Origi odatette magát, Ibrahimovic nem – a Milan-Liverpool mérkőzés legfőbb tanulságai

A Liverpool 2:1-re győzött a San Siróban a Milan ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, ezzel hibátlan mérleggel nyerte meg csoportját, miközben a Milan a 4. helyen végzett, így elköszönt az európai porondtól erre az idényre. Divock Origi lett a meccs hőse, miközben Zlatan Ibrahimovic nem tudott érdemben segíteni csapatán.

POZITÍVUMOK
Origi, a nyerő joker

Divock Origi nem alapember a Liverpoolban, de ha Jürgen Klopp menedzser beküldi a pályára, akkor mindig lehet számítani. A szupercserének is nevezett belga csatár pedig tegnap este sem vallott kudarcot, hiszen a félidőben beállva egyből életet vitt a Liverpool támadójátékába, s az 55. percben remek kvalitásait kihasználva ő juttatta előnyhöz az angol együttest, egyben igen szorult helyzetbe hozta a Milant. A 26 éves játékos ezt megelőzően 2019. június 1-jén, a Tottenham ellen 2:0-ra megnyert döntőben szerzett gólt Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Az is egy sorsdöntő gól volt, mint ez is, így nem csoda, hogy ő lett a mérkőzés embere.

Konaté, a szikla

Amennyiben a Milan játékosainak nehézséget jelentett a támadások megvalósítása, az elsősorban Ibrahima Konaténak, a Liverpool kőkemény francia középhátvédjének köszönhető, aki remekül teljesített. A robusztus focista remekül gátolta meg Zlatan Ibrahimovicot is abban, hogy a Liverpool kapuját támadja, s javarészt az ő érdeme, hogy csapata győzni tudott az olasz éllovas otthonában. Ibrát nagyon bosszantotta, hogy nem bírt Konatéval, de ez tegnap este valószínűleg nem sok csatárnak sikerült volna.

NEGATÍVUMOK
Ibrahimovic nem tette oda magát eléggé

Amikor Zlatannak nem megy, a Milannak sem megy. A svéd óriás nagyon elmaradt attól a teljesítménytől, amit vártak tőle, de ez igazából teljes idei BL-szereplésére elmondható. A milánóiak pedig Brahim Diaz mellett benne bíztak még, hogy gólt, gólokat tud szerezni, s akkor egy győzelemmel megcsíphető a 2. hely, ami pár hete még elég távoli dolognak tűnt. Bár Ibrahimovic a Serie A-ban mindmáig le tudja nyűgözni a szurkolókat és a nézőket, de úgy látszik, az egyre idősödő svédnek a Bajnokok Ligája irama már kicsit sok, s különösen az angol csapatok ellen tudja nehezen tartani a lépést. Ez tegnap is látszott.

Theo Hernandez kétszeresen hibás

Theo Hernandez lehetett volna az, aki meghozza azt a mozgékonyságot, ami nagyon hiányzott a Milan támadósorából tegnap este. Csakhogy az 59. percben lecserélt Brahim Diaz hiányában, egy túlzottan körülményes Zlatan Ibrahimoviccsal és a leszereplő Messiassal együtt nem nagyon bízhatott a Milan abban, hogy ellenfele fölé kerekedik. Hernandeznek sok idő kellett ahhoz, hogy fölvegye a meccs ritmusát, ez azonban nagyon szokatlan tőle, mivel tud ő ennél sokkal gyorsabban is a megfelelő fordulatszámra jutni és csapatának szüksége lett volna rá. Szalah góljánál megállt, vagyis védekezésben is nagyot hibázott.

A Liverpool győzelmével hibátlan teljesítménnyel nyerte meg csoportját. A másik tegnapi mérkőzésen az Atlético Madrid 3:0-ra győzött Portóban, így megszerezte a 2. helyet. A Porto lett a 3., így jövő tavasszal az Európa Ligában folytathatja, míg a Milan 4. lett, így már “csak” az olasz sorozatokra kell koncentrálnia.

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

Szeretnéd, hogy teret nyerjen a bulvármentes sportújságírás? Támogasd a Sportudvart!

A kiemelt kép forrása: Panoramic

Leave a Reply