Átigazolási összefoglaló (Január 4-8.)

Megkezdődött a hagyományos januári átigazolási időszak a labdarúgásban, a Sportudvar pedig most már hagyományosnak mondható módon idén is rendszeresen összefoglalót ad a piac legfontosabb, legérdekesebb történéseiről. Január első három hetében péntekenként heti, az utolsó héten pedig hétfőtől péntekig napi összefoglalóval jelentkezem, a február 1-ei zárónapon pedig egész napos élő, szöveges tudósítás formájában számolok be az eseményekről. Kövessétek a Sportudvart!

HAZAI HÍREK
Dárdai Palkó Fehérvárra szerződött

Nagy bejelentést tett kedden a MOL Fehérvár, amely közölte, hogy Dárdai Palkó (a kiemelt képen), a volt szövetségi kapitány, Dárdai Pál fia 2025 júniusáig szóló szerződést írt alá a piros-kék csapattal. A Berlinben született, a jobb és a bal szélen egyaránt bevethető Dárdai Palkó a Hertha BSC második csapatától igazolt Székesfehérvárra. A 21 éves játékos a 23-as számú mezt viseli majd új csapatában.

Dárdai Palkó bemutatkozó sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Ausztriából és Hollandiából is voltak ajánlatai, de ő a Vidiben szeretne bizonyítani. “Édesapám sosem szólt bele a karrierembe, most sem tette, az én döntésem volt, hogy Székesfehérvárra igazoltam. Gyermekkorom óta ismerem a fehérvári csapatot, apuval többször is jártam a régi Sóstói Stadionban, de már itt, az új stadionban is volt szerencsém Vidi-meccset látni”. Dárdai hangsúlyozta, tudja, hogy átigazolása elsősorban édesapja miatt fog nagy hírértékkel bírni, de minden megtesz azért, hogy a játékával is fölhívja magára a szurkolók figyelmét.

“Gólokkal, gólpasszokkal szeretném segíteni a Fehérvárt, de a távoli jövőről egyelőre nem szívesen beszélek, az a lényeg, hogy a jelenben mi történik. A játéklehetőség most nagyon fontos nekem, mindent megteszek azért, hogy minél több időt tölthessek a pályán. Úgy vagyok vele, hogy a fociban a tettek előbbre valóak, mint a szavak, azt szeretném, hogy a teljesítményem beszéljen helyettem. Az biztos, hogy rengeteg munka vár rám, de a mi családunk sosem arról volt híres, hogy megrémül a kihívásoktól – fogalmazott bemutatásakor Dárdai Palkó a molfehervarfc.hu-nak.

Kovács Zoltán sportigazgató így kommentálta a fiatal szélső érkezését.

“Palkó az egyik legjobb iskolát járta végig és már a Bundesligában is bemutatkozott. Komoly hagyományokkal rendelkező, igazi focicsaládból származik, de ezzel talán mindenki tisztában van. Fiatal kora ellenére biztos, hogy megfelelő versenyhelyzetet tud teremteni a csapaton belül, ráadásul ballábas, pontrúgó játékosról van szó. Büszkék vagyunk arra, hogy több lehetősége közül bennünket választott” – nyilatkozta a klubvezető.

Büszkék is lehetnek arra, hogy őket választotta, ugyanis apja, Dárdai Pál úgy nyilatkozott, hogy ő talán inkább Hollandiát ajánlotta volna fia számára, de ő is megerősítette, hogy nem szól bele Palkó pályafutásába.

Bőle Lukács a Honvédba szerződött

A Honvéd labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Bőle Lukácsot.

A 30 éves Bőle Lukács tavaly októberben a Nemzeti Sport Online-nak nyilatkozott arról, hogy bár közös megegyezéssel szerződést bontott a Ferencvárossal, amelynél Szerhij Rebrov vezetőedző nem számolt vele, mivel csak a nyári átigazolási határidő után tudtak megegyezni a szakításról, itthon ősszel már nem szerződhetett új klubhoz.

Azóta számos klub érdeklődéséről lehetett hallani vele kapcsolatban, viszont hétfőn Kispesten tűnt fel, részt vett a Honvéd év eleji tesztjein, majd meg is egyezett a vezetőkkel. A szélsőként és támadó középpályásként is bevethető labdarúgó másfél éves, hosszabbítási opciót is magába foglaló szerződést kötött a Honvéddal.

