Tovább menetel a Kisvárda, BL-címvédőt vert a Győr, elkezdték a vízipólósok – hétvégi összefoglaló

Eseménydús hétvégén van túl a magyar sport. A labdarúgó-bajnokságban újabb győzelmével őrzi vezető helyét a Kisvárda, miközben a Honvédnak 67 percnyi emberelőny sem volt elég a pontszerzéshez a Ferencváros ellen. Az FTC női kézilabdázóinak már nem volt ennyire hétvégi fellépésük, hiszen dortmundi döntetlennel kezdték meg szereplésüket a Bajnokok Ligájában. Ugyanitt a Győri ETO ellenben legyőzte a címvédő Vipers Kristiansandot. Megkezdődött a férfi vízilabda-bajnokság, ahol az esélyesek eddig még nem hibáztak.

Foci: Felcsúton is győzött a Kisvárda, emberhátrányban nyert a Ferencváros, gálázott a Loki

A 6. fordulót rendezték a hétvégén, a válogatott szünet után a labdarúgó NB I-ben. A forduló pénteki nyitómérkőzésén a Debrecen a Gyirmótot fogadta. Az első félidőre kár szót fecsérelni, mivel az események a második játékrészben történtek. A Loki bekapcsolta a hengert, s nem akármilyen gólokkal végül 5:0-ra verte a Gyirmótot, amelynek ez volt eddigi legsúlyosabb vereség az élvonalban. A DVSC két vereség után tudott ismét győzni, s továbbra is gólgazdag meccseket játszik, úgyhogy legközelebb is érdemes lesz megnézni a csapat mérkőzését, hátha megint potyogni fognak a gólok. A Ferencváros szombat délután Kispesten vendégeskedett. Az FTC a döcögős rajt után magára találni látszik, hiszen a Loki elleni győzelem után a Honvéd pályájáról is elhozta a három pontot, igaz, ez sem volt egyszerű feladat. Korán előnybe kerültek a zöld-fehérek, azonban Botka Endre 23. percben történt kiállításával emberhátrányba került az együttes. A Honvéd ezt követően lényegesen többet támadott, azonban a piros-feketék akcióiban nem volt meg az átütő erő, így a Ferencváros végül megtudta védeni az eredményt, ráadásul kis híján meg is duplázta előnyét egy hajmeresztő védelmi hiba után, de maradt a 0:1. Horváth Ferenc úgy tűnik, hogy Kispesten sem váltja meg a világot, hiszen a Honvéd hat forduló után az alsóházban szerénykedik. A listavezető Kisvárda Felcsúton lépett pályára, ahol a tavalyi ezüstérmes Puskás Akadémia volt ellenfele. A felső-szabolcsiak éllovashoz méltó játékkal rukkoltak elő, s 1:0-ra győztek, így tartják ötpontos előnyüket a Pakssal szemben, viszont a kettő meccsel kevesebbet játszó Ferencvárosnak ugyanannyi vesztett pontja van, mint a Kisvárdának, úgyhogy virtuálisan holtversenyben áll az élen a kát gárda. Ismét nyeretlenül hagyta el a pályát a MOL Fehérvár. A koronázóvárosiak Mezőkövesden vendégszerepeltek, s egészen a 94. percig 2:1-re vezettek, ám akkor egyenlítettek a matyók, így 2:2 lett a vége. Egyelőre Szabics Imre sem tudta megváltani a világot Fehérváron, de minden bizonnyal van ideje még arra, hogy ezt megtegye, ettől függetlenül a piros-kékek esetében igen nehéz arról beszélni, hogy esélyük lehetne a bajnoki címre. A Paks 3:2-re verte az MTK-t, míg az Újpest – Zalaegerszeg találkozót ma este rendezik.

Női kézilabda BL: Győzött a Győr, ikszelt a Ferencváros

Kezdetét vette a hétvégén a női kézilabda Bajnokok Ligája 2021-2022-es szezonja. Tavaly némi meglepetésre a norvég Vipers Kristiansand nyerte meg a Papp László Sportarénában rendezett Négyes Döntőt. A néhány nappal a meccs előtt Tomori Zsuzsannát szerződtető skandináv klub címvédő hadjáratát a világ legjobb csapatának otthonában kezdte meg, tehát Győrben volt jelenése. Az ETO a csalódást keltett tavalyi idény után (a BL mellett a bajnokságot is elbukta a csapat) idén mindent szeretne visszaszerezni, s az ehhez vezető hosszú és rögös úton remekül kezdett, hiszen ellenállhatatlan játékkal 35:29-re verte a Viperst. Kiemelkedett a zöld-fehérek közül a 7 gólig jutó Lukács Viktória, de szinte mindenki remekül tudott beszállni a meccsbe. Mindenképpen bíztató ez a kezdés. A Ferencváros Németországban kezdte az új BL-kiírást, s egy végig nagyon szoros mérkőzést játszott a Borussia Dortmunddal. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy-két góllal, végül azonban igazságos döntetlen született, mivel 25:25-re végeztek egymással a felek.

Már a medencében is zajlik az új szezon

Közeledik az ősz, s ezt sok más mellett az mutatja meg legjobban a sportbarátok számára, hogy most már a teremsportágak is kezdenek ébredezni nyári álmukból. A múlt héten megkezdődött a férfi vízilabda-bajnokság. Már évek óta a magyart tartják a világ legerősebb ligájának, s a hét közepén rendezett első forduló és a hétvégi második kör is ezt bizonyította. Számos gólgazdag mérkőzést láthattak a szurkolók, különösen azok, akik Újbudán látogattak ki a bajnoki mérkőzésre, ugyanis az OSC 23:13-ra verte a Szentest. Szintén sima és gólzáporos győzelmet aratott a Vasas, amely a szebb napokat látott Eger otthonából egy 17:9-es diadallal hozta el a győzelemért járó három pontot. A Ferencváros Pécsett aratott 16:5-ös győzelmet, míg az alsóházi összecsapásokon a BVSC 13:8-ra verte a Miskolc együttesét, a Kaposvár pedig 11:9-re nyert a DVSE ellen.

Ez volt a Sportudvar hétvégi összefoglalója. Legközelebb jövő hétfőn reggel/délelőtt jelentkezem ugyanilyen cikkel. Olvassátok addig is a Sportudvart! 🙂

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

A kiemelt kép forrása: ehfcl.eurohandball.com

Leave a Reply