Átigazolási összefoglaló (január 20 – 24.)

VIDEÓKKAL – Megkezdődött a téli átigazolási időszak a labdarúgásban, amely egészen január 31-ig tart. A Sportudvar a hónap folyamán hetente, majd az utolsó héten naponta, a zárónapon pedig percről percre számol be a piac legfontosabb történéseiről határainkon innen és túl!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!
HAZAI HÍREK
Balogh nem megy el Hullból

Balogh Norbert marad az angol másodosztályban szereplő Hull City labdarúgócsapatánál.

A 23 éves magyar támadó az M4 Sport Átigazolás című műsorában hétfő este elárulta: bár az elmúlt héten felvetődött az az opció, hogy a folyamatos játéklehetőség érdekében kölcsönadja a klub, ő azt a választ adta edzőjének, hogy szeretne maradni és megküzdeni a helyéért, mert érzi a bizalmat az együttes részéről.

„Úgy érzem, hogy tudom a csapatot segíteni” – szögezte le a kétszeres felnőttválogatott játékos, aki hangsúlyozta: gyermekkori álma vált valóra azzal, hogy a szigetországban focizhat.

Balogh 2016 januárjában került a Debrecentől a Palermóhoz, az elmúlt idényt pedig kölcsönben a nicosiai APOEL-nél töltötte. Nyáron az olasz klub felbontotta a szerződését, így szabadon igazolhatóvá vált, és szeptemberben szerződtette a Hull City. Bemutatkozó mérkőzésén azonban megsérült – mint mondta, ez nagyon megviselte lelkileg –, és azóta sem léphetett pályára.

Kitért rá: a napi két tréning mellett esténként konditermi edzéseket is végez, hogy izmokat építsen, mert véleménye szerint játékban tudja segíteni a csapatát, amely jelenleg 12. a 24 együttest felvonultató Championshipben.

Angliában a hétvégén kupafordulót rendeznek, amelyben a Hull a Chelsea-t fogadja – biztosan Balogh Norbert nélkül.

Németh nem zárkózik el a hazatéréstől

Németh Krisztián az M4 Sport Átigazolások című műsorának szerdai adásában elmondta, egyelőre nem talált magának új csapatot, de szeretne ismét Európában focizni.

„Megmondom őszintén, már én is szeretném tudni – felelte Németh Krisztián arra a kérdésre, megvan-e az új csapata. – Ezek a napok nem könnyűek. Befutnak ajánlatok, amiket át kell gondolni. Még nem írtam alá, de hála istennek vannak érdeklődők. Néhány napja volt egy komoly ajánlat az Egyesült Államokból, ám a párommal egyeztetve nem fogadtuk el. Szeretnék külföldön focizni, de nem zárható ki, hogy hazaigazolok.”

„Magyar klubtól még nem kaptam konkrét ajánlatot. Jó lenne Magyarországhoz közelebbi csapatban szerepelni. Persze ha anyagilag kecsegtető lehetőség vetődik fel egy távoli országban, valószínűleg elfogadnám.”


„Két olyan lehetőségem volt, amelynél nagyon közel álltunk a megegyezéshez, ám különböző okok miatt nem jött lére. Ez lehet távolság, anyagiak vagy a bajnokság színvonala.”

A 31 esztendős győri labdarúgó – aki október óta nem játszott tétmérkőzést – egyéni edzésprogrammal tartja magát formában, Szabó András és Kemény Kristóf segít neki ebben.

„Természetesen a válogatott még mindig motivál. Akkor is hazajöttem, ha nem játszottam. Számíthat rám Marco Rossi, akár a pályán, akár azon kívül.”

„Két évet szeretnék még külföldön játszani. Sokat fejlődött a magyar labdarúgás, amióta légiósnak álltam. Nagyon jókat hallok a többiektől az itthoni körülményekről” 
– tette hozzá Németh.

A Győri ETO-ban és az MTK-ban nevelkedő támadó 2007-ben szerződött külföldre. Megfordult Angliában, Görögországban, Hollandiában, az Egyesült Államokban és Katarban. A Sporting Kansas Citynél tavaly december végén lejárt a szerződése.