„Lukács személyében kreatív, gyors, több poszton is bevethető játékossal erősödtünk, aki sokat fog tudni segíteni nekünk a sűrű tavaszi program során” – mondta a honvedfc.hu-nak Kun Gábora kispesti csapat ügyvezetője.

„Boldog vagyok, hogy végre eldőlt a sorsom, nehéz időszakon vagyok túl, de rendkívül motiválnak érzem magam, bizakodó vagyok a kispesti időszakommal kapcsolatban. Szeretném stabil kezdőjátékosként segíteni a Honvédot, hogy sikeresek legyünk, itt az ideje, hogy a csapat ebben a szezonban is olyan pozícióban zárjon, amit megérdemel, és bízom benne, hogy ehhez hozzá tudok járulni a teljesítménnyel!” – fogalmazott Bőle Lukács.

“Személyében minőség érkezett Kispestre. Igaz, sok kihagyás van mögötte, de bízunk benne, hogy minél hamarabb a rendelkezésünkre tud majd állni. Rendkívül képzett, komoly tapasztalatokkal bír, amihez remek egyéni teljesítmények párosultak a zalaegerszegi időszakában. Bízom benne, hogy több szerkezetben is hasznunkra válik majd és kihasználhatjuk az erényeit, amire a kvalitásai képessé teszik” – mindezt már Pisont István, a Honvéd vezetőedzője nyilatkozta a klub honlapjának az új szerzeménnyel kapcsolatban.

Bőle legutóbb a ZTE-ben focizott kölcsönben, még a tavaszi szezonban, 11 NB I-es meccsen három gólt és négy gólpasszt jegyzett.

Simon Krisztián hosszabbított Újpesten

Meghosszabbította szerződését Újpesten Simon Krisztián, az NB I-es klub csapatkapitánya. Az újpestiek közleményéből nem derül ki, hogy az új szerződés mennyi időre szól.

A 29 éves Simon Krisztián 12 esztendősen került az Újpesthez, 2009-ben angliai kölcsönjátékot (a Wolverhampton U18-as csapatában próbálta ki magát) követően mutatkozott be az első csapatban, 2011-ben a Feyenoordnál volt kölcsönben, majd 2015-től 2017-ig az 1860 Münchennél légióskodott, utána a lila-fehérekhez tért vissza.

„Nagyon sokat köszönhetek ennek a klubnak, sohasem fogom elfelejteni, amikor hazatértem Németországból három és fél éve, akkor a sérüléseim ellenére az Újpest bízott bennem, és szerződést ajánlott. Ezért sem gondolkodtam sokat, hogy hosszabbítok, hiszen szeretek Újpesten lenni, jól érzem magam a negyedik kerületben” – idézi a klub honlapja a négyszeres magyar válogatott Simon Krisztiánt.

Az ősi riválishoz igazolt a ZTE fiatalja

Dragóner Filip az NB I-ben szereplő Zalaegerszegi TE-ből a másodosztályú Szombathelyi Haladásba igazolt – számolt be róla a két klub.

A 22 esztendős támadó – aki 18 éves koráig az FTC-ben nevelkedett – tavaly nyáron a Mezőkövesdtől szerződött a ZTE-hez, amelynek színeiben a mostani idényben hét NB I-es meccsen játszott (ebből ötször csereként), gólt nem szerzett.

A Haladás közleménye szerint a korosztályos magyar válogatott Dragóner Filip Mátyus János vezetőedző kérésére érkezett Szombathelyre. Érdekesség, Mátyus János annak idején a Ferencvárosban együtt játszott a fiatal focista édesapjával, Dragóner Attilával.

Dragóner Filip felbontotta a szerződését a ZTE-vel, s másfél évre írt alá a Halihoz.

Dragóner leigazolása mellett két, az Illés Akadémián nevelkedő fiatal, az egyaránt 18 esztendős Debreceni Zalán és Kállai Kevin aláírta élete első profi szerződését a Haladásnál. Mindkét korosztályos válogatott labdarúgó 2023. június 30-ig kötelezte el magát a klubhoz. Rajtuk kívül a támadó Tóth Milán szintén 2023 nyaráig meghosszabbította jövőre lejáró megállapodását.

Bulgáriából érkezett brazil légiós Kisvárdára

Igaznak bizonyult a korábbi sajtóhír, a labdarúgó NB I-ben szereplő Kisvárda a hivatalos honlapján bejelentette Matheus Leoni szerződtetését. A 29 éves brazil védő a bolgár élvonalbeli FK Arda Kardzsalitól érkezett.

