Átigazolási összefoglaló (január 6 – 10.)

Megkezdődött a téli átigazolási időszak a labdarúgásban, amely egészen január 31-ig tart. A Sportudvar a hónap folyamán hetente, majd az utolsó héten naponta, a zárónapon pedig percről percre számol be a piac legfontosabb történéseiről határainkon innen és túl!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

HAZAI HÍREK
Kazahsztánba szerződött az Újpest alapembere

Az Újpest FC a hivatalos honlapján jelentette be, hogy hét év után távozik a csapat alapembere, a montenegrói középpályás, Bojan Szankovics, aki a kazah Irtis Pavlodarnál folytatja a pályafutását, annál a csapatnál, melytől nemrég távozott a volt kispesti Hidi Patrik.

Bojan Szankovics 2013-ban a montenegrói Mladoszttól szerződött Újpestre, azóta 132 meccsen lépett pályára az NB I-ben, két gólt szerzett. Ebben az idényben mind a 16 bajnoki találkozón kezdő volt, és egy kivételével az összeset végig is játszotta.

Tagja volt a 2014-es és a 2018-as Magyar Kupa-győztes, illetve a 2017–2018-as bajnoki idényben harmadik helyen végző gárdának.

Az Újpest közlése szerint Szankovics a kazah Irtis Pavlodarba szerződik – ahhoz a csapathoz, amelytől nemrég távozott a szintén középpálya közepén bevethető, korábbi kispesti Hidi Patrik.

„Hosszú évek után hagyom el Újpestet, amely oly fontos számomra, és ami mindig is az marad – búcsúzott el a szurkolóktól a 26 éves Szankovics az ujpestfc.hu-n. – Nemcsak a fociról tanultam itt rengeteget, hanem az életről is, miközben felnőttem. Rendkívül hálás vagyok az elnöknek, Rodericknek, az edzőimnek, csapattársaimnak, mindenkinek, akik segítettek jobbnak lenni a pályán, valamint a szurkolóinknak, akik a hosszú évek alatt mindig mögöttünk álltak.”

Szankovics azon négy játékos egyike, akinek a távozását hétfőn jelentette be az Újpest: Kovács Lóránt a Sepsihez, Fadgyas Tamás Nyíregyházára szerződött, Mészáros Karol következő klubja viszont még nem ismert.

Devecseri visszatért Szombathelyre

A legutóbb a ZTE-ben szereplő Devecseri Szilárd a labdarúgó NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladásban folytatja pályafutását – számolt be róla a klub honlapja.

A 29 éves korábbi magyar válogatott védő, Devecseri Szilárd a Haladásban nevelkedett, majd 2015 nyarán Mezőkövesdre igazolt, ahonnan egy év múlva visszatért Szombathelyre. A vasi megyeszékhelyről 2018 februárjában Zalaegerszegre szerződött.

A kék-fehéreknél 2020 nyaráig érvényes kontraktusa volt, de közös megegyezéssel felbontotta szerződését, és úgy döntött, hogy ismét a Haladásban folytatja pályafutását. A középhátvéd eddig 101 NB I-es mérkőzésen két gólt szerzett, és háromszor szerepelt a válogatottban.

„Devecseri felbontotta zalaegerszegi kontraktusát, és visszatér hozzánk, mert segíteni szeretne a Haladásnak – mondta a klubhonlapon Séllei Árpád, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója. – A játékos kedden már a csapattal együtt készül, és hamarosan aláírja fél plusz két évre szóló szerződését.”

A felkészülést egyébként szombaton kezdte el a Haladás az új edző, Mátyus János irányításával.

Négy régi-új játékos már a hétvégén ott volt a pályán – az egyik a rutinos, a Halinál korábban hosszú éveket lehúzó jobb oldali védő, Schimmer Szabolcs. Ő legutóbb Sárváron focizott, és ha a sárváriakkal megegyezik a Haladás, akkor a hátvéd ismét Szombathelyen rúghatja a bőrt.

A szombathelyi nevelésű támadó középpályás, Rácz Ferenc ősszel már a Haladással edzett, de adminisztratív okok miatt akkor még nem lehetett leigazolni, most viszont már biztos érkezőnek számít.

