Sportudvar 2020 – Néhány szösszenet novemberből

Vészesen közeleg az év vége, ezért a legtöbb sajtótermékhez hasonlóan a Sportudvar is igyekszik összefoglalni 2020 legfontosabb, legérdekesebb történéseit. Ezúttal a legnagyobb érdeklődésre számot tartó írásokon keresztül tekintek vissza arra, hogy mikor mi volt a legfőbb beszédtéma a sportban. Ma azt nézzük meg, mi minden történt novemberben!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Ahogy az várható volt, sima vereséget szenvedett a Ferencváros a Juventus ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 3. játéknapján. Az olasz együttes 4:1-re győzött, amiben a duplázó Alváro Moratának volt a legnagyobb szerepe. Az FTC ezúttal sem játszott bátortalanul, viszont kissé megilletődött volt, ami rengeteg hibának volt forrása. Annak legalább örülhetnek a csapatnál, hogy sikerült ismét gólt szerezni.

Lewis Hamilton nagy csatát követően megnyerte a Forma-1-es Török Nagydíjat, ezzel megszerezte pályafutása hetedik világbajnoki címét, amivel beérte Michael Schumachert az örökrangsorban. Az élről rajtoló Lance Stroll a futam feléig vezetett, utána azonban az autóján rosszul működő átmeneti esőgumik miatt majdhogynem a pontszerzők közül is kicsúszott. Sergio Pérez lett a második, amivel lehet, hogy közel került a Red Bull-os üléshez, míg Sebastian Vettel az utolsó métereken csente el a harmadik helyet Charles Leclerc elől. Valtteri Bottas csúnyán elvérzett, mint ahogy Max Verstappen futama sem volt leányálom.

Az manapság bevett szokás, hogy a nagy labdarúgótornák győztesei nem az eredeti trófeát, hanem annak egy mását tarthatják meg mindörökre. Az 1966-os labdarúgó-világbajnokságon még nem így működtek a dolgok, de a tornát megnyert házigazda angol válogatott végül mégis csak egy másolatot tarthatott meg, ám erről a tényről a csapat tagjait sosem tájékoztatták. November közepén derült ki, hogy annak idején a brit rendőrség, a Scotland Yard és az angol szövetség (FA) titokban intézte az eredeti kupának egy másolatra való kicserélését. Az akkori nemzeti együttes még élő hírmondói természetesen fölháborodásuknak adtak hangot a történtek miatt.

Ugyancsak november közepén zajlott le a Grand Slam of Darts, a sportág egyik legkülönlegesebb tornája, amely idén számos meglepetést, drámát és izgalmat hozott. Magának a végső győztesnek a kiléte is meglepetés, hiszen José de Sousa tudta megnyerni a viadalt, aki ezzel első televíziós tornagyőzelmét aratta. A portugál játékos végigverte a mezőnyt, ezáltal hazája új sportcsillaga lett.

Forma-1-es versenyt akartak nézni sokan november 29-én délután. A Forma-1-es verseny jó másfél órás csúszással meg is valósult, csakhogy az ok, ami miatt a nagy késedelem keletkezett, elhomályosította a futamon történteket még úgy is, hogy végül csodálatos véget ért a történet. A Bahreini Nagydíj első körében Romain Grosjean Danyiil Kvjattal ütközött, s akkora sebességgel csapódott bele a szalagkorlátba, hogy autója szó szerint kettészakadt, s ugyanez történt a benzintartállyal is, amely hatalmas lánggal égett. Grosjean nagyjából 8 másodpercig ebben a nagy lángban volt, de tűzálló ruhája megmentette az életét, s végül egy darabban, kisebb égési sérülésekkel és fájó jobb lábbal, de élve került kórházba. A sokkoló események és a pályafölújítás után zajlott le a futam, amely újabb Hamilton-győzelmet hozott.

Ez volt a legérdekesebb novemberi történések összefoglalója. Holnap, az év utolsó napján természetesen fölidézzük a legérdekesebb decemberi eseményeket is. Kövessetek minket!

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

A kiemelt kép forrása: Sportudvar-archívum

Leave a Reply