Pelé megszólalt a depressziójával kapcsolatban

Míg fia pár napja arról beszélt, hogy “remeteként” éli életét és a depresszió egyik formája lett úrrá rajta, Pelé most megszólalt, s afelől biztosította a közvéleményt, hogy nem vészes a helyzet, vannak jó és kevésbé jó napjai is.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Pelé, a labdarúgás élő legendája csütörtökön hosszú idő után ismét a nyilvánosság elé állt, aminek az adta az apropóját, hogy fia a hét elején arról beszélt, hogy az egykori brazil focista “remeteként” éli életét és a depresszió jelei mutatkoznak rajta.

Pelé afelől biztosított mindenkit, hogy jól van: “Köszönöm az imáitokat és az aggodalmatokat. Jól vagyok. Ebben az évben fogom ünnepelni a 80. születésnapomat. Vannak jó és kevésbé jó napjaim egyaránt, ami normális egy ilyen korú embernél” – jelentette ki a brazilok körében mindmáig nagy tiszteletnek örvendő gólzsák, akinek 1000. góljáról tavaly ősszel, annak 50. évfordulója alkalmából megemlékeztem.

“Nem félek, elkötelezett vagyok és bízom magamban. Nem mentem ki magamat a most is nagyon sűrű napirendem és az ezzel járó kötelezettségek alól” – folytatta a háromszoros világbajnok.

Edinho, a legenda fia hétfőn adott interjút a brazil Globoesporte.com sportportálnak, amelyben arról beszélt, hogy nincs rendben apjának lelkiállapota, ami oda vezethető vissza, hogy csípőproblémái miatt nem képes normálisan járni. “Elég törékeny, amikor mozognia kell, s ez a szenvedés azt eredményezte, hogy megjelent nála a depressziónak egy formája. Képzeljék el, ő a Király (ez Pelé beceneve – a szerző), aki ma is egy impozáns alak, csak eljutott oda, hogy már nem képes rendesen járni. Szégyelli ezt, emiatt nem akar kimenni a szabadba, az utcára. Visszavonult, önmagába zárkózott, gyakorlatilag remeteként éli életét” – mondta Edinho.

Egyre ritkábban jelenik meg a nyilvánosság előtt

Pelé – akit Brazíliában sokan a labdarúgás valaha élt legnagyobb alakjának tartanak – közszerepléseinek száma jelentős mértékben csökkent az utóbbi években. Tavaly áprilisban elutazott Párizsba, hogy Kylian Mbappéval, a franciák világbajnok ígéretével közösen részt vegyen egy promóciós eseményen, azonban veseproblémák miatt kórházba kellett szállítani.

Pelének játékoskorszaka óta csak egy veséje van, aminek az az oka, hogy az egyik mérkőzésén elszenvedett bordatörése olyan károkat okozott a jobb oldali veséjében, hogy azt végül el kellett távolítani. 2014 végén súlyos urológiai fertőzésen esett át, ami miatt intenzív osztályon kellett kezelni, s dialízisen is át kellett esnie.

Fia, a 49 éves Edinho, aki főleg a Santos kapusaként vált ismert játékossá, több alkalommal is összetűzésbe keveredett a törvénnyel. Többször is börtönbe került, egyszer pedig 13 év börtönbüntetésre ítélték kábítószer-kereskedelem keretében megvalósított pénzmosás miatt.

Éppen ezért szavait nem árt óvatossággal kezelni, ki tudja, milyen érdeke származna abból, ha apja egy nap távozna az élők sorából.

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: Panoramic

Leave a Reply