„A nyárig volt szerződésem az Ardánál, azzal az opcióval, hogy a mostani átigazolási időszakban kecsegtetőbb ajánlat esetén távozhatok – idézi a kisvardafc.hu Matheus Leonit. – A bolgár klubom ugyan marasztalt, és újabb hároméves megállapodással kínált meg, de addigra már eldöntöttem, hogy Kisvárdán folytatom. Úgy látom, a magyar bajnokság erősebb, jobbak az infrastrukturális lehetőségek és a klubok helyzete gazdaságilag stabilabb. Szeretném hozzásegíteni új együttesemet céljai eléréséhez. Tudom, hogy több brazil csapattársam is lesz, illetve olyanok is, akik már szerepeltek a bolgár bajnokságban, az ő jelenlétük felgyorsíthatja a beilleszkedésemet, de tisztában vagyok vele, hogy a pályán nyújtott teljesítménnyel tehetek ezért a legtöbbet.”

A védelemben középen és a bal oldalon bevethető Leoni pályafutása elején brazil, német, osztrák és svájci alsóbb osztályú gárdákban focizott, 2017 óta szerepelt Bulgáriában. A mostani idényben csapata tizenhat bajnoki meccséből tizenötön játszott, rendre végig a pályán volt. Összesen egy gólt szerzett és egy gólpasszt adott a szezonban.

Szalait az FTC-vel hozták hírbe

A Nemzeti Sport e hét elején megjelent, a Sportudvar Podcast tegnapi első adásában is említett értesülése szerint Szalai Ádám a Ferencvárosban folytathatja pályafutását. Az információt a magyar válogatott csatár az NS-nek kategorikusan cáfolta, nem sokkal később pedig a hivatalos Facebook-oldalán is megerősítette, igaz, pár órával később törölte bejegyzését.

„Megtisztelő, hogy szóba hoznak egy ilyen nagy múltú klubbal, és nagyon örülök a Fradi sikereinek, de nem tárgyaltam soha a klubbal” – mondta Szalai az NS-nek, amely a Ferencvárost is megkereste, azonban a zöld-fehér klub – szokásához híven – nem kommentálta az átigazolási pletykát. A fővárosiak szerda estére nagy bejelentést ígértek a közösségi médiában, ez azonban elmaradt.

A magyar válogatottban eddig 67 mérkőzésen pályára lépő és 21 gólt szerző Szalai Ádám nyáron konfliktusba keveredett német élvonalbeli klubja, a Mainz vezetőségével, részben emiatt, részben térdműtétje következtében az őszi szezont szinte teljes egészében kihagyta.

Szalai a Honvédban, majd az Újpestben töltött korosztályos évek után 17 esztendősen, 2004-ben került a VfB Stuttgartba, és azóta légiósként focizott. Még nem volt húszéves, amikor a Real Madrid Castilla játékosa lett, onnan három év után, 2010-ben került Németországba, és az elmúlt tíz évet ott töltötte.

A Mainz színeiben – még kölcsönjátékosként – 2010 januárjában mutatkozott be a német élvonalban, a következő három idényt ott töltötte, majd a Schalke (2013–2014), a Hoffenheim (2014–2019), 2019-től újra a Mainz játékosa volt – közben 2016-ban rövid ideig kölcsönben a Hannoverben is játszott.

Mint ebből is kiderült, Szalainak még nincsen NB I-es mérkőzése. Hogy rövidesen lesz-e, az hamarosan kiderül.

FTC: Varga Roland hat év után távozik

Hat év után távozik a Ferencváros labdarúgócsapatától Varga Roland – számolt be róla a zöld-fehér klub a hivatalos honlapján.

Varga Roland 2015 januárjában érkezett a Ferencvároshoz – emlékeztet a fradi.hu –, azóta összesen 225 mérkőzésen lépett pályára a zöld-fehéreknél, és 75 gólt szerzett. Három-három bajnoki címet és Magyar Kupát nyert a csapattal, tagja volt az Európa Liga, majd a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő együttesnek.

A 30 éves szélső az előző, 2019–2020-as idényben még viszonylag gyakran lehetőséghez jutott Szerhij Rebrovnál – bár a legtöbbször már akkor is csak csereként –, ebben a szezonban azonban csak öt tétmeccsen szerepelt, és nem került be a zöld-fehérek BL-csoportkörös keretébe.

