Sportudvar 2019 – Szeptember legérdekesebb írásai

VIDEÓKKAL – Vészesen közeleg az év (és az évtized) vége, ezért a legtöbb sajtótermékhez hasonlóan a Sportudvar is igyekszik összefoglalni 2019 legfontosabb, legérdekesebb történéseit. Ezúttal a legnagyobb érdeklődésre számot tartó írásokon keresztül tekintek vissza arra, hogy mikor mi volt a legfőbb beszédtéma a sportban. Ezúttal az esztendő kilencedik gyermeke, a szeptember kerül górcső alá.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Arról már az augusztusi összefoglalóban is írtam, hogy nem zavartalanok a tokiói olimpia előkészületei. A nagy hőség mellett azonban egészségügyi és politikai viták is terhelték a játékok előéletét szeptember elején, amiről részletesen írtam az alábbi cikkben.

Fájó vereséget szenvedett labdarúgó-válogatottunk szeptember 9-én Szlovákia ellen hazai pályán az Eb-selejtezőn. Jól játszott a magyar együttes, de nem volt elég bátor akkor, amikor az ellenfél gólhelyzetbe tudott kerülni. A vereségben ugyanakkor a sokak által évek óta alkalmatlannak tartott Mateu Lahoz spanyol játékvezetőnek is szerepe volt, aki két éve az olaszokat ütötte el a vb-szerepléstől. A mieink egyelőre még nem szálltak el teljesen, de a Nemzetek Ligája-rájátszásból nem lesz egyszerű kijutni, de erről majd később. Addig álljon itt a szlovákok elleni meccs értékelése.

Sebastian Vettel a tavalyi Belga Nagydíj után újból futamot tudott nyerni a Forma-1-ben, igaz, nem teljesen önerőből, hiszen szingapúri sikeréhez kellett a Ferrari érthetetlenül a németet előnybe hozó taktikája is. A pole-ból rajtoló és az előző két versenyt megnyerő, ezáltal Vettelt a világbajnokságban megelőző Charles Leclerc lett a második, míg Max Verstappen a harmadik. A Mercedes hosszú idő után először zárt dobogó nélkül versenyt.

Szeptember végén és október elején a katari Dohában rendezték az atlétikai világbajnokságot, amely azonban totális kudarc lett. Már napokkal a kezdés előtt lehetett tudni, hogy nézők alig lesznek a világ öt legnézettebb sporteseményének egyikén, s az is sejthető volt, hogy a többségében éjszakai időpontok ellenére az időjárás is fog fejtörést okozni a versenyzőknek és a szervezőknek. Utóbbiról az októberi összefoglalóban fog szó esni bővebben.

Katar a legtöbb arab országhoz hasonlóan nem tűri meg a homoszexualitást és a transzneműséget, de úgy tűnik, hogy a 2022-es labdarúgó-világbajnokság kapcsán kivételt fog tenni, mivel a szervezőbizottság vezetője szeptember végén arról beszélt, mindenkit szívesen látnak a tornán szexuális orientáltságtól függetlenül. Más kérdés, hogy vajon mennyi homoszexuális és transznemű ember követi a focit? Erre a kérdésre igyekeztem választ találni az alábbi írásban.

Szeptember utolsó hetében rendezték a nagy-britanniai Yorkshire-ben az idei országúti kerékpáros világbajnokságot, amelynek zárószáma a férfiak mezőnyversenye volt. A viadalra azonban finoman szólva is pokoli körülmények között, özönvízszerű esőben került sor. Jól minősíti a verseny színvonalát, hogy a közel 200 indulóból csupán 46-an értek célba.

Ez volt a szeptemberi összefoglaló, holnap október legolvasottabb cikkeivel jövök.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: Sportudvar-archívum

Leave a Reply