Megvan az egy pont!

Sokan reménykedtek abban, hogy a Ferencvárosnak esélye nyílhat a pontszerzésre a kétségtelenül leggyengébb ellenfél, a Dinamo Kijev elleni hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Sokáig úgy tűnt, hogy ez meghiúsul, azonban az utolsó percekben sikerült kiegyenlíteni, így a csapat már biztosan nem pont nélkül zárja a csoportkört.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Nagy várakozások előzték meg a Ferencváros első hazai BL-mérkőzését, amelyen a leggyengébb csoportellenfél, a Dinamo Kijev látogatott az Üllői útra. Ez a nézőszámon is meglátszott, hiszen gyakorlatilag egy gombostűt sem lehetett leejteni a stadionban. A B-közép a Szózatból vett “Megfogyva bár, de törve nem” idézetet írta föl egy hatalmas molinóra – egyrészt ezzel utalt a múlt heti, barcelonai 1:5-re, másrészt ezzel igyekezett bíztatni a csapatot. A keménymag egyébként kitett magáért, lényegében az egész mérkőzésen végig buzdította az ezúttal zöld-feketében játszó zöld-fehéreket.

Ennek ellenére az első percek a Dinamo Kijev próbálkozásairól szóltak. Az ukrán csapat nem egy ízben közeljárt a gólhoz, azonban nem tudta átverekedni magát a ferencvárosi védelmen. Talán az jellemezte legjobban, mekkora védekező munkát kellett bemutatniuk az FTC játékosainak az első játékrészben, hogy a 28. percre már hárman is besárgultak. A harmadik sárga lapot viszont egy tizenegyes követte, amelyet Cigankov értékesített, ezzel megszerezte a vezetést a Dinamo Kijev.

A bekapott gól kissé megfogta az előzőleg egyre energikusabban és veszélyesebben focizó Ferencvárost, s még a félidő vége előtt megszületett az ukránok második gólja is. Carlos De Pena vette be az egyébként ezúttal is remekül teljesítő Dibusz Dénes kapuját a 41. percben, így 0:2-vel fordulhattak a csapatok a második félidőre. A Dinamo Kijevnek innentől fogva gyakorlatilag elegendő lett volna az eredmény tartása, míg a Ferencvárosnak mindent egy lapra kellett föltennie a remélt pontszerzés érdekében.

A második félidőben egy egészen más Ferencváros futott ki a pályára. Sokkal bátrabban játszott az együttes, ezzel jól láthatóan kissé meglepte a Dinamo Kijev labdarúgóit. Az 59. percben Tokmac góljával szépített az FTC, így fölcsillant a remény a sokak által remélt, de a realitások alapján inkább hiú ábrándnak tűnő pontszerzésre, hiszen előzetesen mindenki jól tudta, hogy ezen a mérkőzésen lesz a legnagyobb, sőt, lényegében az egyetlen esélye a Ferencvárosnak arra, hogy ne vesztesen hagyja el a gyepet.

Ennek szellemében támadott tovább az FTC, amelynek azonban a támadások mellett oda kellett figyelnie arra is, nehogy túlságosan föllazuljon a védekezése, ami simán végzetes lehetett volna. A kijeviek azonban egyre idegesebbnek látszódtak, egyáltalán nem azt a határozott, minőségi focit nyújtották, mint az első félidőben. Ez eredményezte azt, hogy a 86. percben tíz emberre fogyatkozott az ukrán csapat: Szerhij Szidorcsuk nyújtott lábbal, nagyon csúnyán beleszállt ferencvárosi ellenfelébe, ezért megkapta második sárga lapját és a pirosat is, amelyet egyébként akár azonnal is fölmutathatott volna neki a játékvezető.

Ez a kiállítás végül sorsdöntőnek bizonyult, ugyanis a hosszabbításban Franck Boli góljával kiegyenlített a Ferencváros, amivel ki is alakult a mérkőzés 2:2-es végeredménye. Ezzel a fő célkitűzés, a pontszerzés mégis összejött. Egyben jó eséllyel a Ferencváros utolsó pontszerzése is volt ez az idei kiírásban, hiszen elég valószínűtlen, hogy Kijevben sikerülne pontot szerezni, persze ki tudja. A Barcelonáról és a Juventusról meg inkább ne is beszéljünk…

#NeViseljMaszkot

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

A kiemelt kép forrása: blikk.hu

Leave a Reply