Egerszegi visszatért Diósgyőrbe

Kedden aláírta szerződését Diósgyőrben Egerszegi Tamás, aki fél évre kölcsönbe érkezik a Paksi FC csapatától – számolt be a miskolci klub. A labdarúgó érkezése nem meglepő, a paksiak engedélyével már részt vett a DVTK ciprusi edzőtáborában is.

Hysen Memolla, José Cortés, Kiss Tamás és a nyáron érkező Hegedűs János után Egerszegi a DVTK ötödik igazolása 2020-ban.

A 28 éves, korábbi utánpótlás-válogatott labdarúgó már szerepelt a miskolciaknál, 2014 és 2016 között 54 bajnoki mérkőzésen jutott szóhoz, és Ligakupa-győzelmet, valamint Magyar Kupa-ezüstérmet ünnepelhetett a DVTK-val.

„Korábban is nagyon szerettem Diósgyőrben játszani, így örülök annak, hogy a következő fél évben ismét a DVTK mezét ölthetem magamra -– nyilatkozta a dvtk.eu-nak Egerszegi Tamás. – Csodálatos az új stadion, a Paks játékosaként már játszottam az új arénában korábban, de teljesen más érzés lesz mindezt diósgyőri játékosként megtenni. Pont ma mondtam a feleségemnek, hogy még most is borsódzik a hátam, amikor a DVTK szurkolóira gondolok, ezért mindent el fogok követni annak érdekében, hogy minél több győzelmet ünnepelhessünk együtt. Bár most csak fél évre érkeztem, igyekszem majd olyan teljesítményt nyújtani, hogy ez ne csak fél év legyen.”

Az Újpestben nevelkedő játékos az őszi idényt a Budapest Honvédnál töltötte kölcsönben.

Kisvárda: Felipe még nem bontott szerződést, Anderson Pico viszont távozott

Nem zárható ki, hogy Felipe mégsem hagy fel a játékkal, igaz, a kisvárdai sapat volt kapusának egyelőre nincs módja máshova átigazolni – tudta meg a Nemzeti Sport Online.

A Kisvárdáról távozó brazil labdarúgó még a felkészülés kezdete előtt a szerződése felbontását kérte, mondván: nem tökéletes a térde, nem érzi olyan frissnek a testét, mint korábban, és 35 évesen szeretne a civil életére, a családjára összpontosítani.

A légiós hangsúlyozta, nem akar eligazolni más klubhoz, ám mivel meglátása szerint nem tudna azon a szinten teljesíteni, mint korábban, a befejezés mellett döntött, csakhogy közben Brazíliából olyan hír érkezett, hogy a kapus a helyi harmadosztályban szereplő Botafogo PB-nél – amely nem azonos az élvonalbeli Botafogo FR-rel – folytathatja: a globesporte.globo.com szerint már a szerződés feltételeiről tárgyalnak a felek.

De vajon Kisvárdán miként reagáltak erre? 

„Ahogy korábban már említettem, Felipe kezdeményezte nálunk a szerződése felbontását, és bár ez folyamatban van, egyelőre nem történt meg – árulta el a sportnapilapnak Révész Attila sportigazgató. – Nekünk azt mondta, nem akar máshol játszani. Ha esetleg meggondolta magát, és, mondjuk, a nyáron mégis a folytatás mellett dönt, tegye. Ha viszont már most tavasszal is játszani akarna – hangsúlyozom, erre egyelőre nincs lehetősége –, azt becsapásként fognám fel.” 

Noha Felipe távozása után a Kisvárdának maradt még két kapusa, a klub Zöldesi Illés és Mihai Minca mellé átigazolta Dombó Dávidot, és még az is előfordulhat, hogy szombaton éppen ő áll a kapuban korábbi csapata, a Mezőkövesd Zsóry ellen.

Ugyancsak a Kisvárdához kötődő hír, hogy a szintén brazil Anderson Pico hazatért és a Gremio Esportivo Juventushoz írt alá.

Mint ismert, a 31 esztendős brazil balhátvéd a téli szünetben szerződést bontott a Kisvárdával. Révész Attila sportigazgató azt mondta, Pico azért távozott, mert térdproblémái miatt nem tudott segíteni az NB I-es csapatnak.

