Foci: Az átigazolási időszak zárónapja élőben

VIDEÓKKAL – Elérkezett a téli átigazolási időszak zárónapja az európai labdarúgásban. A legtöbb országban a mai nap folyamán, de legkésőbb éjfélkor zárul a piac. A Sportudvar szokásához híven ezúttal is több órán keresztül, folyamatosan frissülő, szöveges tudósításban számol be az eseményekről. Tartsatok velünk!

00:30
Jó éjszakát!

Ennyi volt mostanra a Sportudvar élő tudósítása az átigazolási piac zárónapjának eseményeiről. Köszönöm szépen a figyelmeteket, s tartsatok továbbra is a Sportudvarral! 🙂

00:24
Frimpong távozik az Üllői útról

A szaúd-arábiai első osztályú Al Ain hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette a Ferencváros ghánai védőjét, Abraham Frimpongot. A 27 éves játékos 2018 nyarán érkezett a zöld-fehérekhez, akiknél 55 találkozón lépett pályára.

00:18
Maitland-Niles a West Bromban szerepel tavasszal

Az átigazolási piac zárása utáni percekben vált ismeretessé, hogy az Arsenal és a West Bromwich Albion megállapodott egymással Ainsley Maitland-Niles kölcsönadásáról. A 23 éves angol válogatott játékos a szezon végéig fog a birminghamieknél szerepelni. Arsenalos szerződése 2023-ig érvényes.

24:00
Vége

Éjfél van. Most már az angoloknál és a spanyoloknál is bezárt a játékospiac.

23:39
Hivatalos: Kabak a Liverpoolé, Mustafi a Schalkéé

A Liverpool bejelentette, hogy mindenben megállapodott Ozan Kabakkal. A 20 éves, 7-szeres török válogatott játékos hat hónapra érkezik 1,1 millió euró ellenében kölcsönbe. Az angol klubnak e összegen felül 560 000 eurót kell fizetnie a játékos valamennyi BL-mérkőzése után a Schalkénak. Amennyiben Kabak beválik, a Liverpool a nyáron 20 millió euróért végleg megvásárolhatja. A Schalke bejelentette, hogy Kabak helyére Shkodran Mustafi érkezik, aki az Arsenalt hagyta el nemrég.

22:17
A Barcelonától érkezik erősítés a Nice-hez

A francia élvonalban szereplő Nice ezekben a percekben jelentette be, hogy a szezon végéig kölcsönveszi Jean-Clair Todibót az FC Barcelonától. A 21 éves francia középhátvéd nyáron végleg a nizzaiakhoz kerülhet, mivel a mostani megállapodás 10 millió eurós opciós jogot is tartalmaz. Todibo a Barcelonában kevés játéklehetőséghez jutott, ezért rendszeresen kölcsönadta a katalán klub más egyesületeknek. A Nice a harmadik állomása a Schalke és a Benfica után.

21:51
Lanzafame hazamegy

Az olasz másodosztályban szereplő Vicenza a hivatalos közösségi oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Ferencváros és a Honvéd korábbi támadóját, Davide Lanzafamét, aki legutóbb a török Adana Demirspornál játszott, télen pedig szabadon igazolhatóvá vált – írta a csakfoci.hu.

21:42
FTC: Tokmac marad?

Sokat sejtető képet posztolt Instagramján a Ferencváros támadója, Tokmac Nguen, akit a belga első osztályú Royal Antwerppel hoztak szóba – írta a csakfoci.hu.

Ugyan a mai napon még arról szóltak a hírek, hogy jó úton járnak a tárgyalások a belga és a kilencedik kerületi klub között, a norvég támadó viszont ezúttal közzétett egy közös fotót a szurkolókkal, alá pedig azt írta: “Még mindig sok meccsünk van hátra” – utalva vélhetően ezzel a további ferencvárosi karrierjére:

21:05
A Liverpool szerződtette Ben Daviest

Az angol bajnoki címvédő Liverpool percekkel ezelőtt bejelentette, hogy leigazolta Ben Daviest a másodosztályú Prestontól. A fiatal hátvéd érkezése enyhítheti Jürgen Klopp menedzser problémáit, hiszen a Vörösök védelméből több játékos, köztük Virgil van Dijk is kidőlt sérülés miatt, így kellett az erősítés. A Liverpool honlapja annyit közölt, hogy hosszútávú megállapodást kötött Daviesszel, aki elmondta, nagyon büszke, hogy a csapathoz került.

