Sportudvar 2019 – Augusztus legérdekesebb írásai

Vészesen közeleg az év (és az évtized) vége, ezért a legtöbb sajtótermékhez hasonlóan a Sportudvar is igyekszik összefoglalni 2019 legfontosabb, legérdekesebb történéseit. Ezúttal a legnagyobb érdeklődésre számot tartó írásokon keresztül tekintek vissza arra, hogy mikor mi volt a legfőbb beszédtéma a sportban. Ezúttal az esztendő nyolcadik gyermeke, az augusztus kerül górcső alá.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Remekül kezdődött az idei labdarúgó kupaszezon csapataink számára, hiszen mind a négy magyar együttes viszonylag könnyedén jutott túl az első selejtezőkörön a nemzetközi sorozatokban. A BL-ben induló Ferencváros a második fordulót is túlélte, igaz, Máltán a várakozásokkal ellentétben igen gyatra produkcióval rukkolt elő. Az EL-ben a Debrecen kiesése már az első mérkőzés előtt borítékolható volt a Torino ellen, ugyanakkor a tavaly csoportharmadikként záró Fehérvárban és a Honvédban lehetett bízni, hogy tovább tud menetelni. Nos, ebből nem lett semmi. A kispestiek megpróbálkoztak az óvással a botrányba fulladt craiovai visszavágó után, de a részrehajló UEFA nem zárta ki a román csapatot. A fehérváriak eközben egyenesen megszégyenültek egy olyan ország csapata ellen, amelynek még csak saját bajnoksága sincsen.

Bár a rajttól kezdve egészen a 67. körig Max Verstappen volt az élen a Forma-1-es Magyar Nagydíjon, végül Lewis Hamilton nyerte a mogyoródi versenyt. Verstappen abroncsai három körrel a vége előtt olyannyira elkoptak, hogy a más bokszutcai taktikát követő Hamilton meg tudta előzni. Hasonló sorsra jutott Charles Leclerc is, aki szintén a futam legvégén bukta el a dobogót az elfogyó gumik miatt Sebastian Vettellel szemben. A Ferrarinak tehát összejött a dobogó, de egy percet kapott mindkét pilóta a győztestől, amire emberemlékezet óta nem volt példa.

Az afrikai labdarúgás mindig is meg tudott mosolyogtatni minket és ez idén nyáron sem volt másként. Persze önmagában nem éppen pozitív dolog, hogy egy kapusnak és egy szövetségnek is a sportágban szokatlan módon: álláshirdetés és önéletrajz útján kellett új csapatot, illetve szövetségi kapitányt keresnie, de hát a meghökkentő dolgok már csak ilyenek! Európában nehezen lenne elképzelhető mindez, de mint tudjuk: Afrika az bizony Afrika!

Mivel már egy év sincs hátra a 2020-as tokiói olimpiáig, így az előkészületek a finisbe léptek. A nyár végén több tesztversenyt is rendeztek Japánban, de a nagy hőség és a víz nem megfelelő minősége és hőmérséklete akadályozta a nyíltvízi úszók és a triatlonisták viadalát is. Az ilyen tesztversenyeknek pedig éppen az volna a fő céljuk, hogy a szervezők fölmérjék, mennyire alkalmas az adott helyszín az ötkarikás versenyek fogadására, ez a célkitűzés azonban így nehezen fog teljesülni, s fölmerülhet annak veszélye, hogy Rióhoz hasonlóan Tokióban is bőven lesznek problémák bizonyos helyszínekkel jövő augusztusban…

Sporttörténelmi esemény szemtanúi lehettek azok, akik kilátogattak augusztus 19-én az egyesült államokbeli Winston-Salemben rendezett férfi tenisztorna egyik mérkőzésére, mégpedig a dél-koreai Li Duk-hi és a svájci Henri Laaksonen összecsapására. A meccset – egyébként meglepetésre – az ázsiai játékos nyerte, de sikere nem ezért marad emlékezetes. Li ugyanis siketként tudta legyőzni ellenfelét, ezzel pedig ő lett a tenisztörténelem első hallássérült játékosa, aki ATP-torna főtábláján tudott diadalmaskodni. A dél-koreai számára természetesen nehéz volt az idáig vezető út, de ez a siker sok erőt ad neki ahhoz, hogy minél magasabbra törjön az épek között.

Ez volt a legolvasottabb augusztusi cikkek összefoglalója. Holnap már a szeptember lesz soron.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: Sportudvar-archívum

A kiemelt képen a Vaduz – MOL Fehérvár Európa Liga-selejtező egyik jelenete látható.

Leave a Reply