Az FTC terjedelmes cikkben búcsúzik Varga Rolandtól, ezt teljes egészében ide kattintva olvashatod el.

Arról nem ejt szót a közlemény, hogy Varga melyik csapatban folytatja a pályafutását, de a várakozások szerint az MTK-hoz igazol.

A Ferencváros a cikk mellett ezzel a videóval is búcsúzik Varga Rolandtól:

A Bristol szurkolói könyörögnek Nagy Ádám maradásáért

Sajtóhír szerint Nagy Ádám, az angol másodosztályú Bristol City magyar válogatott labdarúgója felkeltette az orosz CSZKA Moszkva érdeklődését, ám klubja szurkolói reménykednek, hogy a Bristol nem adja el a csapat egyik alapemberét.

Az izraeli Walla számolt be arról, hogy a CSZKA Moszkva Neta Lavival erősített volna, ám a játékos klubja, a Maccabi Haifa nemet mondott az oroszoknak, ezért a CSZKA a Viktoria Plzenben szereplő Lukás Kalvachra és Nagy Ádámra helyezte át a fókuszát.

Kövesdi Viktor, a Nagy Ádámot képviselő CMG menedzseriroda társtulajdonosa a csakfoci.hu-nak azt nyilatkozta, minden megkeresést mérlegelnek, ám a magyar labdarúgó a közeljövőben nem szeretne az orosz bajnokságba szerződni.

A 25 éves középpályás számára nem indult jól az idény, ám november óta kirobbanthatatlan a Bristolból. Nagy Ádám csapata legutóbbi tizenhárom bajnoki mérkőzésén egyaránt kezdő volt, kilencszer végigjátszotta a meccset.

Érthető, hogy a Bristol City-drukkerek aggodalommal reagáltak a CSZKA Moszkva érdeklődésére. A közösségi oldalakon számos szurkoló úgy véli, hiba lenne elengedni Nagy Ádámot, néhányan könyörögnek, hogy a Bristol ne kövessen el hibát – hívta fel rá a figyelmet a footballleagueworld.co.uk.

Edzőt és tulajdonost is váltott a Diósgyőr

Már nem Geri Gergely a Diósgyőr csapatának vezetőedzője. Az eme tisztségre tavaly december 8-án kinevezett trénert csütörtökön menesztették állásából, aminek legfőbb oka az, hogy e héttől fogva új tulajdonosa van a miskolci egyesületnek.

Tegnap új tulajdonosa lett a DVTK-nak, amely változásokkal jár a labdarúgó csapatnál – mondta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója a dvtk.eu-nak csütörtökön. – Geri Gergely személyében egy rendkívül felkészült szakembert és egy végtelenül szimpatikus embert ismerhettünk meg, csak a legjobbakat tudom neki kívánni a jövőben. Biztos vagyok benne, hogy sokat fogunk még róla hallani és az útjaink fogják még egymást keresztezni”.

Nem sokkal később az is kiderült, hogy Zoran Zekic személyében egy 46 éves horvát szakember váltja Gerit. Zekić – akit a csakfoci.hu a 2018-as világbajnoki ezüstérem által fémjelzett horvát focikultúra új edzői generációjának tagjaként mutatott be – már komoly nemzetközi eredményekkel is rendelkezik, hiszen az eszéki csapattal bejutott az Európa Liga főtáblájára, az oda vezető úton pedig többek között a PSV Eindhovent is búcsúztatták.

“Egy kiváló eredményekkel és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező edzőt igazoltunk a DVTK vezetőedzői posztjára – nyilatkozta Benczés. – Korábban több nehéz feladatot is sikerrel oldott meg, és hiszek benne, hogy közösen sikerrel vesszük az elmúlt évtized legnagyobb kihívását.

“Dolgozni jöttem Diósgyőrbe, ahol egy hatalmas kihívás vár rám, de hiszek magamban, a stábban, a játékosokban és mindenki másban a klubban – mondta Zoran Zekić. – Most nincs sok idő beszélni, mert rengeteg munka vár ránk, meg kell értetni a labdarúgókkal, hogy mit várok tőlük a pályán és a pályán kívül. Tisztában vagyok vele, hogy nehéz a helyzet, de pozitív személyiségként hiszek abban a munkában, amit a rohamosan közelgő bajnoki folytatás előtt elvégzünk”.

