Tenisz: Találtak néhány vírushordozót, és máris újraindult a hisztéria

Nem tudták teljes egészében lebonyolítani a Novak Djokovics által életre hívott teniszsorozat, az Adria Tour horvátországi versenyét, mivel a döntő előtt bebizonyosodott, hogy Grigor Dimitrov vírustesztje pozitív eredményt hozott. Később Borna Coricról és Viktor Trojckiról is kiderült, hogy hordozza magában a vírust. Bár mindnyájan egészségesek, de a sok agyhalott/agymosott újságíró és a hülyeségeiket bezabáló idióták újrakezdték a hisztériát, amiből pedig már márciusban elege lett mindenkinek, akinek még ép az agya. Ezek után esélyes, hogy nem folytatják a sorozatot, amely pedig megmutatta, hogy igenis lehet úgy folytatni az életet, ahogy eddig ment, s nem lehet mindenkit manipulálni égbekiáltó baromságokkal.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Váratlan hír borzolta a kedélyeket a sportot követők körében vasárnap este, amikor a Novak Djokovics által a tenisz újraindulásának keretében létrehozott Adria Tour hivatalos közösségi oldalán bejelentette, hogy törölték a horvátországi Zárában zajló torna döntőjét, mivel Grigor Dimitrov vírustesztje pozitív eredményt hozott. Később kiderült, hogy a Zárában ugyancsak szerepelt Borna Coric és Viktor Trojcki, valamint Djokovics egyik edzőjének tesztje is pozitív eredményt hozott. Dimitrov jelenleg monacói otthonában tölti a karantént, és Coric, illetve Trojcki és az edző is el lettek különítve a külvilágtól.

Nyilván a történtek után minden, a tornán résztvett játékost tesztelésnek vetettek alá, így Alexander Zverevet is, aki negatív eredményt produkált, azonban ennek dacára is igazi német módjára halálra rémült és “önkéntes karanténba” helyezte magát. Djokovics tesztjének eredményére még várni kell, de nem kizárt, hogy ő is vírushordozó, mint ahogy a többi teniszező is az lehet.

Egyelőre nem tudni, folytatódik-e az Adria Tour a pozitív tesztek ellenére is. Én őszintén remélem, hogy igen, bár ha nagyon sok játékos fog pozitivitást produkálni, akkor aligha lesz folytatás. Pedig nagyon jó lenne, ha végre valahára nem a hisztéria és a tömegpszichózis diadalmaskodna, hanem az élet, amely nem állhat le egy vírus miatt! Nagyon jó volt látni, hogy a belgrádi és a zárai tornára is rengeteg néző látogatott ki. Belgrádban konkrétan teltház volt folyamatosan, a szervezők nem bohóckodtak távolságtartással és mondani se kell, alig volt olyan néző, aki maszkot viselt.

Most persze minden vírushívő ezen csámcsog, hogy mennyire felelőtlenek voltak Djokovicsék, hogy egyáltalán megmerték szervezni ezt a tornát, pláne nézők előtt. A sok jajgató hülye egyből elkezdte követelni a teljes szezon törlését, mert szerintük azzal lehet megoldani a válságot, ha nem történik a világban semmi jó, s az embereket teljesen fölőröli a stressz és az unalom. Pedig mint tudjuk, a stressz sokkal veszélyesebb az immunrendszerre, mint bármelyik vírus vagy baktérium, mert gyakorlatilag észrevétlenül tudja kinyírni az embert sok év alatt. Sajnos ezt azok az “újságírók” és “orvosok”, akik március közepe óta anyagi haszonért cserébe folyamatosan jajveszékelnek és mindenféle apokalipszisekkel fenyegetik az emberiséget, és nyilvánvalóan nagy bevételre tesznek szert a maszkbizniszből és az ellenőrizetlen kísérleti védőoltások értékesítéséből, egyszerűen képtelenek fölfogni.

Szerencsére az elmúlt hónapokban több szakember is kimondta az igazságot a vírussal kapcsolatban, s rávilágított egy nagyon lényeges dologra, ami teljesen más megvilágításba helyezi ezt a történetet. Ez pedig az, hogy hatalmas különbség van a között, hogy valaki vírushordozó vagy pedig vírusfertőzött. A hordozó csak hordozza magában a vírust, de nem produkál tüneteket, gyakorlatilag egészségesen jut túl azon az időn, amíg a vírus létezik a szervezetében. Sokan azt állítják, hogy a tünetmentes emberek is tudnak fertőzni, de erről sok szakembernek más a véleménye. Nyilván vannak, akik nem csak hordozzák magukban a vírust, hanem bele is betegszenek ebbe a helyzetbe. Itt jön be a képbe egy másik nagy igazság, amelyet egyébként még azon “orvosok” egy része is elismer, akik amúgy kiveszik a részüket a pánikkeltésből és a társadalom beetetéséből: a vírus csak az idősekre és a krónikus betegekre jelent halálos veszélyt. Vagyis jelen esetben igen nagy a valószínűsége, hogy a pozitív tesztet produkált teniszezők tünetmentesen, esetleg enyhe tünetekkel, de könnyedén túlesnek a víruson, és pár hét múlva már csak legyinteni fognak arra a 14 napra, amit a karanténban eltöltöttek.