20:48
Ounas a Crotonéhoz került

Adam Ounas az őszt a Cagliarinál töltötte kölcsönben, de nem sokszor szerepelt az olasz csapatban, így munkáltatója, a Napoli most újból kölcsönadta, mégpedig a szintén Serie A-s Crotone együttesének. A 24 éves algériai válogatott csatár az idény végéig kerül a kiscsapathoz, amelynek nincs opciós joga végleges szerződtetésére.

20:15
Magyar játékost szerződtetett a Milan!

A szerb-magyar kettős állampolgárságú Kerkez Milos (a kiemelt képen középen) érkezését a Milan klublegendája, Paolo Maldini jelentette be. A 17 éves ETO-nevelést korábban a Juventus is vitte volna, végül azonban a Rossonerihez került.

Kerkez szülővárosában, a Szabadkához közeli vajdasági településen, Újverbászon ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, majd az akkor első osztályú Hajduk Kula csapatához került, ahol 14 éves koráig nevelkedett – írja az ETO hivatalos honlapja. Ezután a Rapid Wien együttesénél vett részt próbajátékon, ahol végül is több száz srác közül, ketten kerültek a bécsi klub kötelékébe, s ő volt az egyik. Nem volt egy könnyű „eset”, ezért a Rapidnál nem sok időt töltött el, s végül édesapja ajánlására, két esztendeje, a győri Fehér Miklós Akadémiához került. Kerkez iránt januárban a Juventus is érdeklődött, ám végül az AC Milan lett a befutó.

„Szó se róla, Milost nem volt egyszerű kezelni, ezért sokszorosan is köszönettel tartozom az ETO-nak, hogy annak idején befogadták a fiamat – mondta Kerkez Sebasztijan az eto.hu-nak. – A klubnál a pályán és a pályán kívül is mindenki segítette, támogatta, oktatta, nevelte, szerette, így nem csoda, hogy Milos otthonra talált és nagyon megkedvelte az ETO-t. Nagyon hálás vagyok a sok-sok támogatásért, amit a fiam kapott, kiemelném Soós Imre ügyvezetőt, Tuboly Frigyes akadémiai igazgatót, Horváth Zsolt iskolaigazgatót, Nagy Ádám technikai vezetőt, és persze azokat az edzőket és tanárokat, akik tettek azért, hogy Milos egy ilyen nagy csapathoz kerülhessen” – fejezte be kissé elérzékenyülve az édesapa.

Az ETO megjegyzi, Kerkezt nem más, mint a Milan élő legendája, az egykori klasszis védő, Paolo Maldini nézte ki. Nem véletlen, hogy az 52 esztendős olasz sportember társaságában mutatták be Olaszországban.

Talán nem is kell hangsúlyoznom, óriási lehetőséget kaptunk a sorstól azzal, hogy Milost maga Maldini invitálta a Milanhoz, kiemelve, hogy ilyen szintű játékos az olasz klub utánpótlásában, ezen a poszton nem található – kezdte Kaposi Dániel, a játékos menedzsere. – Azt is elmondták, hogy Milost a felnőtt csapat keretében veszik számításba, s a jelen szezonban úgy szeretnék felépíteni, hogy nyártól, Theo Hernandez mellett ő legyen a másik balhátvéd az együttesben. Szóval, van miért dolgozni, van kihívás…”

„A győri edzőimnek, főként Stark Péternek és Csató Sándornak nagyon köszönöm, hogy eddig terelgették a pályafutásomat, hogy megtalálták számomra azt a posztot, ahol a legtöbbre vihetem – mondta a 17 esztendős Kerkez Milos. – Az ETO-nál nemcsak jobb labdarúgó lettem, de a fejem is benőtt, s ezt úgy gondolom, főként annak az időszaknak köszönhetem, amikor a vírus alatt, a hotelben több héten keresztül együtt lehettem a felnőtt csapattal, Priskin Tamáséktól nagyon sokat tanultam szakmailag és emberileg egyaránt. Kijelenthetem, az ETO-család lett a második családom, soha nem fogom elfelejteni, amit itt kaptam.”

