Cavani Manchesterben, Rafinha Párizsban folytatja – lezárult az átigazolási időszak

VIDEÓKKAL – A szokásoshoz képest “kicsit” tovább, egész konkrétan tegnap 23:59-ig tartott az idei nyári átigazolási időszak a labdarúgásban. Idén nem pörgött annyira a piac a zárónapon, mint megszoktuk, ennek ellenére azonban születtek nagy érdeklődésre számot tartó üzletek – a Sportudvar most ezeket foglalja össze.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!
Cavani Manchesterbe igazolt

Már tavasszal ismertté vált, hogy Edinson Cavani a szezon végén elhagyja a Paris Saint-Germain csapatát. Az uruguayi csatár végül csak nehezen, a transzferablak utolsó napján talált magának új csapatot, mégpedig a szezont pocsékul kezdő Manchester United személyében. A Vörös Ördögöknek nagy szükségük van egy gólerős támadóra, mivel gólszerzés terén eddig nem sokat mutattak, miközben pl. a legutóbbi fordulóban 6:1-re égtek odahaza a Tottenham ellen. A 33 éves Cavani Párizsban 200 gólt szerzett, az olasz és a francia bajnokság után pedig az angol lesz a harmadik európai liga számára. Az uruguayi 1+1 éves szerződést írt alá a manchesteriekkel, akiknál a legendás 7-es számú mezt fogja viselni. Érdekesség, hogy Cavani kettő hét múlva vissza fog térni a PSG otthonába, mivel az MU ott kezdi meg Bajnokok Ligája-szereplését.

Rafinha párizsi lett

Kissé váratlanul érte a közvéleményt az az éjjeli információ, miszerint Rafinha a Paris Saint-Germainhez igazolt. A 27 éves brazil eddig a Barcelona alkalmazásában állt, de az előző idényt a Celta Vigónál töltötte kölcsönben, majd a katalánok nyáron szerződést bontottak vele. Ezáltal ingyen érkezett a francia bajnok, BL-döntős alakulathoz, amelynél az eltávozott Thomas Meunier 12-es mezét kapta meg.

Bouna Sarr bajor lett

Azután, hogy öt szezon alatt 181 mérkőzést játszott Marseille-ben, Bouna Sarr, a jobb oldali középpályásból lett védő elhagyta a délfrancia csapatot, hogy a BL-címvédő Bayern Münchenhez szerződjön. A 28 éves francia-guineai játékos négy évre írt alá Bajorországban. A Bayern 10 millió eurót fizetett érte, valamint minden bizonnyal ennek az üzletnek a fejében adta kölcsönbe a Marseille-nek a fiatal francia játékost, Michäel Cuisance-t. Sarr lett a Bayern München hatodik francia labdarúgója, mivel rajta kívül Benjamin Pavard, Lucas Hernandez, Kingsley Coman, Corentin Tolisso és Tanguy Kouassi is a gall színeket képviseli a keretben. A Bayern egyébként Sarr mellett további három focistát igazolt tegnap: Marc Roca, Eric-Maxim Chupo-Moting és Douglas Costa is piros-fehér mezben fog játszani ebben a szezonban.

Az Atlético az Arsenalból kölcsönzött

Lucas Torreira személyében egy uruguayi középpályás érkezett kölcsönbe az Arsenaltól az Atlético Madridhoz. Torreira 2018-ban közel 30 millió euróért igazolt a Sampdoriától az Ágyúsokhoz, azonban a csupán 166 cm magas középpályás nem tudott igazán jól teljesíteni Észak-Londonban. A 24 éves focista tehát Madridban folytatja, ami abból a szempontból előnyös lehet számára, hogy így nem az Európa Ligában, hanem a Bajnokok Ligájában szerepelhet majd, már amennyiben nevezik a nemzetközi keretbe.

Torreira kölcsönadásával szinte egyidőben az Arsenal egyébként bejelentette a 27 éves ghánai védekező középpályás, Thomas Partey érkezését, aki a változatosság kedvéért az Atlético Madridot hagyta el. Az angol klub érvényesítette a Partey szerződésében rögzített 50 millió eurós kivásárlási árat, vagyis nagyon kell nekik a tehetséges focista. Az Ágyúsok egyébként Torreira mellett Matteo Guendouzit is kölcsönadták, ő a Herthában fog szerepelni.

