A rendetlenség Európa-bajnokai – Nagy kuplerájt hagytak maguk után a csalódott olasz focisták

VIDEÓVAL – Mint ismert, 1:0-ra kikapott az Európa-bajnoki címvédő olasz labdarúgó-válogatott az Észak-Macedónia elleni csütörtöki világbajnoki pótselejtezőn, így lemaradt az évvégi katari tornáról. Hatalmas a csalódottság, hiszen a taljánok egymás után a második vébéről fognak hiányozni, s emiatt természetesen a játékosok is igen letörtek. Erről tanúskodott az a látvány is, amely a Palermo csapatát fogadta, amikor a mérkőzés után néhány nappal ismét birtokába vette a helyi stadiont, a csütörtöki vb-pótselejtező helyszínét és annak öltözőjét. Utóbbi helyiségben ugyanis óriási rendetlenség fogadta a takarítókat és a klub alkalmazottait, ami miatt nem győztek háborogni a közösségi médiában.

Szeretnéd, hogy teret nyerjen a bulvármentes sportújságírás? Támogasd a Sportudvart!

A Rendetlenség Európa-bajnokai – ezzel jellemezte – billentyűzetet tűrő fordításban – közösségi oldalán a Palermo labdarúgócsapata az olasz válogatottat, amelynek játékosai, stábtagjai úgy látszik, nem ismerik a vendéglátást és a jó modort.

Az olaszok csütörtökön este 1:0-ra kikaptak a szicíliai városban rendezett világbajnoki pótselejtezőn Észak-Macedóniától, így nem jutottak be a rájátszás döntőjébe, vagyis nem lesznek ott a vb-n Európa-bajnok létükre. 36 000 néző látogatott ki a Renzo Barbieri Stadionba, s konstatálhatta döbbenten a történteket, hiszen a macedónok a 92. percben nyerték meg a meccset annak az Alekszandar Trajkovszkinak góljával, aki 2015 és 2019 között az akkor még a Serie A-ban szereplő Palermo csatára volt, vagyis jól ismerte a stadion atmoszféráját. Az olaszoknál összesen öt, korábban a rózsaszín-feketéket erősítő labdarúgót találtunk a keretben:

A mérkőzés után visszatért a stadionba a Serie C, a harmadosztály 6. helyén álló Palermo, s a klub alkalmazottai, s maguk a játékosok is döbbenten tapasztalták, hogy az olasz válogatott által használt öltözőben hatalmas kupleráj volt. Szanaszéjjel hagyott palackok, rengeteg szemét a földön, 150%-os telítettségen lévő kukák. A zuhanyzók és az egészségügyi szoba szintén használhatatlan állapotban volt. A takarítóknak tehát rengeteg dolguk volt.

https://twitter.com/palermefc/status/1507779979484016649?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1507779979484016649%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.lefigaro.fr%2Fsports%2Ffootball%2Fitalie%2Fchampions-d-europe-de-la-connerie-les-italiens-laissent-le-vestiaire-de-palerme-dans-etat-pitoyable-20220327

Azt még meg lehet érteni, hogy a játékosok és a stábtagok is el voltak kenődve a váratlan kudarc miatt, hiszen előzetesen senki sem gondolta komolyan, hogy Észak-Macedónia győzni tud Palermóban. Ez viszont nem indok arra, hogy ne tegyenek rendet maguk után a labdarúgók, hiszen ezzel a hanyagsággal csak az önmagukról kialakított képet rombolják a szurkolók szemében. Példát vehetnének a japánokról, akik a 2018-as világbajnokságon minden mérkőzésük után rendet raktak maguk után az öltözőben, s kiesésük után egy orosz nyelvű “Köszönjük!” feliratú papírt hagytak hátra.

Úgy gondolom, nem lenne hülyeség, ha az olasz válogatott játékosai a meccsért kapott bármilyen járandóságukat fölajánlanák a palermói takarítószemélyzetnek, amelynek bizonyára több órába telt, mire el tudták végezni feladatukat.

Szeretnéd, hogy teret nyerjen a bulvármentes sportújságírás? Támogasd a Sportudvart!

A kiemelt kép forrása: Twitter / Palermo FC (a kép egy videóból vett képkivágás)

Leave a Reply