A legutóbb Ózdon szereplő védő, Czingráber Máté és a legutóbb Hévízen focizó hátvéd, Kiss Balázs is a Halival készül, ők egyelőre próbajátékon szerepelnek.

A kerettel kapcsolatos további hír még, hogy az ősszel kölcsönben zöld-fehérben játszó Nyári Patrikot visszarendelte a MOL Fehérvár FC. Jurij Habovda, Gaál Bálint, Eszlátyi István és Novák Csanád már korábban távozott Szombathelyről.

A szakmai stáb és a klub vezetősége január közepére szeretné kialakítani a végleges keretet. A szombathelyiek nem utaznak edzőtáborba, végig itthon készülnek, és az első felkészülési meccset szombaton 11 órakor játsszák a Siófok ellen Hévízen.

Hidi visszatérhet Kispestre

A Honvéd a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Batik Bence 2023-ig szerződést hosszabbított, valamint napirendre került Hidi Patrik szerződtetése is.

Már hetekkel korábban hallani lehetett, hogy Batik Bencéhez ragaszkodik a Honvéd, s ezt nyomatékosítani is szeretné – a másfél éve Kispestre kerülő védővel szerződést hosszabbított a klub. A szegedi származású játékos 2018 nyarán igazolt a Honvédhoz, miután távozott a Ferencvárostól. Az ősszel a kispestiek 23 tétmérkőzésén egy kivételével mindegyiken pályára lépett, összesen három gólt szerzett. A Nemzeti Sport osztályzatai alapján ő volt a legjobb védő az NB I-ben, bekerült az ősz álomcsapatába is.

„Boldog vagyok, hogy maradok, nyugodtan mondhatom, könnyen megegyeztünk – mondta a Nemzeti Sportnak Batik Bence, a Honvéd 26 esztendős hátvédje, aki jövő nyáron lejáró megállapodását hosszabbította meg két évvel, így 2023. június 30-ig marad Kispesten. – Megtaláltam a számításaimat a klubnál, óriási dicsőség, hogy az év játékosának is megválasztottak, de úgy érzem, még csak az út elején járok. Jelentős eredményeket akarok elérni a Honvéddal, nem elégszem meg a harmadik, negyedik, ötödik hellyel, ennél többre vágyom. Sajnálom a tavaly elvesztett Magyar Kupa-döntőt, idén nem lehet más célunk, mint aranyérmet szerezni.”

Egy fontos láncszem marad tehát, miközben hivatalosan továbbra sem érkezett senki a csapathoz. Ott van azonban a lehetőségek között Fejes András szerződtetése: a védő távozhat Paksról, s információk szerint több klub mellett a Honvéd is szívesen megszerezné. Lehet, az ellenkező utat járná be Kálnoki-Kis Dávid, s Kispestről a tolnai zöld-fehérekhez kerülhet, ám a védőt a másodosztályú Vasas is csábítja. 

„Valóban, én is hallottam a Honvéd érdeklődéséről – mondta a sportnapilapnak Fejes András, a paksiak 31 éves védője. – De még sok a kérdőjel, azt sem lehet tudni, hogy kölcsönbe vagy végleg engednének el. Bízom benne, hogy néhány napon belül lezárul az ügyem.” 

Úgy tudni, a hétfő óta Kispesten edző Hidi Patrik megszerzése is napirendre került, azonban az Irtis Pavlodartól távozó középpályás iránt több hazai és külföldi együttes is érdeklődik.

Eddig Enisz Ben-Hatira és Vadócz Krisztián távozott (utóbbi meg sem állt Uruguayig, ahol a Diego Forlán vezette Penarolnál folytatja), s Egerszegi Tamás is mehet, a középpályást a hírek szerint a Vasas vagy a Diósgyőr szerződtetné, emellett pedig napirenden van a MOL Fehérvár FC-től valószínűleg távozó Anel Hadzsics megszerzése – a bosnyák középpályás egyértelműen erősítést jelentene.

Többen is hosszabbítottak a DVSC-nél, a kameruni légiós távozott

A DVSC a hivatalos oldalán tudatta, hogy szerződést bontott a nyáron szerződtetett Florentin Bouoli Effával.