Az alacsonyabb osztályú Juventus hétfőn jelentette be a játékos érkezését.

Pico hazájában szerepelt a Gremióban és a Flamengóban is. A Kisvárda 2018 nyarán szerződtette a brazil labdarúgót, aki az NB I-ben összesen 12 mérkőzésen lépett pályára. Az ősszel Pico csak egy bajnoki és három Magyar Kupa-találkozón jutott szóhoz a Kisvárda első csapatában, a megyei I. osztályban szereplő tartalékegyüttesben viszont tíz mérkőzésen összesen hatszor volt eredményes.

A holland élvonalból érkezett szélső az Akadémiához

Korábbi holland korosztályos válogatott labdarúgóval erősített az NB I tavaszi szezonjára készülő Puskás Akadémia: a holland élvonalbeli Emmentől érkező Luciano Slagveer két és fél éves szerződést kötött a felcsúti klubbal – jelentette be hivatalos honlapján a magyar egyesület.

A 26 éves, suriname-i felmenőkkel rendelkező szélső a jelenlegi idényben kilenc mérkőzésen két gólt szerzett és két gólpasszt adott az Eredivisie-ben, amelyben 169 mérkőzésen összesen 28-szor vette be az ellenfelek kapuját. Slagveer a holland bajnokságban korábban játszott a Heerenveenben és a Twentében is, valamint szerepelt Belgiumban a Lokerennél.

„Nagyjából egy hónapja szólt az ügynököm a Puskás Akadémia érdeklődéséről – idézi a felcsúti klub hivatalos honlapja a korábbi holland korosztályos válogatott Slagveert. – Az edzőtáborban meglepve láttam, hogy egy szállodában lakunk a Puskással, de jó volt látni a leendő csapattársakat. Honfitársammal, Yoell van Nieff-fel beszéltem is, ő mesélt nekem a klubról, és jó benyomást tettek rám a tőle hallottak. Ő mondta nekem, hogy jó színvonalú a magyar bajnokság, és ezt megerősítette egykori csapattársam, Otigba Kenneth is, akit szintén felhívtam. Ami a posztomat illeti, mindkét szélen tudok játszani, de igazán a jobb oldalon érzem jól magam. A legfontosabb célom egyelőre az, hogy a csapat fontos játékosává váljak, a többit meglátjuk.”

Slagveer a Puskás Akadémia harmadik téli szerzeménye Artem Favorov és Jakub Plsek után.

Azért kíváncsi leszek, hogy ha majd élesben kell bizonyítania, akkor is megőrzi-e pozitív véleményét a magyar bajnokságról…

Megvannak az Újpest első téli szerzeményei

A miskolci nevelésű Bacsa Patrik az Újpest FC-nél folytatja pályafutását. A lila-fehérek beszámolója szerint a 27 éves támadó a Feczesin Róbert távozásával felszabadult 9-es számú mezt viseli majd a Megyeri úton. A fővárosi együttes a szerződés részleteiről nem közölt információkat.

A 27 éves támadó a Kisvárdánál kölcsönben eltöltött idényt leszámítva egész eddigi karrierjét a DVTK-nál töltötte. A miskolci klub ugyanakkor a téli felkészülés elején jelezte, a szakmai stáb tavasszal nem számol vele, így szeretnék kölcsönadni. A Nemzeti Sport Online úgy értesült, az ötszörös magyar U21-es válogatott csatár ezt követően azt kérte a miskolci klubvezetéstől, hogy bontsák fel a nyárig érvényes szerződését.

„Nyilván, hogyha kimondjuk, hogy egy 20-szoros bajnokról beszélünk az sokat elmond, és nagyon örültem a megkeresésnek – kezdte az exmiskolci Bacsa az ujpestfc.hu-nak adott nyilatkozatát. – Egy pillanatig nem tétováztam, ide akartam igazolni, mert szeretnék nagyobb célokért küzdeni, mint az előző klubomban. Remélem, hogy a csapat erőssége tudok majd lenni, hogy hozzá tudom majd segíteni az egyesületet újabb trófeák megszerzéséhez. Legutóbb ellenfélként játszottam az Újpest ellen, akkor gólt is szereztem, de nem nyertünk, így abban reménykedem, hogy ezúttal a győztes gárda oldalán emelhetem magasba majd a serleget.”