Kerkez az eto.hu kérdésére elárulta, ha egy nap úgy alakul, hogy felnőttválogatott lehet, a magyar csapatot részesítené előnyben a szerbbel szemben.

20:12
Cenk Tosun a Besiktasban folytatja

A 29 esztendős Cenk Tosun visszatér a Besiktashoz – adta hírül az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Everton. A 45-szörös török válogatott játékos egyelőre az idény végéig focizhat majd hazájában.

Tosun 2014 és 2018 között játszott már a Besiktasban, az Everton anno 22 millió eurót fizetett ki a játékjogáért. A török támadó 58 tétmeccsen 11 gólt szerzett a liverpooliaknál, a jelenlegi idényben viszont csupán öt bajnoki találkozón kapott lehetőséget. 

20:07
Simakan a nyáron Strasbourgból Lipcsébe szerződik

Mohamed Simakan, a francia élvonalban szereplő Strasbourg védője ugyan három fordulóval ezelőtt térdsérülést szenvedett, s jó hat hétig kell még lábadoznia, de eddigi teljesítménye alapján a Lipcse már most megállapodott vele s klubjával, hogy a nyáron a Gulácsi Pétert, Orbán Vilmost és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató német csapathoz szerződik. A 20 éves, sokoldalú hátvédért 15 millió eurót, valamint további bónuszokat fizet a Lipcse. Simakan július 1-jén csatlakozik új csapatához.

20:00
Most már Olaszországban is bezárt a bazár

A topligás országok közül már csak Angliában és Spanyolországban van nyitva a játékospiac.

19:26
Rugani végül a Cagliarihoz került

Napközben már beszámoltunk róla a tudósításban, hogy Daniele Rugani távozhat a Rennes-től, amelynél súlyos combsérülése miatt nem tudott a csapat rendelkezésére állni. A Juventus alkalmazásában álló olasz válogatott labdarúgó tavaszi állomáshelyéül a Serie A-ban szereplő Bolognát emlegették, később azonban egy másik piros-kék csapat, a Cagliari neve is komolyan fölmerült. A szárd klub kora este be is jelentette, hogy fél évre kölcsönveszi Ruganit, aki segítségére lehet a gárdának a kiesés elkerüléséért folytatott küzdelemben, mivel jelenleg a kieső, 18. helyen áll az olasz élvonalban.

19:22
Három igazolást jelentett be a Galatasaray

A török bajnokságban vitézkedő Galatasaray nagybevásárlást tartott a téli átigazolási ablak utolsó napján, ugyanis három labdarúgónak is bizalmat szavazott. Közülük a legismertebb Gedson Fernandes, aki az őszt a Tottenham kölcsönjátékosaként a Benficánál töltötte, most pedig Isztambulba teszi át székhelyét fél évre. A Galata rajta kívül leigazolta a 27 éves amerikai válogatott DeAndre Yedlint, aki a Newcastle-től érkezett, illetve a 23 éves Mosztafa Mohamedet is, aki az egyiptomi Zamalek csapatától került a törökökhöz 18 hónapra kölcsönbe.

19:18
Modeste odahaza folytatja

A francia bajnokságban szereplő Saint-Étienne bejelentette, hogy kölcsönvette Anthony Modeste-t a Kölntől. A 32 éves francia csatár korábban a Nice, az Angers, a Bordeaux és a Bastia mezét viselhette, mielőtt áttette székhelyét Németországba. Az idei szezonban minden sorozatot figyelembe véve csupán 9 mérkőzésen játszott, s 1 gólt szerzett. Modeste-t szerződése 2023-ig köti a Kölnhöz, amely fél évre adta őt kölcsön a francia zöldeknek, akiknek nincs opciós joguk megvásárlására.

19:11
Khedira is Dárdaiéknál folytatja

Nem csak Nemanja Radonjics került a téli átigazolási időszak utolsó napján a Hertha Berlinhez, hanem a világbajnok középpályás, Sami Khedira is, aki az elmúlt években a Juventus színeiben öt olasz bajnokságot és három Coppa Italiát nyert, azonban Andrea Pirlo vezetőedző nem tartott rá igényt.

