Csöndes napunk volt – az olimpia 6. napjának tömör összefoglalója

Ma egyetlen magyar érem sem született a tokiói olimpián, s igazából egy eléggé csöndes, karcsú napunk volt ma. Éppen ezért ezúttal kivételesen nem a nap pozitívumainak és negatívumainak összefoglalójával, hanem a magyarok által elért eredmények rövid összefoglalásával jelentkezem.

A magyarok számára befejeződött a tokiói olimpia 6. versenynapja. Ma egyetlen érmet sem szerzett a magyar csapat – erre talán Kapás Boglárkának volt sansza, de a többi, éremesélyes női úszóhoz hasonlóan ő is leszerepelt és csupán 4. lett. Németh Nándor a férfi 100 méteres gyorsúszás döntőjében (ahol hatvan év után első magyarként szerepelt) az utolsó, 8. helyen végzett, de tőle már a fináléba jutás is bravúrnak számít. A magyar női 4×200 méteres gyorsváltó a döntőben a 7. helyen végzett, mint ahogy a női tőrvívó-válogatott is ezt a pozíciót szerezte meg, miután a nagy esélyes, végül azonban csak a bronzérmet megszerző olaszoktól, majd a kanadaiaktól is kikapott, Egyiptomot viszont 45:28-ra legyőzte.

Az idei olimpia utolsó magyar cselgáncsozója, a 100 kg-os Cirjenics Miklós a legjobb 16 között esett ki.

Vitorlázóink közül továbbra is éremesélyes pozícióban van a finn dingiben szereplő Berecz Zsombor, miközben Érdi Mária és Vadnai Benjámin közepesen szerepelt, Cholnoky Sára pedig befejezte szereplését a szörfvitorlásoknál.

Egyetlen evezős olimpikonunk, Pétervári-Molnár Bendegúz az elődöntős futamában az 5. helyen végzett, így a B-döntőben lesz érdekelt, ahol a 7. helyért fog vízre szállni.

A sportlövő Major Veronika 44 induló közül a 42. lett a női sportpisztolyosok selejtezőjében, így nem fog döntőbe jutni.

Kovács Zsófia a 14. helyen végzett a női tornászok egyéni összetett versenyében.

magyar női kézilabda-válogatott nem tudott javítani az oroszok ellen, s 38:31-es vereségével lényegében eljátszotta minden esélyét a továbbjutást illetően.

Férfi vízilabda-válogatottunk a kora hajnal folyamán 23:1-re kitömte Dél-Afrikát, így négy ponttal áll három mérkőzés után.

A mai úszófutamokban szerepelt az élete utolsó versenyét teljesítő Cseh László, aki a férfi 200 méteres vegyesúszásban a 8. idővel döntőbe jutott, így holnap még láthatjuk egy alkalommal úszni. Döntőjére 4:16-kor kerül sor. Milák Kristóf a 200 pillangó megnyerése után 100-on a 2. idővel jutott be az elődöntőbe, ahol holnap 3:30 körül lesz érdekelt, mint ahogy a 14. idővel továbbjutó Szabó Szebasztián is. Telegdy Ádám elődöntős futamában a 2. lett, összesítésben pedig a 4. legjobb idővel jutott be a férfi 200 méteres hátúszás döntőjébe, amelyre holnap, 3:50-kor kerül sor. Itt kis szerencsével akár még érem is születhet. Késely Ajna a 14. időt érte el női 800 gyorson, ezzel nem jutott be a döntőbe. Női 200 háton Hosszú Katinka a 20. legjobb időt érte el, így lemaradt az elődöntőről, nem úgy Burián Katalin, aki a 9. idővel lesz ott a legjobb 16 között – elődöntős futama holnap 4:35-kor lesz.

Összességében véve egy csöndes napon vagyunk túl, ami elsősorban a jövőre nézve hozott bíztató eredményeket Telegdy Ádám és Kovács Zsófia részéről, akik még nagyon fiatalok, úgyhogy sokra vihetik még sportpályafutásukat.

A Sportudvar természetesen a folytatásban is figyelemmel kíséri az olimpia történéseit. Holnap 2:00-kor kezdődik élő, szöveges tudósításunk a Tokióban zajló eseményekről. Tartsatok velünk akkor is!

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

A kiemelt kép forrása: nlc.hu

Leave a Reply