A Diósgyőr 15 mérkőzéssel a háta mögött sereghajtó a bajnokságban, s ezeken mindössze 10 pontot szerzett, s már most hét egység a hátránya az utolsó, még bennmaradást érő helyen álló Honvéddal szemben, vagyis igen nehéz tavasz vár a piros-fehérekre.

KÜLFÖLDI HÍREK
NSO: Maliban találhatták meg Szoboszlai utódját

Szoboszlai Dominik korábbi együttese, a Bukta Csabát és Major Sámuelt is foglalkoztató Red Bull Salzburg három új légiós érkezését jelentette be hétfőn. A labdarúgókban közös, hogy 18 esztendősek, Maliból, a Guidars FC-től jöttek, és hogy eleinte a fiókcsapat FC Lieferingben kaphatnak lehetőséget.

A három érkező közül ketten is középpályások, Mamady Diambou inkább a középpálya közepén, Nene Dorgeles pedig a támadóharmadban érzi jól magát. Utóbbi támadóként is bevethető szükség esetén. A harmadik szerzemény Daouda Guindo középső hátvéd.

A jelek szerint a Salzburg továbbra sem adja fel játékospolitikáját, és továbbra is „csiszolatlan gyémántokat” próbál beépíteni keretébe, majd felépíteni az európai topligák szintjére.

A Salzburg sajtóhírek szerint 20 millió euróért, valamint a későbbi eladási ár meghatározott százalékáért cserébe adta tovább Szoboszlai Dominik játékjogát tavaly december közepén a német testvércsapatnak, az RB Leipzignek. A magyar játékos 86 tétmeccsen 26 góllal és 35 gólpasszal segítette az osztrákokat.

A Nemzeti Sport Online a most érkezett mali légiósokkal kapcsolatban úgy fogalmaz, hogy megtalálhatták Szoboszlai utódját. Meglátjuk…

Kölcsönadott egy védőt az Arsenal

Az Arsenal a hivatalos oldalán számolt be róla, hogy William Saliba az idény hátralévő részét a francia élvonalbeli Nice-nél tölti kölcsönben.

A 19 éves francia utánpótlás-válogatott védő még nem játszott tétmérkőzésen az észak-londoniaknál, így ideiglenesen, a több játéklehetőség reményében távozik.

Salibát 2019 nyarán a Saint-Étienne-től érkezett az Arsenalhoz, ám a 2019–2020-as idényt kölcsönben a nevelőegyesületénél töltötte.

Dán hátvéd érkezett Bergamóba

Az Atalanta labdarúgócsapata a téli átigazolási időszak első, hétfői napján megszerezte Joakim Maehle dán válogatott védőt. A bergamói együttes azt nem közölte, hogy mekkora összegért és mennyi időre szerződtette a Genktől négy év után távozó focistát, de sajtóértesülések szerint 10 millió euró volt az ára a hatszoros válogatott hátvédnek, aki öt évre kötelezte el magát.

„Nagyon dinamikus játékos és támadó felfogású védő vagyok” – jellemezte magát a 23 esztendős Maehle.

A Bajnokok Ligája előző kiírásában újoncként negyeddöntőig menetelő klub februárban a Real Madriddal találkozik a legjobb 16 között, az olasz bajnokságban pedig a hetedik helyen áll.

A Barcelonából középpályást, a Real Madridból csatárt kölcsönzött a Getafe

A Getafe az idény végéig kölcsönvette Carles Alenát az FC Barcelonától – adta hírül a két spanyol élvonalbeli klub a hivatalos honlapján.

A 23. életévét kedden betöltő középpályás a rendszeres játéklehetőség reményében igazolt a La Ligában jelenleg 16. helyezett madridi klubhoz, amely átvállalta a teljes fizetését, de nem kapott opciós jogot a végleges megvásárlására.

Alená 2016 novemberében mutatkozott be a Barcelona első csapatában, azóta összesen 44 tétmérkőzésen lépett pályára a felnőttek között – a mostani idényben csak három BL-meccsen és két bajnokin jutott szóhoz –, és 2020-ban fél évig a Betisnél szerepelt kölcsönben.

Ugyancsak a madridi kékekhez kötődő hír, hogy a Barcelona után a mai napon a Real Madridtól is játékost kölcsönzött a klub, mégpedig a 19 éves japán támadó, Kubo Takefusza személyében.

