Sportudvar 2019 – Június legérdekesebb írásai

Vészesen közeleg az év (és az évtized) vége, ezért a legtöbb sajtótermékhez hasonlóan a Sportudvar is igyekszik összefoglalni 2019 legfontosabb, legérdekesebb történéseit. Ezúttal a legnagyobb érdeklődésre számot tartó írásokon keresztül tekintek vissza arra, hogy mikor mi volt a legfőbb beszédtéma a sportban. Ezúttal az esztendő hatodik gyermeke, a június kerül górcső alá.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A hagyományoknak megfelelően május végén és június elején rendezték Párizsban az év második Grand Slam-tenisztornáját, a Roland Garrost. A francia nyílt bajnokság sok remek mérkőzést, és magas színvonalat hozott magával az első héten, ugyanakkor a háttérben egyáltalán nem mentek zökkenőmentesen a dolgok. Még május 31-én este történt, hogy Stanislas Wawrinka és Grigor Dimitrov igen nagy érdeklődésre számot tartó mérkőzését az utolsó pillanatban tették át a szervezők egy nagy befogadóképességű pályáról egy jóval kisebbre, ami miatt nézők ezrei maradtak hoppon, ami hatalmas fölháborodást váltott ki. Egy nappal később pedig a sajtóközpontban történtek furcsa események. Dominic Thiem éppen sajtótájékoztatóját tartotta, amikor a szervezők valósággal kivezették onnan azért, hogy Serena Williams kerülhessen sorra. Thiem ezen annyira kiakadt, hogy inkább ott is hagyta a sajtóközpontot. Erre aztán nyugodtan lehet azt írni, hogy a Roland Garros szervezői nagy kavarógépek!

A hónap elején került sor szintén Párizsban a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kongresszusára, amelyen ismét elnökké választották Gianni Infantinót. A kongresszus előtt azonban egy érdekes interjú jelent meg a Le Monde-ban, amelyben a FIFA etikai bizottságának volt elnöke arról beszélt, hogy Infantino ugyan megújulást és transzparenciát hirdetett, de ezekből semmi sem valósult meg mára, sőt, még rosszabb is lett a helyzet, mivel az etikai testület szorosabban függ a szövetség elnökétől, mint korábban.

Június 9-én került sor a Forma-1-es Kanadai Nagydíjra, amelyet a pályán Sebastian Vettel, a zöld asztalnál azonban Lewis Hamilton nyert meg, miután előbbi kis híján fölkente a falra utóbbit a futam hevében. A döntésnek persze komoly visszhangja volt.

A tokiói olimpia szervezői bejelentették, hogy az ötkarikás játékokra az érmek és a dobogók is újrahasznosított műanyaghulladékokból és fémalkatrészekből készülnek. Ezzel szeretnének üzenni a világnak, hogy a környezettudatosság és a fenntarthatóság igenis megvalósítható.

Amíg az olimpiai szervezők újrahasznosítható hulladékokat, addig Boris Becker, a tenisz egykori legendája pénzt gyűjtött a nyár elején. A korábbi kiváló német játékosnak ugyanis árverésre kellett bocsátania számos ereklyéjét, mivel a bíróság ellene ítélt egy brit magánbankkal és a Közép-Afrikai Köztársasággal szembeni perében is.

Ezek voltak június legolvasottabb cikkei a Sportudvaron. Holnap belépünk az év második felébe, hiszen már a júliusi összefoglaló következik.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: Sportudvar-archívum

Leave a Reply