A lila-fehérek a szerződés hosszát és egyéb részleteit sem hozták nyilvánosságra, de úgy tudni, Bacsát nem szabadon igazolható játékosként szerezték meg, hanem kellett érte fizetniük.

Bacsa Patrik az Újpest első téli igazolása. A lila-fehérektől eddig hatan is távoztak, köztük a már említett Feczesin Róbert, aki a góllövőlista éllovasaként és az Újpest őszi csapatkapitányaként a labdarúgó NB II nyolcadik helyén álló Vasasnál kötött ki.

Sajtóhírek szerint hamarosan újabb játékosok követhetik Feczesint, ugyanis Litauszki Róbert és Koszta Márk iránt is érdeklődik a Vasas; valamint Zsótér Donáthoz sem ragaszkodik a IV. kerületi klubvezetés, amely azonban Bacsa után szerződtette Andreas Calcant is, aki a román Viitorul Constancától érkezik. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy korábban egy évet lehúzott a holland élvonalban is a Willem II színeiben.

A téli fejleményeket látva az újpesti szurkolói csoportok teljes bojkottot hirdettek a focicsapattal szemben és kérik drukkertársaikat, ne látogassanak ki annak meccseire, amíg az Újpest FC és az UTE között nem születik kiegyezés a vitás kérdésekben, továbbá a február 8-i Újpest–Ferencváros rangadó napjára demonstrációt is szerveznek a belga tulajdonossal, Roderick Duchatelet-vel szemben.

Újabb játékos hosszabbított Kispesten

A Honvéd meghosszabbította Banó-Szabó Bence szerződését.

A piros-feketék a hivatalos honlapjukon, a honvedfc.hu-n tudatták a megállapodás tényét. Mint írják, a középpályás 2023 nyaráig kötelezte el magát a kispesti csapathoz.

Banó-Szabó Bence 2014 nyarán került Kispestre, s 18 évesen, a DVSC elleni találkozón mutatkozott be az NB I-ben, azóta 55 első osztályú találkozón lépett pályára. Tavaly előbb az Európa Ligában, majd az NB I-ben is megszerezte az első gólját.

Nem Banó-Szabó az első, aki a közelmúltban hosszabbított: a Honvéd néhány hete Batik Bencével is megállapodott.

„A hosszabbítás örömteli visszajelzés egy fiatal játékosnak, ami azt mutatja, hogy jó úton jár, de azzal is tisztában kell lenni, hogy rengeteg munka van még előtte – idézi a Honvéd honlapja Banó-Szabó Bencét. – Sokat beszélgettünk már erről a családommal, barátokkal, hogy hol is tartok az utamon, és úgy vélem, nagyon jó, hogy ötvenöt NB I-es meccsem van, amelynek közel a felén kezdőként léptem pályára, viszont, ahogy mondtam, rengeteg munka vár még rám. Bizonyítani akarom mindenkinek, hogy stabil NB I-es játékossá tudok válni, olyanná, akire figyelnek, akit ismernek, akiről a teljesítménye miatt beszélnek az emberek.”

Miskolcra szerződött a Mezőkövesd támadója

A DVTK mindenben megállapodott a Mezőkövesddel, így a miskolci együttesben folytatja pályafutását Molnár Gábor. Az egyszeres U21-es válogatott támadó szerződésének hosszáról nem osztott meg információt a dvtk.eu.

Molnár az ősszel csupán hét bajnoki és két Magyar Kupa-mérkőzésen jutott szóhoz Kövesden, ezek közül is csak négy találkozót játszott végig. Tavaly december óta lehetett arról tudni, hogy megfelelő ajánlat esetén elengedné a borsodi együttes.

A DVTK ma bejelentette: lezárult a tárgyalássorozat, a 25 éves labdarúgó szülővárosában, Miskolcon focizik a jövőben. 