A 22 éves kameruni csatár egyetlen NB I-es mérkőzésen sem kapott lehetőséget, és a Magyar Kupában is csak kétszer szerepelt csereként. A debreceniek második számú együttesének színeiben 12 NB III-as meccsen játszott, ezeken két gólt szerzett.

Ugyancsak hivatalos honlapján közölte a piros-fehér egyesület, hogy szerződést hosszabbított Tomás Kosickyvel és Bereczki Dániellel. Azt azonban nem tette közzé az előző év végén edzőváltáson átesett klub, hogy hány évre írt alá két játékosa.

Tomás Kosicky 2018 februárjában érkezett a DVSC-hez, a jelenlegi idényben nyolc mérkőzésen védte a csapat kapuját, és 11 gólt kapott. A 24 éves Bereczki Dániel a klub saját nevelésű labdarúgója, több utánpótlás-válogatottban is szerepet kapott korábban.

Hír még a klub háza tájáról, hogy távozik Ujvárosi Ádám, akit az NB II-es Vasas kivásárolt szerződéséből. A 19 éves védő az NB I-ben még nem lépett pályára, a Magyar Kupában viszont már többször is játszott a Loki első csapatában.

Szintén a DVSC-vel kapcsolatos hír, hogy a klub három évvel meghosszabbította Lakatos Benjámin szerződését. A 18 éves, saját nevelésű védő rendszeresen pályára lép a korosztályos válogatottakban, jelenleg a Loki NB III-as csapatának tagja.

Egy év után visszatért Paksra Bertus Lajos

A Paks szerződtette két korábbi játékosát, Bertus Lajost és Szakály Dénest – derült ki az NB I 10. helyén telelő tolnaiak hivatalos honlapjának kedd délutáni híréből.

A 29 éves Bertus Lajos 2014 júliusától tavaly januárig volt a paksiak játékosa, akkor Borsodba igazolt, és 15 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a Mezőkövesdben – ezek közül csak három esett az elmúlt őszre.

„Úgy érzem, kimondhatom, hazatértem – idézi a klubhonlap a három és fél évre aláíró Bertust. – Szeretettel jöttem, hiszen a szívem mindig is a Paksé volt. Itt nemcsak én, az egész családom otthonra talált, valamint nagyon jólesett, hogy mindenki szeretettel fogadott. Ami a pályát illeti, az őszi eredményeknél véleményem szerint is sokkal több van a csapatban. Természetesen tavasszal már én is azon leszek, hogy ez ki is jöjjön.”

Az ősszel az NB II-es Siófokban játszó Szakály Dénes – aki 234 élvonalbeli mérkőzése közül 74-et a Paksban játszott (2015–2018) – másfél évre írt alá.

„Akárcsak Bertus Lajos, én is úgy érzem, hazaérkeztem, és nagyon vártam már ezt a pillanatot. Bízom benne, hogy nem fogok csalódást okozni. Amikor legutóbb itt voltam, az Európa Ligában való indulásért harcoltunk, most is így tervezem, de előbb tavasszal meg kell erősödnünk” – idézi a klubhonlap a 31 éves középpályást.

Argentin légióst igazolt a Ferencváros

A labdarúgó NB I-et vezető Ferencváros a hivatalos honlapján belejelentette Gastón Lódico érkezését.

Az argentin bajnokság harmadik helyén álló Lanús alkalmazásában álló Gastón Lódico a 2017–2018-as és a 2018–2019-es idényben egyaránt 14-szer kapott játéklehetőséget, a jelenlegi kiírásban viszont csak elvétve játszott, négy meccsen mindössze 45 játékpercet kapott a transfermarkt.de statisztikája szerint.

fradi.hu beszámolója szerint a klub másfél évre, opciós joggal vette kölcsön a 21 éves, nagy munkabírású labdarúgót, aki elsősorban a középpályán lehet erőssége a Ferencvárosnak.

Lett válogatottal erősített a Kaposvár

Kétszeres lett bajnok és kétszeres lett kupagyőztes labdarúgót szerződtetett a Kaposvár: a védekező középpályásként és belső védőként is bevethető, lett válogatott Igors Tarasovsot – tudtuk meg az NB I utolsó helyén telelő csapat hivatalos honlapjának csütörtöki híréből.

