Sportudvar 2020 – Néhány szösszenet júniusból

Vészesen közeleg az év vége, ezért a legtöbb sajtótermékhez hasonlóan a Sportudvar is igyekszik összefoglalni 2020 legfontosabb, legérdekesebb történéseit. Ezúttal a legnagyobb érdeklődésre számot tartó írásokon keresztül tekintek vissza arra, hogy mikor mi volt a legfőbb beszédtéma a sportban. Ma azt vesszük górcső alá, mik voltak a legfontosabb események júniusban!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A labdarúgó NB I legnagyobb kérdése az volt a szezon végén, hogy lesz-e a kiesők között nagymúltú csapat. A Debrecen és az Újpest is fenyegetve volt az NB II réme által, s végül előbbi, az évszázad eddigi legsikeresebb magyar csapata ki is zuhant az élvonalból. Pedig június elején menesztették a sikertelen Vitelki Zoltánt, s visszahozták a korábbi sikertrénert, Kondás Elemért:

Végül azonban ő sem tudott csodát tenni. Az utolsó fordulóban, a Paks elleni hazai ki-ki mérkőzésen többször is karnyújtásnyira volt a Loki a bennmaradást jelentő gól megszerzésétől, de ez nem jött össze. Ami pedig a meccs után történt, arról jobb nem is beszélni… Mindenesetre régen nem látott akkora drámát a magyar labdarúgás, mint amilyet a DVSC kiesése okozott, még annak ellenére is, hogy azért néhány éve már a levegőben lógott ez az eshetőség:

Június közepén a vezető hírek közé tartozott a sportvilág felpezsdülésének dacára is, hogy Marcus Rashford, a Manchester United támadója elérte, hogy a brit kormány a nyáron is folytassa a hátrányos helyzetű gyermekek ingyenes élelemhez jutását segítő programját, amelyet tavasszal az egészségügyi és gazdasági krízis miatt vezetett be. Rashford maga is sokat segített a rászorulókon, s természetesen örült annak, hogy szavai meghallgatásra találtak:

“A közhelyek és a fondorlatok ideje lejárt” – jelentette ki Lewis Hamilton ugyancsak június közepén, aki a maratoni uborkaszezont kihasználva a Black Lives Matter mozgalom élére állt a sportolók között. Az akkor még csak hatszoros Forma-1-es világbajnok hetek óta kifejezite támogatását az egyre inkább az erőszakos cselekményekről, fosztogatásokról és fehérek elleni erőszakos tettekről elhíresült mozgalom mellett, s ezzel a támogatással odáig ment, hogy a bizottságot hozott létre azért, hogy minél több színesbőrű vállalhasson munkát az autósportban.

Ez volt a júniusi események összefoglalója a Sportudvaron. Holnap, karácsony második napján megnézzük, mi mindenről beszélt oldalunk közössége júliusban. Kövessetek minket!

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

A kiemelt kép forrása: Sportudvar-archívum

Leave a Reply