„Mindenekelőtt szeretném megköszönni a Mezőkövesdnek a lehetőséget, hiszen ott lettem NB I-es játékos és csodás éveket tölthettem náluk, ugyanakkor nagyon örülök annak, hogy a két klub meg tudott egyezni egymással, nagy álmom volt, hogy egyszer Diósgyőrben focizhassak, gyermekkori álmom teljesült azzal, hogy diósgyőri labdarúgó lettem – nyilatkozta Molnár Gábor. – Felemelő érzés lesz annak a csapatnak a mezében pályára lépni, aminek fiatal koromban a lelátóról szurkoltam. Egy borsodi focistának nem is lehet más a vágya, mint a Diósgyőr felnőttcsapata. Szeretnék hosszú távon is meghatározó játékosa lenni a DVTK-nak, mindent el fogok követni azért, hogy megháláljam a szurkolók, a szakmai stáb és a klubvezetés bizalmát, és hogy örömet szerezzek a DVTK nagy családjának. Alig várom már, hogy bemutatkozhassak.”

Molnár korábban a BTE Edelény, a Kazincbarcika, a Tiszaújváros, az Ózd és a Puskás Akadémia szerelését viselte a Mezőkövesdé mellett.

„Molnár Gábor nem ismeretlen a számomra, hiszen két különböző klubban is voltam az edzője – idézte a klub sportigazgatóját, Benczés Miklóst a DVTK honlapja. – Több poszton is bevethető, a támadózónában szélen és középen is feltalálja magát. Gólra törő labdarúgó és kedveli a váratlan megoldásokat. Már bizonyította az első osztályban, hogy kitűnő játékos. Bár korábban nem szerepelt Diósgyőrben, ő is a régiónkból került ki, ezért bízunk benne, hogy hamar otthonra talál.”

A DVTK a szerződés hossza mellett azt sem hozta nyilvánosságra, mennyit fizetett a játékosért, bár azt hangsúlyozza, vásárlásról van szó.

Henty: Felcsútról Pozsonyba

A 26 éves, korábban a Milanban is megforduló Ezekiel Henty a Pozsonynál folytatja pályafutását – derül ki a nigériai labdarúgókkal foglalkozó EaglesTracker Nemzeti Sport által fölfedezett bejegyzéséből, amelyen a Puskás Akadémia korábbi támadója a pozsonyi gárda mezével pózol.

A labdarúgó csütörtökön az Instagam-oldalán jelentette be, hogy távozik az NB I-es Puskás Akadémiától.

Az ebben az idényben 12 bajnoki mérkőzésen 7 gólt szerző támadó udvariasan köszönetet mondott a csapatnak, amelynek büszkén hordta a mezét: a jelek szerint jó szájízzel váltak el egymástól a felek.

Henty 2017-ben került Magyarországra, a Transfermarkt szerin félmillió euróért vette meg a Videoton a Lokomotív Moszkvától, egy évre rá azonban a Puskás Akadémia szerződtette, majd az egész idényre kölcsönadta Eszékre.

Nem sokkal távozása után meglett Henty új klubja is, a Pozsonynál folytatja pályafutását – ahogyan azt ma délben a felvidéki klub is bejelentette. A csapathoz kapcsolódó hír, hogy Andraz Sporar 6 millió euróért a Sporting CP játékosa lett. A 25 éves szlovén gólvágó 2018 januárjában közel 200 millió forintért érkezett a Pozsonyhoz, amelynek színeiben 78 meccsen 60 gólt és 17 gólpasszt jegyzett.

A Lokitól kölcsönzött csatárt az NB II-es Budaörs

A másodosztályban szereplő Budaörs kölcsönvette Kovács Pétert, a DVSC 19 éves, korosztályos válogatott kapusát.

A 2017-ben a Szoboszlai Dominik fémjelezte U17-es magyar válogatottal Európa-bajnoki kijutást ünneplő (ám a tornára már nem nevezett) kapus részt vett a Budaörs törökországi edzőtáborában. Kovács az ősszel négy NB III-as találkozón szerepelt a DVSC tartalékcsapatában, korábban még nem lépett pályára magasabb osztályban.

A Budaörs az idényt az MTK-tól kölcsönvett, ugyancsak 2000-es születésű Varasdi Dániellel a kapuban kezdte meg, ám Szabó Balázs védett több bajnoki mérkőzésen. Előbbi nyolc, Szabó pedig tizenkét NB II-es meccsen állt a kapuban.