Van némi esélye annak, hogy egy fiatal, egészséges embernél is súlyosabb szövődmények alakulnak ki egy eddig nem ismert, esetleg eltitkolt krónikus betegség vagy születési rendellenesség miatt. Ezt elismerem, de szerencsére eddig nagyon kevés ilyen esetről tudunk a világban.

Visszatérve az Adria Tourhoz: vasárnap este óta másról sem szólnak a hírek, miszerint több, a versenyen valamilyen minőségben résztvett személy produkált pozitív vírustesztet. Ahelyett, hogy a sajtó a fenti megállapítások alapján kezelné a helyzetet és nyugtatgatni próbálná az embereket, hogy nincsen semmi katasztrófahelyzet, egyből kérdések egész sorát szegezi a szervezőkhöz, hogy betartották-e az egészségügyi előírásokat. Ők persze azt felelik, hogy igen, ami valóban így van, hiszen Horvátország és Szerbia is igyekszik a realitással jó viszonyban lévő szabályokat hozni, vagyis nem erőltetik a szükségtelen távolságtartást szabadtéren és a maszkviselést sem, amiről már hónapok óta tudjuk, hogy hamis biztonságérzetet ad az egészéges embernek.

Sok helyen azt, az ügy szempontjából igen fontos tényt is elhallgatják, hogy Grigor Dimitrov a fertőzések által legsúlyosabban érintett Egyesült Államokból repült el Belgrádba anélkül, hogy 14 napos elővigyázatossági karanténon esett volna át. Ebből következik, hogy egyáltalán nem biztos, hogy az idézte elő a vírus megjelenését az Adria Touron, hogy rengetegen összegyűltek, hanem az, hogy Dimitrov egy erősen fertőzött térségből érkezett. Azt elfogadhatónak, sőt szükségesnek tartom, hogy az erősen fertőzött helyekről érkezőket vessék karantén alá, hiszen esetükben egyfelől nagyobb a vírushordozás, másfelől pedig a megfertőződés kockázata is. Erről azonban valamiért nem beszélnek! Csakis azt hajtogatják a “kollégák”, hogy miért rendezték meg a tornákat ilyen körülmények között és hogy ez így egy egészségügyi fiaskó, ami katasztrófális dominóeffektust indíthat el.

Egy magyar szerző egészen odáig merészkedett, hogy a “világszerte elfogadott egészségügyi sztenderdek” be nem tartása okozta a problémát. Kérdem én, milyen “világszerte elfogadott egészségügyi sztenderdek” vannak?! A maszkról tudjuk, hogy csak a betegek számára hasznos. Feltételezhetjük, hogy még a Balkánon se senki olyan hülye, hogy úgy menjen ki egy tömegrendezvényre, hogy közben nem érzi jól magát, így a maszk fölösleges. A távolságtartás pedig az évezred baromsága. Nehogy bemagyarázza már nekem valaki, hogy attól, hogy másfél méterre állok valakitől, nagyobb biztonságban leszek a fertőzésekkel szemben! Nyilván senkinek se mászok bele az intim szférájába, de azért a másfél méter akkor is túlzás.

Tudjátok, mi az, amivel igazán megtudjuk védeni magunkat a betegségektől? Az immunrendszer! És ez az, amiről alig beszél valaki, de a mainstream tömegtájékoztatás és azok az “orvosok”, akik a kevés fizetésük miatt keresetkiegészítési lehetőséget látnak abban, hogy a média hisztériakeltése miatt hiánycikk lett a szájmaszk, s igyekeznek a maszkgyártókkal megállapodni, hogy a nagy bevételből nekik is jusson, egyáltalán nem beszélnek. Pedig ha az lenne a központi kommunikáció világszerte, hogy ügyelj a higiéniára és tartsd karban az immunrendszered, akkor higgyétek el nekem, sokkal kisebb lett volna a pánik tavasszal és nem születnek nagyon sok helyen idióta rendszabályok, amelyek alapvető emberi jogokat tipornak sárba és a megfélemlítés folyamatos fönntartását szolgálják. De ami még fontosabb, sokkal kevesebb lett volna a fertőzött és az elhunyt is, akár még a veszélyeztetett csoportokban is. Ehelyett viszont most már sokan második hullámmal riogatják az embereket, amiről többen azt gondolják, hogy sokkal súlyosabb lesz, mint az első volt, és ennek elkerülése érdekében szükséges az idióta szabályok betartása.

Nagyon szeretnék hinni abban, hogy ezek az események és folyamatok nem fognak odavezetni, hogy lefújják az Adria Tour folytatását, s beválik Richard Gasquet azon minapi jóslata, miszerint néhány pozitív teszt miatt nem fognak leállítani tenisztornákat. Az élettel együtt ugyanis a sportnak, közte a tenisznek is folytatódnia kell. Már megvannak a naptárak: augusztusban újraindulnak a versenyek és lesz US Open, valamint Roland Garros is. Szigorú egészségügyi szabályok lesznek érvényben, néhol túl szigorúak is, de mindenkit tesztelni fognak, s a vírushordozók és a vírusfertőzöttek ki lesznek szűrve, így ha nélkülük is, de elkezdődhetnek/folytatódhatnak a versenyek. Így legyen!

#NeViseljMaszkot, vagyis ha teljesen egészséges vagy, sehol se viselj maszkot, mert azzal senkin sem segítesz!

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: Sportudvar-archívum

Leave a Reply