Djokovics rekordjai, Federer elvérzése, Hamilton botrányos győzelme – Júliusi összefoglaló

A nyár második hónapjában is sok minden történt a sportban. Júliusban a tenisz és a Forma-1 volt középpontban, így a hónap történéseinek összefoglalójában is ezzel a két sportággal foglalkozunk.

Wimbledon: Djokovics nyert, Federer elbukott

A wimbledoni nyílt teniszbajnokságon az esélyeknek megfelelően Novak Djokovics nyerte a férfiak versenyét – többek között az élete legjobb Grand Slam-eredményét elérő Fucsovics Márton negyeddöntős legyőzésével. A szerb világelső ezzel a sikerrel több rekordot is megdöntött, ám még mindig sok olyan csúcs van, amelyet ostromolhat. Ezeket foglaltam össze alábbi cikkemben:

Nem alakult már ennyire fényesen a brit bajnokság Roger Federer számára. A svájci legenda a negyeddöntőig jutott el, ott viszont olyan történt vele, ami ritkán szokott megesni: nyert szett nélkül szenvedett vereséget. Federert a lengyel tehetség, Hubert Hurkacz verte 3-0-ra. Federer nagyon gyengén játszott, s az utolsó játszmában már látszott rajta, nincs ereje fordítani. Akkor írt cikkemben eléggé borúlátóan írtam a svájci jövőjéről, s ez mindmáig áll, hiszen a dolgok jelenlegi állása szerint csak jövő júliusban térhet vissza, Wimbledonban viszont biztosan nem fog indulni:

Hamilton kiütötte Verstappent, aztán győzött otthon

Eléggé botrányosan alakult a Forma-1-es Brit Nagydíj. A verseny első körében Hamilton ádáz csatát vívott Max Verstappennel az első helyért. A nagy küzdelem azzal ért véget, hogy Hamilton kiütötte a pozícióját védő Verstappent, akinek autója totálkárosra törött és egy kis ideig kórházban is kellett kezelni. A brit 10 másodperces büntetést kapott, de ez nem hátráltatta abban, hogy megnyerje a futamot. Túl enyhén büntették, de hát hazai versenyén mégis mire számítson az ember?!

Ez volt a júliusi összefoglaló. Holnap augusztus következik.

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

Szeretnéd, hogy teret nyerjen a bulvármentes sportújságírás? Támogasd a Sportudvart!

A kiemelt kép forrása: Sportudvar-archívum

Leave a Reply