Materazzi bevallotta, hogy mit mondott Zidane-nak

VIDEÓVAL – Bizonyára sokan emlékeznek a 2006-os világbajnoki döntőben történt példátlan eseményre, arra, hogy a búcsúmérkőzését játszó Zinédine Zidane a hosszabbításban mellkasba fejelte Marco Materazzit. Egyből elindultak a találgatások, hogy mi vezethette a francia válogatott csapatkapitányát a különösen erőszakos cselekedetre. Materazzi, az olaszok hátvédje most kitálalt: elmondta, mit szólt oda Zizou-nak, amitől ennyire fölment benne a pumpa.

“Zidane fejelése? Nem számítottam rá. Ha vártam volna tőle ilyesmit, mindketten az öltözőben kötünk ki” – jelentette ki Marco Materazzi, az Inter és az olasz válogatott egykori hátvédje, aki egy, az olasz labdarúgás egykori nagyjai (pl. Alessandro Del Piero, Francesco Totti, Fabio Cannavaro, Gianluigi Buffon) részvételével szervezett instagramos élő műsorban vallott a 2006-os világbajnoki döntő (és egyben a komplett vb) kétségtelenül legemlékezetesebb jelenetéről, a közte és Zinédine Zidane között lezajlott incidensről, amely során a búcsúmérkőzését játszó francia legenda a semmiből mellkasba fejelte Materazzit.

Az olaszok által 11-esekkel megnyert berlini finálé 2×15 perces hosszabbítása során történt a híres esemény, ami Zidane számára azonnali piros lapot ért, és amely jelentős mértékben hozzájárult a taljánok későbbi győzelméhez.

Materazzi így folytatta mondandóját: “Volt némi surlódás. A hosszabbítás első félidejének végén kis híján gólt szerzett (Buffon nagy bravúrral védte Zidane próbálkozását – a szerk.) és Rino Gattuso ekkor megkért, hogy szerezzek én egy gólt, ezért előrementem. Az első összeütközésünk után bocsánatot kértem Zidane-tól, de ezt ő rosszul reagálta le. Ezután még kétszer nekem jött, a harmadik esetnél már összevontam a homlokom. Ekkor azt mondta: ‘Odaadom neked a mezem később’. Azt válaszoltam, hogy ‘jobban szeretném a húgodat’. Zidane ekkor fejelt belém”.

Fabio Cannavaro, a Németországban végül a csúcsra jutó olasz válogatott csapatkapitánya is megszólalt a történtekkel kapcsolatban ugyanebben az Instagram-adásban. “Nem voltam messze, megfordultam és láttam, hogy Marco a földön fekszik. Hallottam, hogy kiabált. Azt mondta nekem, hogy ‘Belém fejelt’. Megtette, amit tennie kellett és a földre vetette magát. ‘Szia és köszi – mondtam neki. Jó kis fejes volt” – emlékezett vissza mosolyogva az egykori hátvéd, aki 2006-ban a vb-trófea mellé az Aranylabdát is begyűjtötte.

Zinédine Zidane 2017-ben, egy francia tévéműsorban mesélt nagy érzelmek közepette a közel 14 évvel ezelőtt történtekről: “Nem vagyok büszke arra, amit tettem. Nem vagyok büszke erre a cselekedetre. Bocsánatot kértem minden fiataltól, az edzőktől, az önkéntesektől és mindenkitől, aki csak kicsit is benne van a fociban. Ez a kiállítás a karrierem, az életem részét képezi. Ez egy kellemetlen dolog, de ezt el kell fogadnom és meg kell emésztenem”.

Zidane Materazzitól ugyanakkor mind a mai napig nem kért bocsánatot és állítása szerint nem bánta meg az ominózus tettét, mert érvelése szerint ha bánná, azzal azt igazolná, hogy bárki jogosan sértegetheti másnak a hozzátartozóját.

#SportoljEgyedül, vagyis ha sportolni mész a szabadba, ne társaságban, hanem egyedül tedd!

#NeViseljMaszkot, vagyis ha teljesen egészséges vagy, sehol se viselj maszkot, mert azzal senkin sem segítesz!

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

A kiemelt kép forrása: AFP

Leave a Reply