse mások testi épségét. Az ausztrál erre kikérte magának, hogy egy évekkel ezelőtt visszavonult játékos kioktassa, pedig azt hiszem, lenne mit megfogadnia a jótanácsokból…

Szeretnéd, hogy teret nyerjen a bulvármentes sportújságírás? Támogasd a Sportudvart!

Andy Roddick, az egykori világelső és US Open-bajnok a napokban egy rövid videót tett közzé Twitter-oldalán, amelyben elmagyarázta a mai játékosgenerációnak, hogyan kell úgy a földhöz vágni a teniszütőt, vagy messizre elütni, elhajítani egy labdát, hogy azzal ne veszélyeztessük mások, pl. a labdaszedők vagy a vonalbírók, akár a nézők testi épségét. A rövid bemutató részben humoros célzattal készült, de Nick Kyrgios, aki számtalan botrányos momentummal hívta már föl magára a figyelmet, magára vette a 39 éves ex-teniszező útmutatását, s finoman szólva kifakadt Roddickra.

Az ausztrál, aki tegnap, a Miamiban zajló 1000-es tornán két sima szettben megverte az olasz Fabio Fogninit, nem sokkal a meccs után reagált Andy Roddick videójára, s ezt a tőle megszokott, hisztérikus hangnemben tette: “Mi történt ezekkel a régi, visszavonult játékosokkal, akik tanácsokat osztogatnak nekünk, a ma sztárjainak?” – teszi föl a kérdést a Sztár, aki 2016 őszén 13. volt a világranglistán, annél följebb viszont még nem járt, jelenleg pedig a 102. helyet foglalja el.

“Imádom A-Rodot (Andy Roddick beceneve – a szerk.) és egyetértek azzal, hogy meg kell nyugodnunk, amikor kezünkben van az ütő, meg minden más, de az isten szerelmére, olvastam egy cikket egy korábbi női játékosról, aki Raducanuról beszélt, és ne vedd magadra, de neki sokkal nagyobb neve van” – tette hozzá.

Kyrgios tweetjében a belgák korábbi kiválóságának, Kim Clijstersnek Emma Raducanuval kapcsolatos kijelentéseire utalt, aki a US Open tavalyi megnyerése óta nem tud sok jó eredményt fölmutatni, mégis reklámszerződések tömkelegét kötik vele. “Láttunk játékosokat, akik azt mondták, hogy ‘Ó, most nyertem egy Grand Slam-bajnokságot, megcsináltam! Szponzorok jönnek, és mindenhol hercegnőként bánnak velem'” – jelentette ki a hatszoros GS-győztes Clijsters a brit lánnyal kapcsolatos igen éleshangú megszólalásában.

Visszatérve Kyrgioshoz, az ausztrált legutóbb az Indain Wells-i tornán büntették meg 25 000 dollárra, mert kis híján eltalált egy labdaszedő lányt ütőjével, amikor dühében elhajította azt Rafael Nadal elleni mérkőzésén, emellett pedig inzultálta az egyik nézőt, aki kifütyülte, amikor a székbíróval és a közönséggel is vitatkozni kezdett.

Nadal a mérkőzés után a sajtótájékoztatón elmondta, szeretné, ha a férfi versenyeket szervező ATP átgondolná szankcionálási rendszerét annak érdekében, hogy a jövőben ilyen még egyszer ne fordulhasson elő, s több játékos is szigorúbb büntetések kiszabását követelte, mivel az utóbbi időben megszaporodtak a hasonló balhék, elég csak Alexander Zverev acapulcói dühkitörésére gondolni, akit akkor ki is zártak a tornáról elfogadhatatlan viselkedéséért.

Andy Roddick minden bizonnyal mindennek hatására csinálta meg oktatóvideóját, amelyet Novak Djokovics figyelmébe is ajánlhatnánk a 2020-as US Openen történtek fényében. Remélem, sokan tanulni fognak belőle, mert van kinek…

Szeretnéd, hogy teret nyerjen a bulvármentes sportújságírás? Támogasd a Sportudvart!

A kiemelt kép forrása: Geoff Burke / REUTERS

Leave a Reply