Sportudvar 2020 – Néhány szösszenet augusztusból

Vészesen közeleg az év vége, ezért a legtöbb sajtótermékhez hasonlóan a Sportudvar is igyekszik összefoglalni 2020 legfontosabb, legérdekesebb történéseit. Ezúttal a legnagyobb érdeklődésre számot tartó írásokon keresztül tekintek vissza arra, hogy mikor mi volt a legfőbb beszédtéma a sportban. Ma azt vesszük górcső alá, mik voltak a legérdekesebb történések augusztusban!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Ronnie O’Sullivan győzelmét hozta az idei sznúker-világbajnokság. A sportág élő legendája meggyőző fölénnyel, 18:8-ra verte a döntőben Kyren Wilsont, ezzel hatodik világbajnoki címét szerezte meg. Az angol sznúkerista az elmúlt években nem tudott igazán maradandót nyújtani a vébéken, de augusztus közepén, a maratoni hosszúságúra nyúlt szezon végén ellenállhatatlannak bizonyult, és a sportág kiválóságainak egész során átverekedve magát megérdemelten tért vissza a csúcsra. Már csak egy cím kell neki ahhoz, hogy utolérje a modern idők rekordvilágbajnokát. Ha a jövőben is képes lesz hasonló teljesítményre, akkor ez könnyen összejöhet.

Jelentős évfordulót ünnepelhetett a magyar labdarúgás augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén. 1945. augusztus 20-án, tehát napra pontosan 75 évvel korábban debütált a nemzeti csapatban az akkor még csak 18 éves Puskás Ferenc. A Száguldó Őrnagy az osztrákok elleni Üllői úti mérkőzésen igen gyorsan meg is szerezte első válogatott gólját, amelyet a következő 11 évben további sok-sok szép és fontos találat követett. Öcsi bácsi debütáló mérkőzésére emlékeztünk a Visszapillantó rovat ünnepi cikkében, amely az idei év egyik legolvasottabb és legtöbb ember által megosztott Sportudvar-cikkének bizonyult, amit ezúton is köszönünk szépen mindenkinek!

A Bayern München győzelmével ért véget a 2020-as Bajnokok Ligája-döntő. A német együttes egy francia, Kingsley Coman góljával verte a francia bajnok Paris Saint-Germaint, amely a sajátos körülmények között tudott átlépni saját árnyékán és döntőt játszani hosszú évek sikertelensége után. A fináléban inkább a PSG volt veszélyes, azonban a Bayern jobban használta ki lehetőségeit, így összességében véve megérdemelten győzött. A finálé pozitív és negatív tanúságait szedtem össze az alábbiakban:

Augusztus végén ismét igen komoly feszültségek ütötték fel a fejüket az Egyesült Államokban. Azután, hogy a nyár elején egy afroamerikai férfi fehér rendőrök által történt meggyilkolása nemzetközi fölháborodást és erőszakhullámot idézett elő, egy újabb, hasonló incidens borzolta a kedélyeket az évszak végéhez közeledve. Csakúgy, mint az előző, a következő eset is komoly hullámokat vert az amerikai sportéletben. Augusztus végén szinte minden sportesemény elmaradt a tengerentúlon, így többek között az NBA rájátszásának mérkőzései, valamint labdarúgó- és baseball-összecsapások is. Végül szerencsére hamar véget ért a bojkott, de annak idején fönnállt annak veszélye, hogy hosszabb szünet következhet be:

Ezek voltak a legérdekesebb és legfontosabb augusztusi események. Holnap szeptembert vesszük górcső alá. Kövessetek minket továbbra is!

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

A kiemelt kép forrása: Sportudvar-archívum

Leave a Reply