A 32. életévében járó, 28-szoros A-válogatott Igors Tarasovs az őszi szezont még a lett Spartaks Jurmala kötelékében töltötte, csapatával az 5. helyen zárta a bajnokságot.

Tarasovs légióskodott Fehéroroszországban, Lengyelországban, Törökországban és Azerbajdzsánban, legnagyobb sikereit azonban hazájában érte el: a Skontóval (2010) és a Ventspilssel (2013) is lett bajnok lett, a két kupagyőzelmét utóbbi csapattal érte el.

A balti focista a kaposváriak törökországi edzőtáborában győzte meg teljesítményével a szakmai stábot – írja a Rákóczi honlapja.

Feczesin az Újpesttel készül, de jó ajánlat esetén távozhat

Az Újpestnél zajlanak az egyeztetések a csapat gólvágójával, Feczesin Róberttel a jövőt illetően. A focista elutazik a csapat edzőtáborába, de jó ajánlat esetén távozhat a klubtól – derül ki az M4 Sportnak adott interjújából.

A bajnokságban ötödik helyen álló „lilák” már december végén elkezdték a felkészülést a téli szünet utáni folytatásra, csütörtök hajnalban pedig Ciprusba utaztak edzőtáborba, ahonnan január 19-én tér vissza Budapestre az együttes.

Feczesin Róbert szerint a korai munkába állás ugyan kevesebb pihenőt is eredményezett, de a plusznapok miatt akár olyan erőnléti pluszt is kaphat az együttes, ami a bajnokság későbbi szakaszában a malmukra hajthatja a vizet.

A nyár végén hazaigazoló támadó 10 bajnoki meccsen nyolcszor talált be, ezzel vezeti az NB I góllövőlistáját, jó teljesítményével pedig kiérdemelte Marco Rossi válogatott meghívóját.

„Természetesen – válaszolta Feczesin Róbert arra a kérdésre, hogy jó választás volt-e Újpestre szerződnie. – Csatár vagyok, úgyhogy engem a gólok minősítenek, és úgy gondolom, hogy a tíz mérkőzésen nyolc gól nem rossz teljesítmény. Ehhez persze nagyon sok dolognak volt köze, csapat nélkül nem tudok gólt lőni, úgyhogy elsősorban a csapattársaknak köszönhetem, hogy így sikerült ez a félévem.”

Sorra távoznak a játékosok, érkezőkről pedig még nincs szó, a támadó biztos benne, hogy idővel érkeznek a bejelentések, hiszen pótolni kell az eligazoló focistákat – de lehetséges jelöltek nevéről ő sem hallott még.

Saját sorsával kapcsolatban elmondta, érkeztek megkeresések iránta más csapatoktól.

„Amikor hazajöttem Újpestre, akkor nemcsak miattam, hanem maga a megkeresés miatt is elég rövid távú szerződést kötöttünk. Most zajlanak a tárgyalások, hogy Újpesten tudok-e maradni, remélem, ezek nagyon gyorsan lezajlanak. Szeretnék Újpesten maradni, de ez nem csak rajtam múlik. Nyáron úgy kötöttünk szerződést, hogy egy évre szól, de ezt fél távnál újra kell tárgyalnunk”– mondta Feczesin Róbert az M4 Sportnak.

Arra a felvetésre, hogy ha érkezik egy jó ajánlat, akkor távozhat-e, a következőt válaszolta:

„Igen, jelenleg a szerződésem miatt most bármikor távozhatok Újpestről, mert ez így lett megbeszélve a tulajdonossal, hogy ők is meg akarják nézni, mit tudok ebben a félévben, mennyire vagyok motivált. Úgy érzem, sikerült bizonyítanom, úgyhogy remélem, minél hamarabb lezajlanak a tárgyalások.”

A februárban már a 34. életévét betöltő támadó ugyanakkor hangsúlyozza, ő továbbra is a lila-fehéreknél képzeli el a pályafutását.

„A nyáron úgy jöttem haza, hogy most már otthon szeretném befejezni a pályafutásomat, de ehhez két fél kell. Igazából már nem mennék máshova játszani, viszont van a másik fél, amelynek lehetnek problémái, akár a korommal, ugye egy idősebb, korosodó játékos vagyok már. Én megpróbáltam teljesíteni, szerintem ez eddig sikerült is. Remélem, hogy ezek a tárgyalások minél hamarabb lezárulnak, és például Újpesten tudok maradni”– tette hozzá Feczesin, aki reméli, hogy ha tartja ezt a formáját, akkor újra kiérdemli a magyar válogatott meghívót.