Walcott visszatér oda, ahonnan jött

Theo Walcott a 2000-es évek közepén minden idők legfiatalabb pályára lépő játékosa lett az angol bajnokságban, amikor az Arsenal színeiben egy Portsmouth elleni mérkőzésen becserélte őt Arséne Wenger. A ma 31 éves angol focista a Southamptonban nevelkedett, s most oda tér vissza – jelenlegi klubja, a Premier League-et négy fordulót követően vezető Everton a Szenteknek adta kölcsön.

Smalling végleg a Romáé

Azután, hogy az elmúlt idényben kölcsönjátékosként meggyőzte a római vezetőket, Chris Smalling most már végleg az olasz csapathoz szerződött. Átigazolása azonban majdnem kútba esett, ugyanis tegnap 19:59-kor, vagyis egy perccel az olasz transzferidőszak zárása előtt írták alá az új kontraktust. Az angol középhátvéd korábban 10 évet töltött a Manchester Unitednél, ahol 323 mérkőzésen lépett pályára. Most végleg lezárta ottani karrierjét.

Callejón Firenzében folytatja

Jobbszélső érkezett jobbszélső helyére a Fiorentinához – a Juventushoz távozó Federico Chiesa helyére a Napoli által elengedett José Callejónt szerződtette a lila klub. A 33 éves spanyol válogatott labdarúgó Nápolyban 225 mérkőzésen 64 gólt szerzett.

Kalinic marad a Serie A-ban

Nikola Kalinic, a 32 éves horvát befejező csatár marad Olaszországban, miután az előző idényt kölcsönben a Románál töltötte, korábban pedig a Fiorentina és a Milan focistája is volt. A válogatott labdarúgó az Atlético Madridban sosem találta meg a számítását, ezért tért vissza abba a bajnokságba, ahol 115 mérkőzésen 38 gólt szerzett. Kalinic új csapata a Hellas Verona, amelyhez kettő évre kötelezte el magát. Átigazolásának összegét nem hozták nyilvánosságra.

Bakayoko Nápolyban folytatja

Tiémoué Bakayoko visszatér Olaszországba. A francia válogatott játékos a 2018-2019-es szezont a Milannál töltötte kölcsönben, ahol 31 mérkőzésen játszott. Az elmúlt idényben Monacóban szerepelt, most pedig a Chelsea a Napolinak adta kölcsön. Bakayoko 2017-ben 35 millió euróért szerződött a londoni Kékekhez, azonban náluk sosem tudta megváltani a világot, így került sor harmadik kölcsönadására.

Perotti: Rómából Isztambulba

Diego Perotti argentin támadó középpályás elhagyta az AS Roma csapatát, miután négy éven keresztül kiválóan teljesített a Farkasoknál (32 gól 128 mérkőzésen). A 32 éves, szerződése lejárta miatt szabadon igazolható játékos a török élvonalban szereplő Fenerbahcéhoz igazolt.

https://twitter.com/Fenerbahce/status/1313155071325155329?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1313155071325155329%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fsport24.lefigaro.fr%2Ffootball%2Ftransferts%2Factualites%2Fla-derniere-journee-du-mercato-en-direct-dembele-et-depay-destins-lies-1016823
Rómából kapott csapattársat Gulácsi és Orbán

Justin Kluivert, a korábbi kiváló játékos, Patrick fia személyében egy 21 éves holland válogatott középpályás került kölcsönbe a Lipcséhez a Romától. A fiatal játékos szerződése 2023-ig szól az olaszokkal, így – bár nem szól róla a fáma – valószínűleg a német csapatnak nincsen opciós joga a megvételére.

De Sciglio Lyonba igazolt

A Juventus bejelentette, hogy 27 éves olasz válogatott balhátvédje, Mattia De Sciglio kölcsönben a francia Lyon csapatához távozott.

Zidane fia a spanyol másodosztályban edződhet

Nagynevű játékost szerződtetett a spanyol második vonalban szereplő Rayo Vallecano. A madridi csapat ugyanis kettő évre szóló szerződést írt alá Luca Zidane-nal, Zinédine fiával, aki kapusként keresi a kenyérre valót. A 22 éves portás a Real Madridban szerepelt, ahol két ízben az apja által irányított első csapatban is a kapuba állhatott. A madridiak most elengedték, korábban egyébként a szintén másodosztályú Racing Santanderben is megfordult.

#NeViseljMaszkot

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

A kiemelt kép forrása: goal.com

Leave a Reply