19:08
Radonjics Dárdai csapatához szerződött

Az Olympique Marseille bejelentette, hogy kölcsönadta Nemanja Radonjicsot a néhány napja ismét Dárdai Pál vezette Hertha BSC-nek. A 24 éves szerb válogatott szélső a szezon végéig biztosan a berlini együttest fogja erősíteni, de a Herthának opciós joga lesz játékjogának végleges megvásárlására. Radonjics eddig az idény folyamán 15 mérkőzésen 2 gólt szerzett, Marseille-ben pedig eddig összesen 62 meccsen lépett pályára, s ezeken 8 gólt ért el. Hazája, valamint Románia, Olaszország és Franciaország után Németország lesz az ötödik ország, amelynek bajnokságában megfordul.

18:00
Franciaországban és Németországban ebben a percben bezárt a piac

Ezekben az országokban ezen túl csak szabadon igazolható játékosokkal lehet megállapodni.

17:55
Ecuadori középpályással erősített a Brighton

Az angol élvonalban a kiesés ellen küzdő Brighton & Hove Albion közösségi oldalán bejelentette, hogy 2025 júniusáig szóló szerződést kötött a mindössze 19 éves Moises Caicedóval. A fiatal ecuadori szűrő középpályás – aki már hazája felnőtt válogatottjában is kezdőként jutott lehetőséghez – kegyeiért a Manchester United is küzdött, de ő végül a Brightont választotta, amely 6 millió eurónak megfelelő összeget fizetett érte.

17:48
Amerikai légióst igazolt a Roma

Hivatalossá vált, amit napok óta pedzegettek: Bryan Reynolds elhagyja a Dallast és az MLS-t, s 100 000 euró ellenében a Roma csapatához kerül kölcsönbe az idény végéig. A Farkasoknak júniusban lehetőségük lesz arra, hogy 6,5 millió euróért végleg megszerezzék a 19 éves amerikai hátvédet. Reynolds bemutatásakor azt nyilatkozta, egy álom vált valóra számára azzal, hogy az olasz együtteshez kerülhet. Korábban még nem játszott külföldön. Érdekesség, hogy amennyiben Reynolds véglegesen a Romához szerződik, akkor átigazolási díjának 15%-át az MLS fogja megkapni, amely súlyos anyagi problémákkal küzd a tavalyi jelentős veszteségek következtében. A hírek arról is szólnak, hogy ebben az esetben a fiatal labdarúgó 2025-ig kötelezheti el magát az olasz fővárosi gárdához.

17:30
Ukrán tehetséget igazolt az Atalanta

Az olasz első osztályban szereplő Atalanta bejelentette, hogy leigazolta Viktor Kovalenkót. A 24 éves ukrán támadó középpályásnak júniusban járt volna le a szerződése a Sahtar Donyeckkel, azonban az északolasz klub most kivásárolta ebből, mégpedig 1 millió euróért. Kovalenkót az ukrán labdarúgás egyik legnagyobb ígéretének tartják, s ezt látják benne Bergamóban is, ugyanis a hétvégén a Sevillához szerződött Papu Gomez helyére hozták. Kontraktusa 2025-ig érvényes.

17:26
Szubotics Ausztriában folytatja

Neven Szubotics, a szerb válogatott 32 éves védője távozik a török első osztályú Denizlispor csapatától, s az idény hátralévő részét az osztrák élvonalban szereplő Altachnál fogja tölteni. Érdekesség, hogy a Borussia Dortmund és a Saint-Étienne korábbi játékosa a török sereghajtótól az osztrák első osztály utolsó előttijéhez szerződött.

17:09
A Bundesligán belül adta kölcsön felvidéki játékosát a Gladbach

Az FC Augsburg az idény végéig kölcsönvette a Borussia Mönchengladbachtól Bénes Lászlót. A Dunaszerdahelyen született, első profi meccseit a Győri ETO-ban lejátszó középpályás a tizennyolcas mezszámot kapta új klubjában.

„A fejlődésem szempontjából fontos, hogy rendszeresen játéklehetőséghez jussak, remélem, erre Augsburgban lehetőségem lesz majd. Szeretnék segíteni a csapatnak, hogy elérjük a közösen kitűzött céljainkat” – idézi Bénest a bajorországi klub hivatalos honlapja.