Kádár nem valószínű, hogy hazatér

Noha különböző fórumokon megjelent, hogy Kádár Tamást orvosi vizsgálatra várják a MOL Fehérvárnál, a Nemzeti Sport tudomása szerint a védő nemhogy a csapat keddi közös reggelijén, a vizsgálaton sem vett részt – a közeljövőben nem is várható, hogy megjelenik.

Az ugyan benne van a pakliban, hogy az 57-szeres magyar válogatott játékos még a télen elhagyja az őt három éve foglalkoztató Dinamo Kijevet, ám jelen állás szerint kizárható, hogy ha valóban mostanság vált, a fehérvári klub lesz a következő csapata.

A 29 éves labdarúgó, aki bal oldali és belső védőként is bevethető, Zalaegerszegen kezdte a pályafutását, majd volt a Newcastle United, a Huddersfield, a Roda, a Diósgyőr és a Lech Poznan játékosa is, mielőtt 2017-ben az ukrán csapathoz igazolt, amellyel két Szuperkupát nyert.

Megtalálhatták a visszavonult kapus utódját Kisvárdán

Felipe távozása után vélhetően máris megtalálta új kapusát a Kisvárda labdarúgócsapata a Mezőkövesdtől öt év után búcsúzó Dombó Dávid személyében.

Nagy érvágást szenvedett a Kisvárda azzal, hogy távozott Felipe. A 35 éves kapus szerződése felbontását kérte visszavonulására hivatkozva, így a vezetőségnek hamar meg kellett találnia a brazil játékos helyettesét.

Sajtóhírek szerint Dombó Dávid a legfőbb kiszemelt, aki a tervek szerint csatlakozik a kedd óta Egyiptomban edzőtáborozó várdai csapathoz.

„Hosszú idő, öt év után távozom a Mezőkövesdtől – mondta a Nemzeti Sportnak a 26 éves Dombó Dávid. – Vannak szép emlékeim, például feljutottunk az NB I-be, majd stabilizáltuk a helyünket, de kétségtelen, az utóbbi hónapokban kevés lehetőséghez jutottam, így természetesen nem éreztem jól magam a bőrömben. Nehezen viseltem azt az időszakot, amikor kikerültem a kapuból, ám idővel nem tudtam mást tenni, mint elfogadni a helyzetet. Persze keményen dolgoztam, nem adtam fel egy percre sem a harcot, de semmi sem változott. Be kellett látnom, eljött a váltás ideje, ezért mindkét félnek az volt a legjobb megoldás, ha elválunk egymástól.”

A kapus hosszú ideje, pontosan 2018. október 27. (Paks–Mezőkövesd 2–1) óta nem védett az NB I-ben, a Magyar Kupában viszont rendszeresen lehetőséget kapott.

„Jó erőben érzem magam, a kupamérkőzések sokat segítettek abban, hogy ne szenvedjek meccshiányban. Ha aláírjuk a szerződést a  Kisvárdával, nem lehet más célom, mint első számú kapussá válni, szeretnék újra, rendszeresen védeni az NB I-ben. Rendkívül motivált vagyok, alig várom, hogy a többiekkel készülhessek.”

Egerszegi elutazott a DVTK edzőtáborába, itthon tárgyalnak róla a Pakssal

Egerszegi Tamás klubja, a Paksi FC engedélyével csütörtökön elutazott Ciprusra, az NB I-re készülő Diósgyőri VTK edzőtáborába. A miskolci klub tárgyal a labdarúgó játékjogának megszerzéséről.

Mint ismert, a 28 esztendős középpályás a nyáron kölcsönbe igazolt a Budapest Honvédhoz, amelyben az ősszel csupán egy élvonalbeli találkozón lépett pályára. A korábban Belgiumban és Lengyelországban focizó Egerszegi iránt a DVTK mellett a másodosztályban nagy terveket szövögető Vasas FC is érdeklődik.

dvtk.eu tájékoztatója szerint Egerszegi a Paks engedélyével részt vesz Feczkó Tamásék ciprusi edzőtáborában, a felek pedig idehaza egyeztetnek az Újpesten nevelkedő labdarúgó klubváltásáról.