A csatár a jelenlegi idény első felében a Villarrealnál szerepelt kölcsönben, de a felek az év elején közös megegyezéssel felbontották a szerződését. Kubo a „sárga tengeralattjárónál” 19 tétmérkőzésen lépett pályára (ezeken egy gólt szerzett) az ősszel, de a bajnokságban csak kétszer került be a kezdőcsapatba.

Az előző idényben Mallorcán focizó Kubo a tavaszi szezont a La Ligában jelenleg 16. helyen álló Getafénál tölti, amelynek mindenképpen szüksége volt egy csatárra.

Guardiola ingyen szerződtetné Sergio Ramost

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City készen áll tárgyalni Sergio Ramosszal, akinek egyelőre nincs új szerződése a Real Madridnál – olvasható az ESPN-en.

Az amerikai sportmédium információi szerint a Manchester City figyeli Sergio Ramos helyzetét a Real Madridnál, hiszen a spanyol védőnek továbbra sincs új szerződése, így az idény végén szabadon igazolhatóvá válhat.

Bár minden bizonnyal nem lenne egyszerű Ramost elcsábítani a spanyol fővárosból, Pep Guardiola nagyon szereti a játékát, s bármit megtenne, hogy az Etihad-stadionba hozza.

A Manchester Citynek Vincent Kompany és David Silva távozásával szüksége is lenne egy veterán vezetőre, Guardiola pedig pontosan ezt látja a 34 esztendős védőben.

Habár az ESPN szerint a Real Madrid valószínűleg nem engedi el egyik legnagyobb sztárját – aki egyébként kétéves szerződésre vágyik –, a Manchester City az anyagiakban is készen áll felvenni a versenyt a királyi gárdával.

A Championshipből igazolhat a Bayern München

Az angol másodosztályból a BL-győzteshez? A The Athletic értesülései szerint előrehaladott tárgyalásokat folytat a Bayern München a Reading U21-es angol válogatott bekkjével, Omar Richardsszal, aki nyáron ingyen csatlakozhat a bajorokhoz.

A 22 éves bal oldali védő szerződése az idény végén lejár az angol másodosztályban szereplő Readingnél, és a két fél még nem állapodott meg az esetleges hosszabbításról. Mindezt kihasználva a Bayern München akár ingyen is megszerezheti a posztján Nagy-Britannia egyik legnagyobb ígéreteként emlegetett bekket.

Richards a The Athletic jellemzése szerint hasonló karakterű labdarúgó, mint a Bayernben többnyire első számú balhátvédként szereplő kanadai Alphonso Davies: villámléptű, a támadásokat is hatékonyan segíti, sőt, akár szélső középpályásként is kényelmesen érzi magát a pályán. 

A játékos a Fulhamnél nevelkedett, 2013-ban szerződött a Readinghez, ahol már 2016-ban felkerült az első kerethez, majd a 2017–2018-as idény első bajnoki meccsén be is mutatkozott a felnőttek között. Azóta 83 tétmérkőzésen szerepelt a Reading színeiben, a jelenlegi évadban két találkozó kivételével minden összecsapáson lehetőséget kapott. 

Münchenben részben David Alaba várható távozása miatt szeretnék megerősíteni a védelem bal oldalát. Ugyan az osztrák bekk az utóbbi időben baloldali középső védőt játszik, távozása esetén erre a posztra kerülhet át a francia világbajnok Lucas Hernández, így Davies maradna konkurencia nélkül a szélen.

A münchenieknél 2008 óta focizó Alaba szerződése a nyáron lejár, s ügynöke rendkívül magas fizetéssel kapcsolatos feltételei miatt hiába tárgyaltak velük többször is az elmúlt bő fél évben, nem sikerült megegyezniük a közös folytatás feltételeiről. A labdarúgót a Juventusszal, a Liverpoollal, a Chelsea-vel és a Real Madriddal is kapcsolatba hozták az elmúlt hetekben, hónapokban. 

Mivel Richards szerződése az idény végén kifut és elmúlt 21 éves, így csupán vele és képviselőivel kell megegyezni, a Reading nem tudja megakadályozni az átigazolást. A védő piaci értékét jelenleg 2 millió euróra becsüli a Transfermark.

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

Sportudvar – Most már nem csak írásban, szóban is! Kövesd Soundcloud-csatornánkat is!

A kiemelt kép forrása: ripost.hu

Leave a Reply