A 23 esztendős labdarúgó 2016-ban Zsolnáról szerződött a Borussiához, az elmúlt években 51 tétmeccsen kapott lehetőséget és két gól mellett öt gólpassz fűződött ezeken a nevéhez. A jelenlegi idényben – többnyire csereként – hét bajnoki-, egy Német Kupa- és két Bajnokok Ligája-meccsen jutott szóhoz. Összesen 248 percet töltött játékban a Transfermarkt adatbázisa szerint.

Nem ez az első alkalom, hogy Bénest kölcsönadja a Mönchengladbach, 2019 tavaszán a másodosztályú Holstein Kielben focizott.

Az Augsburg 19 fordulót követően a német élvonal 13. helyén áll.

17:02
A Watford szerződtette Bergkamp fiát

Az angol másodosztályban szereplő Watford délután bejelentette, hogy hat hónapra leigazolta Mitchel Bergkampot, az Arsenal-legenda, Dennis fiát. A 22 éves támadó középpályás legutóbb az Almere Cityben, az Ajax holland másodosztályban szereplő fiókcsapatában focizott, ahonnan tavaly nyáron távozott. Most a Lódarazsak U23-as csapatához fog csatlakozni.

“Amikor még fiatalabb voltam, nehéz volt minden időmet apámmal töltenem annak érdekében, hogy belőlem is focista legyen, de már megszoktam. A név kötelez. Ugyan Bergkampnak hívnak, de én egy más játékos vagyok, s remélem, hogy én is nagy örökséget tudok majd magam után hagyni. Apám hihetetlenül jól bánik velem. Ő az első számú szurkolóm, s mindig mellettem áll. Kiváltságosnak érzem magam, hogy ilyen apám van, aki mindent tud erről a sportról” – nyilatkozta ifj. Bergkamp a Watford honlapjának.

Az angol csapat azt is közölte, hogy fönntartja magának Mitchel Bergkamp szerződésének meghosszabbítására vonatkozó igényét.

16:54
Friss hírek Liverpoolból

Fabrizio Romano közösségi oldalán azt írta, hogy a Liverpool két kiszemeltje, az élő tudósításban korábban már többször is szóba került Ozan Kabak, valamint az angol másodosztályú Preston North Endben szereplő Ben Davies is orvosi vizsgálatokon esett át, amelyek minden bizonnyal klubváltásuk miatt váltak esedékessé. Az olasz sportújságíró úgy tudja, hogy mindkettejük esetében rendben lezajlott a szűrés, így már csak a papírmunka van hátra, hogy megkössék velük a szerződést. Romano szerint az is eldőlt, hogy Shkodran Mustafi lesz Kabak utódja a Schalkénál. A német válogatott hátvédnek lejárt arsenalos szerződése, amelyet nem hosszabbítottak meg, így szabadon igazolható. Az olasz szerző azt is közölte, hogy a Liverpool végleg letett a Marseille horvát játékosának, Duje Caleta-Carnak megszerzéséről. Vele kapcsolatban a L’Équipe reggel úgy értesült, hogy tegnap már föl akart szállni párjával egy Liverpoolba induló gépre, hogy csatlakozzon az angol bajnokhoz, amikor a francia klub vezetői visszarendelték, arra hivatkozva, hogy túl kevés idejük lenne találni valakit a helyére, ezért most nem engedik el.

16:50
Idrissi az Ajaxnál tölti a tavaszt

A Sevilla legutóbbi 10 spanyol bajnoki mérkőzéséből 9-et a kispadon öltött, ezért most az Ajaxnál próbálhat meg több játéklehetőséghez jutni Oussama Idrissi – közölte a francia RMC Sport, amely úgy tudja, hogy a 24 éves marokkói válogatott szélső a szezon végéig kölcsönben fog szerepelni a holland bajnoki címvédőnél, amelynek az idény végén 18 millió euró ellenében lehetősége lesz Idrissi játékjogának végleges megvásárlására. A Hollandiában született focista a Feyenoordban nevelkedett, s volt a Groningen és az AZ Alkmaar labdarúgója is.