Egerszegi korábban játszott Diósgyőrben: 2014 februárjától 2016 nyaráig volt a borsodiak focistája, akikkel Ligakupát nyert.

A Diósgyőr csütörtökön repülőgéppel Budapestről utazott el Ciprusra, ahol január 19-ig készül a csapat. Egerszegi mellett mindhárom új szerzemény – Hysen Memolla, Kiss Tamás, José Cortés – is tagja az utazó keretnek.

Sérülés miatt nem tartott a többiekkel Makrai Gábor és Joachim Adukor. Feczkó Tamás ugyanakkor hét akadémistának (Farkas Marcell, Korbély Kristóf, Orosz Donát, Orosz Marcell, Szűcs Kornél, Tóth Borisz és Zsiga Máté) lehetőséget ad a bizonyításra.

Korábbi NB I-es csatárt vett az Ajka

Tóth Gergely és Tar Zsolt után megvan a labdarúgó NB II-ben szereplő FC Ajka harmadik téli érkezője: a klub megegyezett Zamostny Balázzsal, aki fél plusz egy éves szerződést írt alá a csapathoz – számolt be róla az egylet honlapja.

A 27 esztendős Zamostny Balázs a Pécsi MFC és az MTK csapatainál nevelkedett, majd később Újpestre igazolt, ahol az NB I-ben is focizhatott.

A támadó ezt követően szerepelt a Vasasban, Sopronban, Szombathelyen és Győrben is. Az elmúlt másfél évben a szintén másodosztályú Siófokban játszott, ahol 41 NB II-es bajnoki találkozón ötször volt eredményes.

KÜLFÖLDI HÍREK
A Chelsea ismét kölcsönadta angol válogatottját

Az angol élvonalban, a Premier League-ben újonc Aston Villa kedden bejelentette, hogy az idény végéig kölcsönvette Danny Drinkwatert a Chelsea-től.

A 29 éves angol válogatott középpályás már az őszi szezont is kölcsönben töltötte – a Burnleyben egy bajnoki- és egy Ligakupa-meccsen szerepelt –, ám ez a megállapodás január 6-án lejárt, így a játékos visszatért a Chelsea-hez.

Drinkwater vasárnap, a Manchester City elleni bajnoki összecsapáson mutatkozhat be új csapatában – a Ligakupában már szerepelt, ezért nem játszhatott szerdán korábbi együttese, a Leicester City ellen 1:0-ra megnyert elődöntős mérkőzésen.

Sevillából igazolt csatárt a Hoffenheim

A német élvonalbeli bajnokság (Bundesliga) hetedik helyén álló Hoffenheim Munasz Dabburral erősítette meg a keretét.

A 27 éves labdarúgó a hírek szerint 12 millió euróért cserébe érkezett a Sevillától, új csapatában a tízes mezszámot kapta meg.

Dabbur korábban a Red Bull Salzburgban 128 tétmeccsen 72 gólig és 31 gólpasszig jutott, a Grasshoppersben 105 összecsapáson 56+28 volt a mérlege, a Maccabi Tel-Avivban 78 fellépésen 23+9.

A nyáron 17 millió euróért Ausztriából a Sevillához szerződött, de itt nem találta meg a számításait – fél év alatt csupán két spanyol bajnoki meccsen jutott szóhoz, és csak 24 percet játszott a La Ligában –, kilenc találkozón három gólig és két asszisztig azért így is eljutott.

A názáreti születésű támadó 2024 nyaráig szóló szerződést kötött Szalai Ádám korábbi klubjával.

„Örülök, hogy sikerült a TSG-hez szerződnöm, a Hoffenheim izgalmas csapat, amely az egyik legerősebb ligában játszik. Az elmúlt néhány évben úgy vettem észre, hogy az itt játszó labdarúgók jelentős fejlődésen mentek keresztül, alig várom, hogy a klub sikertörténetének a tagja legyek” – idézi Dabburt a Hoffenheim honlapja.

