Sportudvar 2020 – Néhány szösszenet májusból

Vészesen közeleg az év vége, ezért a legtöbb sajtótermékhez hasonlóan a Sportudvar is igyekszik összefoglalni 2020 legfontosabb, legérdekesebb történéseit. Ezúttal a legnagyobb érdeklődésre számot tartó írásokon keresztül tekintek vissza arra, hogy mikor mi volt a legfőbb beszédtéma a sportban. Ma arról lesz szó, mi minden történt májusban!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Bizonyára sokan emlékeznek a 2006-os labdarúgó-világbajnoki döntőben történt példátlan eseményre, arra, hogy a búcsúmérkőzését játszó Zinédine Zidane a hosszabbításban mellkasba fejelte Marco Materazzit. Egyből elindultak a találgatások, hogy mi vezethette a francia válogatott csapatkapitányát a különösen erőszakos cselekedetre. Materazzi, az olaszok hátvédje május elején kitálalt: elmondta, mit szólt oda Zizou-nak, amitől ennyire fölment benne a pumpa.

Tavasz óta az eddigi három helyett akár öt cserét is végre lehet hajtani a focimeccseken. Május eleji írásomban annak jártam utána, mennyire van értelme a napjainkban is élő szabálynak.

Komoly akció indult a teniszben annak érdekében, hogy a sportág leállása miatt nehéz helyzetbe kerülő, a világranglistákon lejjebb álló játékosokon segíteni tudjanak. Számos világsztár csatlakozott a kezdeményezéshez, s a nemzetközi szövetségek is rengeteg pénzzel igyekeznek támogatni azokat, akiknek a napi megélhetése került veszélybe tavasszal a tornák leállása, ezáltal a pénznyeremények elapadása miatt. Dominic Thiem ugyanakkor jelezte, nem kíván segíteni a bajba jutottakon, mert szerinte a sok pénzből gazdálkodó sztároknak is be kell osztaniuk kemény munkával megszerzett vagyonukat. Kijelentését több kollégája kritizálta, köztük egy csinos algériai játékos is.

Ez volt a legolvasottabb májusi cikkek összefoglalója. A 2020-as esztendő eseményeinek fölelevenítése karácsonykor sem áll le: holnap, az ünnep első napján a júniusi történéseket vesszük górcső alá. Kövessetek minket két bejgli között is!

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

A kiemelt kép forrása: Sportudvar-archívum

Leave a Reply