Camavinga lenyűgöző volt, az Inter támadójátéka pedig erőtlen – az Inter-Real Madrid mérkőzés legfőbb tanulságai

A Real Madrid Rodrygo kései góljával 1:0-ra győzött az Internazionale otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. A nyáron vásárolt fiatalokkal megerősített madridi csapat jól játszott, miközben kapusa, Thibaut Courtois érinthetetlen volt. A milánói támadásokban sok veszély volt, de Courtois kapus mindent védett, úgyhogy a Nerazzurri nem is érdemelt mást, mint vereséget.

POZITÍVUMOK
A Real Madrid aranyifjúsága

Akkor, amikor már mindenki kezdte elkönyvelni, hogy az Inter és a Real Madrid rangadója nem hoz gólt a BL-nyitányon, a spanyolok a 89. percben megszerezték a győzelmet jelentő találatot. Góljuknak nem csak azért örülhettek különösen, mert ezzel győztek, hanem azért is, mert a remekül játszó Inter alaposan megnehezítette a madridiak dolgát. A Real Madridban számos fiatal labdarúgó kapott lehetőséget, s közülük kiemelendő a Rennes-től augusztus 31-én, a nyári átigazolási időszak utolsó napjának utolsó óráiban megszerzett Eduardo Camavinga, aki vasárnap, első madridi mérkőzésén rögtön gólt szerzett. Tegnap este nem talált a kapuba, de a 80. percben csereként beállva, a 89. minutumban gólpasszt osztott ki Rodrygónak, s ezzel nyert a Real Madrid. Camavinga becserélése színt vitt a spanyolok játékába, amely egyre inkább kezdett abba az irányba elmozdulni, hogy itt a döntetlen is jó lesz. Végül ezt sikerült elkerülni, s ebben a fiataloknak nagy szerepük volt.

Courtois, az áttörhetetlen fal

Az, hogy a Real Madrid megúszta kapott gól nélkül a mérkőzést, javarészt kapusának, Thibaut Courtois-nak köszönhető. A belga portás ismét brillírozott a kapu előtt állva. Több alkalommal bravúrral védte az Inter próbálkozásait – a milánóiak próbálkozhattak fejjel, lábbal, Courtois-n nem tudtak kifogni. Edin Dzeko, az Inter friss szerzeménye háromszor is megpróbálta bevenni a madridi kaput, de sem neki, sem a szintén komoly ziccerbe kerülő Lautaro Martineznek és Skriniarnak nem volt szerencséje, illetve inkább úgy fogalmazok, hogy nem tudták legyőzni Courtois-t. Kétségtelenül másképp alakult volna a mérkőzés, ha nem a belga áll a Real Madrid kapujában. Egyértelműen ő a meccs embere, s immár sokadjára bizonyult főszereplőnek csapata győzelmében. Újfent bebizonyította, hogy a világ legjobb kapusai közé tartozik.

Az Inter védelme

Sokáig azt gondolhattuk, hogy az Inter – Real Madrid mérkőzés döntetlennel fog zárulni. Courtois bravúrjai mellett azért is lehetett ez a meccset nézők érzése, mert a milánóiak védelme is nagyon jól állta a sarat. Simone Inzaghi háromvédős fölállást eszelt ki Skriniar, Bastoni és de Vrij részvételével, s ez a trió kőkeményen megnehezítette a Real Madrid támadóinak dolgát. A földön és a levegőben egyaránt uralták a pályát, így a madridiaknak sokáig nem nagyon volt lélegzetvételi lehetőségük az ellenfél térfelén, ráadásul sikeresen kikapcsolták a játékból Karim Benzemát. Ennek tudatában lehet igazán fájdalmas az Inter számára, hogy a meccs végén becsúszott egy olyan hiba, ami a csapat vereségét okozta.

NEGATÍVUM
Az Inter hatástalan támadásai

Az Inter támadásban rendkívül jó volt tegnap este, csak éppen a legfontosabb elem, a gól hiányzott. Ennek fő oka a kapu előtti hatástalanság és sikertelenség volt. Miközben a védelem remekül működött, a támadósor már kevésbé. Az Inter csatárai néha ügyetlenség, néha pedig Courtois zseniális megmozdulásai miatt rengeteg hibát vétettek a befejezéseknél. A Dzeko-Martinez tandem előtt több lehetőség adódott, de mindet elpuskázta. Ez egyfelől az eksztázisban védő Courtois-nak volt köszönhető, másfelől pedig annak, hogy többször halogatták a támadások befejezését, amikor már odajutott az akció. A csapat többi tagja, pl. Barella, nem volt túl jó tegnap este, Joaquin Correa pályára küldése pedig nem hozott változást a mérkőzés menetében.

A Real Madrid tehát 1:0-ra győzött az Inter vendégeként, míg a csoport másik mérkőzésén a Sheriff Tiraspol nagy meglepetésre 2:0-ra verte a Sahtar Donyecket.

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

A kiemelt kép forrása: AFP

Leave a Reply