Hrepka a BLSZ I-ben folytatja

A korábban Hollandiában és Izraelben is focizó Hrepka Ádám a budapesti első osztályban éllovas BVSC-Zuglóban folytatja pályafutását – számolt be róla a pestifoci.hu.

A 32 esztendős, háromszoros magyar válogatott csatár az ősszel az NB III-as Monor játékosa volt, nyolc bajnoki mérkőzésen összesen háromszor volt eredményes.

A zuglói gárda lesz Hrepka ötödik budapesti csapata. A szegedi származású játékos szerepelt az Újpestben, az MTK-ban, a Honvédban és a Vasasban is.

A feljutásért küzdő BVSC keretében immár két korábbi válogatott labdarúgó található: a nyáron az MTK-t elhagyó Balogh Béla is a zuglóiakat választotta.

Érdekesség, Hrepka hamarosan volt csapata ellen bizonyíthat. A monoriak hivatalos honlapja alapján a január 30-i felkészülési ellenfél épp a BVSC lesz.

A BLSZ I-be tavaly feljutó vasutasok egyedüli veretlen csapatként vezetik a tabellát fél távnál, de az NB III-ból kiesett Csepel FC lemaradása csupán egy pont.

KÜLFÖLDI HÍREK
Cavani távozna a PSG-től

Távozni akar a Paris Saint-Germain-től Edinson Cavani (a kiemelt képen), az uruguayiak sztárcsatára, akiért már be is jelentkezett az Atlético Madrid.

A francia klub sportigazgatója, Leonardo vasárnap este, a Lorient elleni 1:0-s Francia Kupa-győzelem után elmondta: Cavani jelezte a klubnak távozási szándékát. Egyben megerősítette azt a hírt, hogy az Atlético érdeklődik a 32 éves játékos iránt.

Cavani 2013 nyarán, a Napolitól igazolt Párizsba, ahol a klub legeredményesebb játékosa lett 198 góllal. Az argentin Mauro Icardi érkezésével azonban elvesztette stabil helyét a kezdőcsapatban.

Ismét kölcsönadta a Chelsea Mosest

Az olasz élvonalban második helyen álló Inter hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy kölcsönvette a Chelsea 29 éves játékosát, Victor Mosest.

Victor Mosest még 2012 nyarán igazolta át a Chelsea a Wigan Athleticből. A nigériai válogatott labdarúgót szinte folyamatosan kölcsönadták a londoni kékek – megfordult a Liverpoolban, a West Ham Unitedben és a Stoke CItyben is –, ám Antonio Conte irányítása alatt kellő játéklehetőséghez jutott a Stamford Bridge-en.

Miután Conte távozott a Chelsea éléről, Moses nemcsak a klubot, hanem a Premier League-et is otthagyta – a török élvonalbeli Fenerbahce vette kölcsön, az elmúlt évben ott focizott.

Frank Lampard menedzser egyértelműen nem számol a 29 éves szélsővel, aki amint visszatért a Fenerbahcéból, azonnal továbbadták az Internazionalénak. A milánói együttes opciós joggal vette kölcsön, azaz az idény végén végleg megszerezheti. Moses minden bizonnyal megkapja majd a lehetőséget, hiszen Antonio Conte az Inter vezetőedzője.

Chicharito lett Ibra utódja Los Angelesben

Bejelentette Javier Hernández szerződtetését a hivatalos honlapján az észak-amerikai profi ligában (MLS) érdekelt Los Angeles Galaxy. A Sevillát elhagyó mexikói támadó hároméves szerződést kötött a kaliforniai klubbal, amelynél ez idő alatt évente hatmillió dollárt tehet majd zsebre.

A 31 éves, 109-szeres mexikói válogatott csatár – aki 52 találatával a nemzeti együttes gólrekordere – tavaly szeptemberben került a Sevillához, ám az andalúziai klubnál nem találta meg a számításait, 15 tétmérkőzésen csak három gólt szerzett, míg a spanyol bajnokságban kilenc meccsen egyszer volt eredményes. Ráadásul a Sevilla a télen 20 millió euróért megvásárolta Jusszef en-Neszirit a Leganéstől, így Chicharito létszámfölöttivé vált.

