Sportudvar 2020 – Néhány szösszenet áprilisból

Vészesen közeleg az év vége, ezért a legtöbb sajtótermékhez hasonlóan a Sportudvar is igyekszik összefoglalni 2020 legfontosabb, legérdekesebb történéseit. Ezúttal a legnagyobb érdeklődésre számot tartó írásokon keresztül tekintek vissza arra, hogy mikor mi volt a legfőbb beszédtéma a sportban. Ma arról lesz szó, mi minden történt áprilisban!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Minden év áprilisának első napján jelentős évfordulót ünnepel a magyar labdarúgás. 1927-ben ezen a napon született ugyanis Puskás Ferenc, minden idők legnagyobb hazai játékosa. A ballábas csatárt világszerte mindenütt nagy tisztelet övezi mind a mai napig, sokan őt tartják minden idők legjobbjának annak dacára is, hogy – elsősorban politikai okok miatt – nem adatott meg neki a világbajnoki cím. Ugyan közel másfél évtizede nincs már köztünk, de a Száguldó Őrnagy szelleme napjainkban is jelen van. A Sportudvar a 93. évfordulón az alábbi írással tisztelgett Öcsi bácsi emléke előtt:

Április elején volt a 124. évfordulója az 1896-os athéni olimpiának, az első modern ötkarikás játékoknak. Az esemény merőben más volt napjaink olimpiáihoz képest, ennek ellenére azonban számos remek teljesítménynek lehettek szemtanúi azok, akiknek volt szerencséjük látni a versenyeket. A Visszapillantó fölelevenítette a 124 esztendővel ezelőtti eseményeket:

Fontos évfordulót ünnepelt április 20-án az európai autósport világa. 1887-ben ezen a napon került sor a kontinens első autóversenyére. A Franciaországban rendezett viadal persze teljesen másképp nézett ki a mai versenyekhez képest, de komoly lépés volt azon az úton, ami oda vezetett, hogy mára az autóversenyzés egy nélkülözhetetlen ágává vált a társadalomnak és a tömegszórakoztatásnak.

Újabb, igen érdekes fejlemény látott napvilágot áprilisban a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) háza táján zajló nyomozásról. Mint köztudott, korrupciós ügyek sokasága miatt folyik vizsgálat mindmáig a labdarúgás számos egykori vagy jelenlegi vezetője ellen. Ezek az eljárások azonban nem folynak zavartalanul, ugyanis több esetben is fölmerült annak gyanúja, hogy a svájci ügyészség és a svájci székhelyű FIFA félig svájci elnöke között titokban igen jó a viszony, ezáltal veszélyeztetve van a nyomozás sikere. Svájci és német lapok április 19-én újabb bizonyítékot mutattak be erre vonatkozóan: kiderült, hogy a 2006-os világbajnokság Németországnak történt odaítélése kapcsán fölmerült korrupciós gyanút kivizsgáló ügyész részt vett egy titkos találkozón, amelyet Gianni Infantino, a FIFA elnöke szervezett.

Ezek voltak a legolvasottabb cikkek áprilisban a Sportudvaron. Éves összefoglalónk karácsonykor is folytatódik: holnap a májusi eseményeket vesszük górcső alá. Kövessetek minket!

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

A kiemelt kép forrása: Sportudvar-archívum

Leave a Reply