Forma-1 és a megbilincselt teniszezőnő – Júniusi összefoglaló

Igen viharosra sikeredett a Forma-1-es Azeri Nagydíj, de voltak problémák a francia nyílt teniszbajnokságon is, ahonnan egy orosz női játékost bilincsbe verve vittek el a hatóságok, mert kiderült, fogadott önmaga ellen. A Sportudvar évzáró sorozatában ezúttal a júniusi események kerülnek terítékre.

Amikor Verstappenen kifogtak a gumik

Június első hétvégéjén rendezték a Forma-1-es Azeri Nagydíjat. A bakui utcai pályán lebonyolított versenyen rengeteg minden történt, ami nagyrészt a nagy terhelést nem bíró kerekeknek volt köszönhető. Több pilóta is defekt miatt esett ki a versenyből, köztük Max Verstappen is, aki vezető helyről csapta oda autóját a betonfalhoz a célegyenesben nem sokkal a leintés előtt. Az újraindításnál Hamilton orbitális hibája szolgáltatott beszédtémát, végül pedig Sergio Pérez nyerte a nem akármilyen versenyt:

https://sportudvar.hu/2021/06/06/
Megbilincselve vitték el a csaló játékost a Roland Garrosról

Egészen megdöbbentő esemény történt az idei francia nyílt teniszbajnokságon. A női párosok versenyén történt, hogy az egyik mérkőzés után nem sokkal rendőrök jelentek meg az öltözőben, hogy őrizetbe vegyék az orosz Jana Szizikovát. Szizikova ellen az volt a vád, hogy a tavalyi Roland Garroson az egyik párosmérkőzését azért veszítette el partnerével, mert fogadási csalásokra szakosodott maffiózók jelentős összeget ígértek neki, amennyiben elkövet egy kettős hibát. Ezt megtette, ezért járt a lóvé, ám idén júniusban az őrizetbevétel is. Hogy mi lesz az ügy vége, máig nem tudni:

Ez volt a júniusi összefoglaló itt, a Sportudvaron. Holnap, karácsony második napján a júliusi események összefoglalásával jelentkezem. További boldog karácsonyt mindenkinek! 🙂

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

Szeretnéd, hogy teret nyerjen a bulvármentes sportújságírás? Támogasd a Sportudvart!

A kiemelt kép forrása: Sportudvar-archívum

Leave a Reply