Az Espanyol klubrekordért szerződtette a Benfica támadóját

A spanyol élvonalbeli Espanyol bejelentette Raúl de Tomás érkezését. A Benficától megvásárolt spanyol labdarúgó 2026-ig írt alá a barcelonai együttesnél.

A 25 esztendős csatár a Real Madridban nevelkedett, majd kölcsönben megfordult a Córdobánál, a Real Valladolidnál és a Rayo Vallecanónál. Utóbbinál két idény alatt összesen 38-szor talált be, amivel felhívta a Benfica figyelmét.

A portugál gárda húszmillió eurót fizetett érte, ám Raúl de Tomás az ősszel tizenhat tétmérkőzésen összesen csupán három gólt szerzett, a bajnokságban nem volt eredményes.

Spanyol sajtóhírek szerint az Espanyol 20+2 millió eurót fizetett a korábbi korosztályos válogatott labdarúgóért, aki ezzel a klub történetének legdrágább igazolása lett.

A MU csapatkapitánya az Interben folytathatja

A Sky Sports értesülései szerint Ashley Young (a kiemelt képen) nemet mondott a Manchester United szerződéshosszabbítási ajánlatára, így szinte biztossá vált, hogy januárban elhagyja az Old Traffordot.

A Manchester United egy évvel akarta meghosszabbítani Young nyáron lejáró szerződését (ahogy ezt tavaly februárban is tette), de a 39-szeres angol válogatott szélső nemet mondott.

Ole Gunnar Solskjaer fontos játékosként tekint a csapatkapitány Youngra, akit több poszton is be tud vetni, ugyanakkor sokszor mellőzi a 34 éves játékost, aki 2011 óta a Manchester United játékosa.

A Sky Italia úgy tudja, Antonio Conte szívesen látná Youngot az Internél. Az olasz szakember 2017-ben a Chelsea menedzsereként is megpróbálta szerződtetni, de akkor nem járt sikerrel.

Valverde Lipcséből hozatna hátvédet, de közben már az ő utódját keresi a Barcelona

Dayot Upamecanót szemelte ki védelme megerősítésére az FC Barcelona – számolt be a katalán Sport című napilap mai számában. A 21 éves, francia utánpótlás-válogatott bekk 53 millió euróért cserébe érkezhet az RB Leipzigtől.

A lap úgy tudja, az eddig főleg az Arsenallal és a Tottenhammel kapcsolatban emlegetett középső védő Ernesto Valverde vezetőedző legfőbb célpontja a téli átigazolási időszakban.

Upamecano érkezését segítheti elő, hogy a katalánoknál már most is rengeteg a francia, csak a védelemben ott van Jean-Clair Todibo, Clément Lenglet és Samuel Umtiti, így bőven akadna társ, aki segítse a lipcsei bekk beilleszkedését.

A védő 2017-ben a Red Bull Salzburgtól került a lipcseiekhez, a németek 10 millió eurót fizettek ki érte. Azóta 62 bajnoki találkozón lépett pályára a Bundesligában és a Gulácsi Pétert, valamint Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig alapemberévé vált. 

A Barcelona védelme csütörtök este is tanúbizonyságát adta annak, hogy sebezhető: az Atlético Madrid elleni spanyol Szuperkupa-elődöntőben 2:0-ás vezetés után három gólt kapott és kiesett a katalán együttes.

Ez a fájó vereség Valverde mester állását is veszélybe sodorhatta, már ha lehet hinni a gránátvörös-kékek ügyeiben jártasnak számító RAC1 rádióállomásnak, amely Twitter-oldalán közölte, hogy a klub elküldte Dohába Éric Abidal technikai titkárt és Òscar Grau vezérigazgatót, hogy tárgyaljanak a jelenleg Katarban dolgozó klublegendával, Xavi Hernándezzel annak lehetőségéről, hogy rövidesen vezetőedzőként térjen vissza egykori sikerei színhelyére.

De Ligt visszatérhet az Ajaxhoz

A portugál A Bola című lap szerint az Ajax ajánlatot tett a Juventusnak, miszerint fél évre kölcsönvenné Matthijs De Ligtet a torinóiaktól. A holland játékos tavaly nyáron 85 millió euróért igazolt az amszterdamiaktól az olaszokhoz, akiknél azonban komplikált őszön van túl.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: AFP

Leave a Reply