Gueye csillogott, a City túl sokat hibázott – a PSG – Manchester City mérkőzés legfőbb tanulságai

A Paris Saint-Germain 2:0-ra legyőzte a Manchester Cityt a labdarúgó Bajnokok Ligája tegnapi játéknapjának rangadóján. A francia csapat meggyőző, jó játékkal érte el a nagyon fontos sikert, ugyanakkor nem volt egyszerű dolga, mert az angolok is mindent megtettek a gól érdekében, ám Gianluigi Donnarummán nem tudtak kifogni. A Sportudvar összefoglalja a mérkőzés pozitívumait és negatívumait.

POZITÍVUMOK
Gueye mindenhol ott volt

Idrissa Gueye, a szenegáli középpályás a PSG egyik erős embere a szezon elején. Tegnap este is megmutatta, hogy lehet rá számítani, hiszen az ő góljával szerzett vezetést csapata a 8. percben. Ezt követően is támadólag lépett föl, ugyanakkor hátrébb húzódva is remekül játszott, folyamatosan nyomás alatt tartotta a Manchester City játékosait, s a támadások építésében is jeleskedett. Összesen kilencven percet töltött a pályán, s egyáltalán nem látszott rajta, hogy nagyon elfáradt volna, amikor lecserélték. Nálam ő a mérkőzés embere.

Donnarumma jobb, mint egy mezei cserekapus

A PSG-nél már-már szokás szerint két világklasszis kapus is van, úgyhogy Mauricio Pocchettinónak irtó nehéz dolga van, amikor arról kell dönteni, hogy melyik sztárt állítsa csapata kapujába. A francia bajnokságban Keylor Navas kap bizalmat, viszont tegnap este Gianluigi Donnarumma, a Milantól a nyáron érkezett olasz portás került be a kezdő tizenegybe. A még mindig nagyon fiatal kapus tegnapi teljesítményével bebizonyította, hogy simán lehetne ő is minden sorozatban az első számú hálóőr, hiszen nem kevesebb, mint hét védést mutatott be, s Fortuna is fogta a kezét, amikor a Manchester City öt másodpercen belül kétszer találta el a felső kapufát 2-3 méterről. Donnarumma a levegőben és a földön is verhetetlen volt, úgyhogy kíváncsian várhatjuk, vajon kiszorítja-e Navast a kapuból. Én személy szerint szurkolok neki, bár a Costa Rica-i portással sincs semmi bajom.

Mbappé több szempontból is meghatározó volt

Kylian Mbappét némi kritika érte a közvélemény részéről az új szezon eddig eltelt részében mutatott játéka miatt, azonban tegnapi teljesítményével alighanem lenyugtatta a kedélyeket. A City ellen ő volt a legveszélyesebb párizsi, mivel több veszélyes indítása is volt. Az első gólnál ő futott el a jobb oldalon, s a védők nem tudták tartani vele a lépést, így komoly szerepe volt a vezetés megszerzésében. A második találatnál szépen szolgálta ki a gólszerző Messit. Amellett, hogy veszélyes játékával rengeteg területet tudott lefedni, több esetben is kockázatos döntéseket hozott, ám ezek a legtöbbször bejöttek.

Messi végre gólt szerzett

Lionel Messi Párizsba érkezése óta kicsit visszafogottan teljesített – egészen tegnap estig. Ő is remekül játszott, pedig az első félidőben még kissé diszkréten megbújt a mezőnyben, a második 45 perc során azonban több lövéssel vétette észre magát. Végül az első PSG-s gólja is megszületett Mbappé zseniális tálalását követően. Vajon kinyílik nála a gólzsák? Hamarosan megtudjuk.

Verratti, az értékes visszatérő

Ő volt az a játékos, akinek visszatérését a leginkább várták a párizsi szurkolók. Az olasz középpályás az első percektől kezdve felbecsülhetetlen értékű játékkal rukkolt elő, ugyanis labdaszerzéseivel meg tudta törni a Manchester City által gyakorolt nyomást. A párizsiak ennek köszönhetően tudtak néhány akciót fölépíteni. Marco Verratti megmutatta, hogy nagyon is szüksége van rá a PSG-nek.

NEGATÍVUM
A City hibái

A Manchester City szokásához híven irányította a mérkőzést, amiben kulcsszerepük volt a sikeres keresztpasszoknak. Az angol csapat játékosai gyakran hirtelen váltottak ritmust, amivel megzavarták a Paris Saint-Germain játékosait. A labdarúgást azonban még mindig gólokra játsszák, márpedig a manchesteriek hadilábon álltak a befejezésekkel. A Sterling-Bernardo Silva duó a 26. percben pár másodperc leforgása alatt kétszer találta el a fölső lécet közvetlen közelről. Ez a jelenetsor minősíti legjobban a Városlakók tegnap esti támadójátékát. Vereségük abszolút megérdemelt volt.

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

A kiemelt kép forrása: Reuters

Leave a Reply