16:47
A Bayern kölcsönadta Richardsot a Hoffenheimnek

Chris Richards, a Bayern München 20 éves, sokoldalú hátvédje, aki 7 mérkőzésen lépett pályára ebben a szezonban, a Hoffenheimnél fogja befejezni az idényt. Az amerikai válogatott játékos müncheni szerződése 2023 júniusáig szól.

15:05
Glasgow-ból erősít a Marseille

Az RMC Sport francia sportmédium percekkel ezelőtti bejelentése szerint megállapodott egymással a Marseille és a Celtic a skót csapat francia középpályásának, Olivier Ntchamnak átigazolásáról. A 24 éves labdarúgó kölcsönben fog szerepelni a Marseille-nél, melynek a szezon végén 5 millió euró ellenében lehetősége lesz a játékos végleges megszerzésére.

14:37
A topligákban mikor zár a piac?

Bár Európában a téli átigazolási időszak ajánlott záródátuma február 1. 23:59:59, azonban ettől az egyes országok eltérhetnek. Pl. Magyarországon február 14-éig tart nyitva a játékosbörze.

A topligákban így festenek a határidők:

18:00: Franciaország, Németország

20:00: Olaszország

23:59: Spanyolország

24:00: Anglia

14:30
Eldőlni látszik Tokmac ügye

A belgiumi Voetbal Primeur szerint jó úton járnak a tárgyalások az Antwerpen és Tokmac Nguen között, ma, azaz a nemzetközi átigazolási időszak utolsó napján (a magyar még tart majd február 14-ig) el is dől, hogy a belga klubhoz igazol-e az FTC támadója – jelenti a csakfoci.hu.

14:23
Rugani hazatérhet Franciaországból

Daniele Rugani a Juventus kölcsönjátékosaként a francia élvonalbeli Rennes-nél töltötte az őszt, azonban súlyos combsérülése miatt csupán kettő mérkőzésen állhatott a breton csapat rendelkezésére, amiből természetszerűleg következett, hogy hátracsúszott a középhátvédek hierarchiájában. A 26 esztendős olasz válogatott focista Gianluca Di Marzio transzferguru értesülése szerint a tavaszt a Serie A-ban szereplő Bolognánál töltheti kölcsönben.

14:19
Mustafi lehet Kabak Liverpoolba igazolásának kulcsa

Ahogy arról a nap folyamán korábban már beszámoltunk, a Liverpool a német első osztályban sereghajtó Schalke 04 török játékosát, Ozan Kabakot szeretné kölcsönvenni, hogy ezzel erősítsen sérülések által megtépázott védelmén. A hírek szerint ugyanakkor a gelsenkircheniek csak abban az esetben engedik el Kabakot, ha meg tudnak állapodni Shkodran Mustafival. A 28 éves német védőnek lejárt a szerződése az Arsenalnál, s nem szerepel Mikel Arteta vezetőedző terveiben, így távozik az Ágyúsoktól.

14:15
Tuchel: Giroud marad

Thomas Tuchel, a Chelsea új trénere nem tervezi elengedni Olivier Giroud-t az átigazolási időszak utolsó óráiban – jelentette Fabrizio Romano. A 34 éves francia csatárhoz hasonlóan a londoni csapat angol középpályása, Billy Gilmour és a spanyol balhátvéd, Marcos Alonso is maradni fog a kékeknél. Giroud-t hosszú ideje az Interrel hozták szóba, azonban az utóbbi hetekben egyre több játéklehetőséghez jutott a Chelsea-ben, így nőttek az esélyei arra, hogy az angol csapatból kiharcolja a francia válogatottba való bekerülést.

14:10
Cutrone Spanyolországban folytatja

A Wolverhampton újfent kölcsönadta olasz csatárát, Patrick Cutronét. A 23 éves játékos korábban a Fiorentinánál szerepelt kölcsönben, de csupán 11-szer kapott lehetőséget (mindegyik esetben csereként), gólt pedig nem szerzett, így Firenzében sem tartanak rá igényt. A Wolves most ismét kölcsönadta Cutronét, akire ezúttal a spanyol élvonalban szereplő Valencia csapott le, amely a szezon végéig vette kölcsön a talján labdarúgót. A Valencia 14. a La Liga tabelláján, úgyhogy nagyon jól jönne a klub számára, ha Cutrone ott találna magára.