Lapértesülések szerint a Los Angeles Galaxy nyolc és fél millió eurót fizetett a Sevillának Hernándezért, aki hároméves szerződést írt alá az MLS rekordbajnokánál.

„Azért megyek az MLS-be, hogy játsszak – idézi az LA Times a rutinos támadót, aki pályafutása fénykorában a Manchester Unitedben és a Real Madridban, majd a Bayer Leverkusenben és a West Ham Unitedben is focizott. – Az emberek azt mondják majd, azért választottam az MLS-t, mert Európában nem jutok már játéklehetőséghez, de a labdarúgásban néha előfordulnak olyan dolgok, melyek irányítása nincs a saját kezedben.”

Chicharito hozzátette, honfitársától, a szintén az LA Galaxyt erősítő Jonathan dos Santostól csupa jót hallott a ligáról, és nagyon várja már, hogy a tengerentúli bajnokságban sok mexikói szurkoló előtt játszhasson.

„Jonathan azt mondta, az MLS nagyon alulértékelt. Hiszem, hogy a játékosok nem visszavonulni jönnek ide” – tette hozzá Hernández.

A Real Madridtól kölcsönöz a Bayern München

Álvaro Odriozola az idény végéig a Bayern München labdarúgója lesz – erősítette meg a korábbi sajtóhíreket a német klub. A 24 éves spanyol szélső hátvéd 2018 nyara óta játszott a Real Madridban, de eddig nem tudott alapemberré válni. A Bayernnél a védelmet sújtó sérüléshullám miatt volt muszáj igazolni.

Arról a két klub beszámolója nem tesz említést, hogy a Transfermarkt által 20 millió euróra taksált bekkre opciós jogot is szerzett volna a Bayern.

Odriozola a 2019–2020-as évadban négy bajnoki találkozón és egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen kapott szerepet a Real Madridban, 434 percet töltött játékban és a Granada ellen egy gólpasszt is adott. 

A müncheniek szerzeménye négyszeres spanyol felnőttválogatott.

Riválist kapott Gulácsi Péter

A spanyol Josep Martínez július elsejétől a Gulácsi Péter személyében magyar kapust foglalkoztató RB Leipzig labdarúgója lesz.

A lipcsei klub honlapjának tájékoztatása szerint a 21 éves, 191 centis kapussal négy évre szóló szerződést kötnek.

Martínez az FC Barcelona akadémiáján, a híres La Masián nevelkedett, a katalánoknál játszott az ifjúsági Bajnokok Ligájában is. Az U19-es csapatból 2017-ben távozott a Las Palmashoz, amelynél tavaly nyáron lett az első keret tagja. Tavaly ősszel meghívták az U21-es spanyol keretbe is.

A Bundesliga éllovasánál – amely a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Tottenham Hotspurrel találkozik – Gulácsi számít az első számú kapusnak. A 29 éves magyar válogatottnak 2023-ig érvényes a lipcsei szerződése.

Ugyancsak a Lipcséhez kötődő hír, hogy ma délután sikerült megállapodni Dani Olmóval, a Dinamo Zagreb csatárával, aki 20 millió euróért szerződik a német klubhoz. A játékost korábban a Barcelonával is hírbe hozták, ő azonban inkább a német éllovast választotta.

Bentaleb visszatért Angliába

A Newcastle az idény végéig kölcsönvette Nabil Bentalebet a Schalkétól – jelentette be az angol csapat. Az algériai válogatott labdarúgó három és fél év után tér vissza a Premier League-be.

„Boldog vagyok, hogy visszatérhetek a Premier League-be, különösen, hogy egy ilyen nagy klubban, mint a Newcastle tehetem mindezt. A menedzser által vázolt projekt igazán felcsigázott. Nagyon szerettem volna visszatérni Angliába, és amikor úgy éreztem, az edző tényleg bizalommal fordul itt felém, akkor egyértelművé vált számomra, hogy ez a jó lépés” – idézte a korábbi Tottenham-játékost a Newcastle weboldala.

Bentaleb a Schalkénál 97 tétmérkőzésen lépett pályára, és 19 gólt szerzett 2016 nyara óta. Korábban, a Tottenhamben 66 találkozón szerepelt, és egy gólig jutott – azt a Ligakupában érte el.

