Sportudvar 2020 – Néhány szösszenet októberből

Vészesen közeleg az év vége, ezért a legtöbb sajtótermékhez hasonlóan a Sportudvar is igyekszik összefoglalni 2020 legfontosabb, legérdekesebb történéseit. Ezúttal a legnagyobb érdeklődésre számot tartó írásokon keresztül tekintek vissza arra, hogy mikor mi volt a legfőbb beszédtéma a sportban. Ma azt nézzük meg, mi minden történt októberben!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A hónap elején dokumentumfilm-sorozat jelent meg az Amazonon Fernando Alonsóról, aki jövőre visszatér a Forma-1-be. A kétszeres világbajnok spanyol versenyző a sorozatban elsősorban az F1-n kívüli karrierjéről beszél, vagyis az endurance-ról, az IndyCarról és a terepralizásról, de természetesen az autósport elitkategóriájáról is kifejtette a véleményét. Ez a vélemény pedig kissé csípősre sikeredett.

Október elejének talán legérdekesebb és legváratlanabb bejelentését tette meg a Honda. A japán gyártó ugyanis közölte, hogy a 2021-es szezon végén kiszáll a Forma-1-ből. A döntés két csapatot: a Red Bullt és az Alpha Taurit érinti. Egyelőre nem tudni, ki lesz a két vörös bikás csapat motorszállítója 2022-től, a jelentős szabályváltozások évétől kezdve, márpedig éppen emiatt igen rosszkor érkezett ez a bejelentés számukra.

Október első felében rendezték a dartsozók egyik legnagyobb őszi versenyét, a World Grand Prix-t, amelynek döntőjében Gerwyn Price 5:2-re verte a holland meglepetésembert, Dirk van Duijvenbodét. A sokak által utált walesi játékos az egész tornán lehengerlően játszott, az esélyesek közül egyértelműen ő nyújtotta a legjobb teljesítményt, így sima sikere nem meglepő, ugyanakkor civilben irodai dolgozó riválisa is kőkeményen átgázolt a mezőnyön, azonban a fináléra elfogyott az ereje.

Miután elbukta a Roland Garros döntőjét Nadal ellen, Novak Djokovics úgy döntött, hogy Bosznia-Hercegovinában, a “piramisok völgyében” piheni ki a párizsi Grand Slam-torna fáradalmait. Ebben a völgyben olyan piramisok találhatók, amelyekben állítólag energiát adó alagutak vannak, amelyek segítik a test feltöltődését és a szervezet meggyógyulását bármilyen betegség után. Ezt a csodálatos tulajdonságot többen is vitatják, azonban Djokovics első, júliusi látogatása óta igen felkapott hely lett a piramisrendszer.

A Milan tíz év után tudta ismét legyőzni városi riválisát az Inter pályaválasztásával rendezett milánói rangadón – a nagy győzelem pedig mindenképpen Zlatan Ibrahimovic nevéhez köthető, aki duplájával elintézte a piros-feketék legnagyobb riválisát. A lassan a 4. x-hez elérkező svéd csatár továbbra is bombaformában képes játszani, ami nem csak neki, hanem csapatának is nagyon jó hír, amely jelen pillanatban is vezeti az olasz bajnokságot.

Október közepén vette kezdetét a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre, amelyben a Ferencváros is érdekelt volt. Ahogyan az várható volt, az FTC nem tudott ellenállni a Barcelonának, s a katalán csapat végül simán, 5:1-re verte a magyar együttest az 1. fordulóban. A zöld-fehéreknek voltak jó megvillanásaik és alapvetően nem játszottak megilletődötten, de ettől a mérkőzéstől igazából csak annyit lehetett remélni, hogy minél kisebb lesz a különbség. Ez úgy-ahogy sikerült.

Aztán sokan reménykedtek abban, hogy a Ferencvárosnak esélye nyílhat a pontszerzésre a kétségtelenül leggyengébb ellenfél, a Dinamo Kijev elleni hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Sokáig úgy tűnt, hogy ez meghiúsul, azonban az utolsó percekben sikerült kiegyenlíteni, így a csapat megszerezte első (és mint utóbb kiderült) utolsó pontját az idei kiírásban.

Ez volt a legérdekesebb októberi események összefoglalója. Holnap arról lesz szó, mi minden történt novemberben. Kövessetek minket!

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

A kiemelt kép forrása: Sportudvar-archívum