A Juventus jött, látott, győzött

Ahogy az várható volt, sima vereséget szenvedett a Ferencváros a Juventus ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 3. játéknapján. Az olasz együttes 4:1-re győzött, amiben a duplázó Alváro Moratának volt a legnagyobb szerepe. Az FTC ezúttal sem játszott bátortalanul, viszont kissé megilletődött volt, ami rengeteg hibának volt forrása. Annak legalább örülhetnek a csapatnál, hogy sikerült ismét gólt szerezni.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Újabb mérkőzés várt a Ferencvárosra a Bajnokok Ligája csoportkörében azután, hogy a múlt héten bravúros döntetlent ért el a Dinamo Kijev ellen. Ezúttal is hazai pályán szerepelt a zöld-fehér együttes, az ellenfél azonban most egy fokkal nehezebbnek ígérkezett, ugyanis a Juventus látogatott Magyarországra. Természetesen nem lehetett reménykedni még csak a pontszerzésben sem, pláne úgy, hogy az olaszoknál ott volt a kezdőben a néhány hetes kihagyás után visszatérő Cristiano Ronaldo, illetve Alváro Morata is. A Zebrák lényegében legerősebb csapatukkal állhattak ki az FTC ellen, amelyre ugyancsak igaz volt ez az állítás – ez persze nem jelentette azt, hogy a zöldeknek bármi esélyük is lehetne.

A várakozásoknak megfelelően a Juventus igyekezett uralni a játékot, s rögtön az első percektől kezdve a Ferencváros tudtára adni, hogy melyik csapat fogja megnyerni ezt a mérkőzést. Alig volt a labda a zöld-fehéreknél, a narancsmezes torinóiak pedig a 7. percben be is találtak a kapuba – Morata használta ki a ferencvárosi védelem kihagyását, és senkitől sem zavartatva passzolhatta közelről a labdát a kapuba. A videóbíró ugyan visszanézte a gólt megelőző szituációt, de nem talált szabálytalanságot, így 0:1-re változott az eredmény. Ez volt az eddigi legrosszabb meccskezdése a Ferencvárosnak, hiszen Barcelonában csak az 1. félidő közepén került hátrányba az együttes, mint ahogy a Dinamo Kijev ellen is.

A félidő további részében is a Juventus uralta a játékot, de időnként a Ferencvárosnak is akadtak próbálkozásai, ezek többsége azonban vagy idő előtt elhalt a Juventus védelmében, vagy pedig a befejezésekkel akadtak gondok. Viszonylag csöndesen pergett le a játékrész, így 0:1-gyel fordulhattak a csapatok a második félidőre.

A szünet után nem változott érdemben a játék képe: a Juventus birtokolta többet a labdát, a Ferencváros játékosai pedig csak futottak a játékszer után – egyre jobban érett a második vendéggól. Ez pedig a 60. percben be is következett, amikor Cristiano Ronaldo keresztezését követően ismét Morata talált Dibusz Dénes kapujába. A folytatásban a Ferencváros igyekezett többet támadni, azonban továbbra is nagy volt a pontatlanság, ráadásul a Juventus sem állt le, szeretett volna újabb gólt, gólokat szerezni. Erre pedig nem is kellett sokat várniuk az olaszoknak, ugyanis a 73. percben Dibusz hibáját kihasználva a csereként beállt Paulo Dybala megszerezte a harmadik gólt. Az FTC kapusának az első kettő mérkőzésen nem sok mindent lehetett fölróni, a mostani volt az első nagyobb hibája, amely egyből gólt eredményezett.

Ezzel végleg eldőlt a mérkőzés, ami meg is látszott a folytatásban, hiszen a Juventus már nem erőltette annyira a támadásokat, a Ferencváros ezáltal több lélegzetvételhez jutott, ami elsősorban a labdabirtoklási arány kiegyenlítődésén volt észrevehető. Ez persze nem azt jelentette, hogy teljesen leállt volna a Juventus, hiszen a ferencvárosiak annyira elfáradtak a meccs végére, hogy az olasz csapat játékosai egyes esetekben játszi könnyedséggel verekedték át magukat a zöld-fehér védelmen, vagy távoli lövésekkel próbálkoztak, igaz, utóbbiak jellemzően könnyelmű, ezáltal igen pontatlan próbálkozások voltak. A 81. percben azonban megszületett a negyedik vendéggól is, amelyben ismét nyakig benne volt a ferencvárosi védelem: Dibusz ugyan javította az előző találatnál vétett hibáját azzal, hogy kivédte Dybala lövését, azonban a kipattanó labdát Lasa Dvali a saját kapujába sodorta, ezzel már 0:4 állt az eredményjelzőn.

Az újabb gól után a Juventus már a lefújást várta, a Ferencváros viszont igyekezett kozmetikázni az eredményen, ami végül a 90. percben Franck Boli révén sikerült is, ezáltal kialakult a 4:1-es végeredmény. Mint emlékezetes, Boli volt az, aki ugyancsak a hosszabbításban megszerezte a Ferencváros egyenlítő gólját a Dinamo Kijev ellen. Mostani találata csak becsületgólnak volt elég. Várható volt, hogy sima vereség lesz a vége, ám az kicsit csalódást keltő tény, hogy amíg az első kettő mérkőzésen még viszonylag jól állta a sarat a Ferencváros védelme, addig tegnap este az ellenfél négy góljából háromnak a megszületésében is tevékeny részt vállaltak a védők, illetve Dibusz kapus. Nyilván ha nincsenek ezek a hibák, akkor is simán győzött volna a Juventus, de így azért még savanyúbb lehet a szőlő.

A Ferencváros legközelebb november 24-én a Juventus otthonában lép pályára. A hétvégi bajnoki fordulót követően válogatott szünet következik, így akkor lesz mód a sorok rendezésére, s akkor talán Torinóban jobban fog működni a védelem. Ettől függetlenül annak a meccsnek még inkább a Juventus lesz az esélyese.

#NeViseljMaszkot

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

A kiemelt kép forrása: MTI

Leave a Reply