14:03
Inter: Eriksen marad, Alli nem jön?

Az átigazolási ügyekben bennfentesnek mondható Fabrizio Romano olasz sportújságíró közösségi oldalán azt írta, hogy értesülései szerint az Internazionale nem fogja a téli átigazolási időszak utolsó óráiban elengedni Christian Eriksent. Ez rossz hír lehet a Paris Saint-Germain számára, amely hetek óta tárgyal Dele Alli kölcsönvételéről. A Spurs ugyanis a korábban éveket a csapatnál töltő dán középpályást szemelte ki az angol válogatott focista utódjának, így azonban minden bizonnyal nem fogja elengedni Allit Párizsba, még annak dacára sem, hogy ő állítólag nagyon szívesen dolgozna a francia fővárosban egykori edzőjével, Mauricio Pochettinóval.

14:00 ELŐTTI ESEMÉNYEK
Tokmac Belgiumba szerződhet

Tokmac Nguen a múlt héten a norvég sajtóban elmondta, hogy a belga élvonalbeli Royal Antwerp tárgyal a szerződtetéséről a Ferencvárossal. A legfrissebb hírek szerint a norvég-kenyai támadó továbbra is képben van a belga klubnál, de ma le kell zárniuk a tárgyalásokat a feleknek, ugyanis éjfélkor zárul az átigazolási időszak Belgiumban.

Tokmac a múlt héten a Nettavisen nevű internetes lapnak úgy fogalmazott: „meg tudom erősíteni, hogy az Antwerp érdeklődik irántam, és tárgyal a Ferencvárossal.”

A magyar klubot a Nemzeti Sport a múlt héten kereste a hírrel kapcsolatban, de nem kívánt reagálni.

Ma reggel a voetbalnieuws.be piacfigyelő cikkében írt arról, hogy az Antwerpnél a téli átigazolási időszak utolsó napján, vagyis ma még várhatók változások a keretben. A cikk megemlíti, hogy a ferencvárosi Nguen szerződtetése továbbra is lehetséges opció, még úgy is, hogy a belga csapat kameruni szélsője, Didier Lamkel Zé a korábbi hírekkel ellentétben valószínűleg nem vált klubot a télen.

Az Antwerp 25 forduló után a 2. helyen áll a tabellán Belgiumban, de 14 pont a lemaradása az éllovas FC Bruges mögött. A klubnak ma éjfélig van ideje arra, hogy más klubtól új játékost szerződtessen, a határidő után már csak szabadon igazolható labdarúgók érkezhetnek.

Lanzafame hazatérhet

A kispestiek és a ferencvárosiak korábbi kétszeres magyar bajnok és gólkirály támadója, a 34 éves Davide Lanzafame a trivenetogoal.it információja szerint az olasz másodosztályban (Serie B) 12. helyen álló Vicenza csapatával egyeztet a hazatéréséről – írta meg a csakfoci.hu ma délelőtt.

Volt újpesti csatárt igazolt a West Brom

Az angol élvonalban jelenleg kieső helyen álló West Bromwich Albion az idény végéig kölcsönvette az Újpest korábbi csatárát, Mbaye Diagne-t a Galatasaraytól.

A birminghami klub pénteken késő este a hivatalos honlapján erősítette meg, hogy kölcsönvette a szenegáli labdarúgót a Galatasaraytól, amelyben Diagne a jelenlegi idényben 18 tétmérkőzésen 11 gólt szerzett.

A tízszeres szenegáli válogatott focista a Juventustól került a 2015–2016-os idényben Újpestre, ahol 14 meccsen 11 gólt szerzett, az NB I gólkirályjelöltjeként emlegették, ám a téli szünetet követően megtagadta a visszatérést a Megyeri útra, egy hónapig nem jelentkezett edzésre, majd február elején a klubnál úgy döntöttek, nem tartanak igényt a további szolgálataira. Ezt követően Kínában a Tiencsin Teda, majd Törökországban a Kasimpasa légiósa lett. Utóbbi klubtól került 2019 elején a Galatasarayhoz, amelynél bajnoki címet nyert, illetve a 2018–2019-es török bajnoki idény gólkirálya lett. Az ezt megelőző idényt kölcsönben az FC Bruges-nél töltötte, de ott nem tudott alapemberré válni. Jelenlegi értékét 3.2 millió euróra becsüli a Transfermarkt.