A 25 éves középpályásnak 2021 nyaráig szól a szerződése Németországban, ám a Newcastle-nek nyáron opciós joga lesz a kivásárlására. Az angol csapat egymillió eurót fizetett ki a kölcsönvételért.

Fiatal brazillal erősített a Real Madrid

A Real Madrid labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a Flamengo 18 éves brazil tehetségét, Reiniert. A közlemény szerint a támadó középpályás 2026 júniusáig szóló megállapodást írt alá, és az U23-as válogatottbeli kötelezettségei után, februárban a Real Madrid Castillához, azaz a királyi gárda spanyol harmadosztályban szereplő tartalékcsapatához csatlakozik majd.

Reinier szerződtetését egy nappal a 18. születésnapja után jelentette be a Real Madrid, amely azt is közölte, hogy Reinier a harmadosztályú tartalékcsapathoz, a Castillához csatlakozik majd, ám előbb még az U23-as brazil válogatottal van jelenése Kolumbiában, a január 18. és február 9. közötti olimpiai kvalifikációs tornán.

Korábban az Everton és az Arsenal érdeklődéséről is lehetett hallani, Reinier azonban a Real Madridot választotta. A goal.com információja szerint 35, a spanyol As szerint 30 millió eurót fizetettek a blancók a fiatal focista játékjogáért a Flamengónak.

A támadó középpályás eddig 15-ször lépett pályára a Flamengo felnőttcsapatában, ezalatt hat gólt szerzett és két gólpasszt osztott ki.

Ugyancsak a Real Madridhoz kapcsolódó hír, hogy Jesús Vallejo az idény második felét a Granadánál tölti kölcsönben.

A 23 éves spanyol védő eredetileg az egész idényben a Wolverhampton kölcsönjátékosa lett volna, ám az angol csapatnál mindössze hét tétmérkőzésen – közte két bajnokin – szerepelt, ráadásul október vége óta nem kapott lehetőséget.

Jesús Vallejo négy és fél éve, 2015 nyara óta tartozik a Real Madrid kötelékébe, amely korábban a Zaragozának (2015–2016) és az Eintracht Frankfurtnak (2016–2017) is kölcsönadta.

30 milliós ajánlatot tett a Manchester egy 16 éves fiúért

Több brit hírportál is úgy értesült, hogy a Manchester United 30 millió fontos ajánlatot tett Jude Bellinghamért, az angol másodosztályban szereplő Birmingham City középső középpályásáért. A 16 éves játékos fiatal kora ellenére alapember csapatában: ebben az idényben 26 tétmérkőzésen lépett pályára, amelyen négy gólt szerzett és egy gólpasszt jegyzett.

Bellinghamet a jövő egyik legnagyobb angol tehetségeként tartják számon. Korábban az FC Barcelona, a Bayern München, a Borussia Dortmund és a Liverpool is érdeklődött iránta.

Tavaly augusztusban ő lett a Birmingham történetének legfiatalabb pályára lépő játékosa, 16 évesen és 58 naposan mutatkozott be a Portsmouth elleni Ligakupa-mérkőzésen.

Érdekesség, hogy életkorából adódóan még profi szerződése sincs a játékosnak, így „aprópénzért”, heti 145 fontért, átszámítva nagyjából 57 ezer forintért focizik jelenleg, hiszen Angliában csak 17 éves kortól kaphat profi szerződést egy labdarúgó.

Podolski: Japánból Törökországba

A török élvonalbeli Antalyaspor labdarúgócsapata hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy szerződtette Lukas Podolskit.

Podolski leginkább az Arsenalból és a Bayern Münchenből lehet ismerős a sportág szerelmeseinek, de megfordult az olasz Internazionaléban is. A világbajnok focista 2017 nyarától a Vissel Kobe játékosa volt, most úgy döntött, búcsút int a japán bajnokságnak.

A 34 esztendős támadó az Antalyasporba igazol, a transfermarkt.com értesülései szerint a török csapat nem fizetett érte. Podolskinak nem lesz ismeretlen a török bajnokság, hiszen korábban a Galatasarayban is rúgta a bőrt.

https://twitter.com/Antalyaspor/status/1220353528037826561

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: Wikimedia Commons

Leave a Reply