A WBA közleménye arról nem tesz említést, hogy Diagne végleges megvásárlására szerzett-e opciós jogot a klub.

A West Brom húsz forduló után a 19. helyen áll a Premier League-ben, hét ponttal lemaradva a bennmaradást érő pozícióban tanyázó Brighton mögött.

Felesége ezt tanácsolta Di Maríának

Ángel Di María szerződése az idény végén lejár a PSG labdarúgócsapatánál, de ha Lionel Messi Párizsba igazolna, akkor a felesége azt tanácsolná az argentin szélsőnek, hogy mindenképpen maradjon a francia klubnál – ha kell, akkor akár szakácsként is.

Di María és Messi az argentin válogatottban már évek óta együtt játszanak, mindketten tagjai voltak a 2014-ben világbajnoki, majd az azt követő két évben Copa América-ezüstérmes nemzeti együttesnek, de klubszinten még sosem voltak csapattársak. Idén nyáron jelen állás szerint mindkettejüknek lejár a szerződése saját egyesületénél, s bár nincs teljesen kizárva, hogy Di María Barcelonába igazol, a nemzetközi sportsajtóban keringő hírek alapján arra jelenleg nagyobb az esély, hogy Messi költözik Párizsba. Márpedig ha így lesz, akkor felesége szerint Di Maríának óriási hiba lenne elhagyni a PSG-t.

„Mindig arról álmodoztam, hogy egy csapatban játszom Leóval – idézi a Sport Di Maríát. – Mindig nagyon rövidnek tűnik az az idő, amit a nemzeti csapatnál együtt töltünk. Nekem nem elég, hogy a válogatottban vele játszhatok. Egyszer volt lehetőségem Barcelonába igazolni, ám ez akkor nem történt meg. Úgy tűnik, most adódhat még egy esély, hogy csapattársak legyünk, de a nyáron lejár a szerződésem, és még nem tudom, hogyan tovább. Szerepeltem már együtt Cristiano Ronaldóval, Neymarral és Mbappéval. Ha ezek után ez megadatna Messivel is, akkor biztos, hogy boldogan vonulnék vissza. Ennél többet nem kívánhatok a labdarúgástól. A feleségem azt mondta, hogy ha Leo a PSG-be jön, akkor akár szakácsként is maradjak, és vendégül láthatjuk egy barbecue partira.

Ami egyébként Di María esetleges Barcelonába szerződését illeti: a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő katalán klub Víctor Font elnökjelölt megválasztása esetén a nyáron többnyire szabadon igazolható játékosokkal próbálhatja megerősíteni a keretét, és a hírek szerint a PSG argentinja mellett Sergio Agüero, Memphis Depay, Juan Bernat, David Alaba, Georginio Wijnaldum, Hakan Calhanoglu és Eric García is a kiszemeltek között van – utóbbi szinte biztosan a Barcelonában folytatja majd, miután távozik a Manchester Citytől.

A német utolsótól igazolhat a Liverpool

Az angol bajnok Liverpool még a ma esti határidőig szeretné leigazolni Ozan Kabakot, a német Bundesligában sereghajtó Schalke török labdarúgóját – írja az MTI.

A Sky Sports értesülései alapján a 20 éves játékos, akit már jó ideje figyelnek a „vörösök”, Németországban esik át az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon.

Sajtóhírek szerint a több játékosát is sérülés miatt nélkülöző liverpooli klub – amelynek többek között a legjobb hátvédje, a holland Virgil van Dijk térdszalagszakadását követően lábadozik – 2.5 millió euró ellenében a tavaszi szezon végéig kölcsönvenné Kabakot, ezt követően pedig a nyáron opciós joga lenne a végleges megszerzésére.

A Schalke 2019-ben 13 millió euróért vásárolta meg a játékost, akinek 2024-ig szóló szerződése van Gelsenkirchenben.

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

Sportudvar – Most már nem csak írásban, szóban is! Kövesd Soundcloud-csatornánkat is!

A kiemelt kép forrása: nemzetisport.hu

Leave a Reply